Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιστολές Σημίτη στους υπουργούς για επιτάχυνση κυβερνητικού έργου.
- Πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την εκτόνωση της κρίσης στην Αλβανία.
- Εως και την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στηνΑττική.
- Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο.
- Εννέα "αντάρτες" της ΝΔ καθαιρέθηκαν απο τα κομματικά τουςαξιώματα.
- Ανακοινώθηκαν απο το ΑΣΕΠ τα ονόματα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών.
- Συνεχίζονται εως τις 2 Οκτωβρίου οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σημαντική νίκη του Πανιωνίου επί της Φινλανδικής Χάκα για το κύπελλο κυπελλούχων.
- Αισιοδοξία σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό για την πορεία τους στο τσάμπιονς λιγκ.
- Ο Νίκος Νταμπίζας πέτυχε το νικητήριο γκολ της Νιούκαστλ στον αγώνα της με την Παρτιζάν Βελιγραδίου,για το κύπελλο Κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιστολές Σημίτη στους υπουργούς για επιτάχυνση κυβερνητικού έργου.

Συγκεκριμένες εντολές για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου δίνει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με επιστολές, που έστειλε προσωπικά σε όλους τους υπουργούς του. Ο κ. Σημίτης ζητά να έχουν ολοκληρώσει τους στόχους που θέτει μέχρι τον Ιούνιο του 1999.

Πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την εκτόνωση της κρίσης στην Αλβανία.

Η Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση της αλβανικής κρίσης. Αύριο είναι πολύ πιθανόν να επισκεφθούν απο κοινού τα Τίρανα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου και οι ομόλογοί του της Πολωνίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας, οι χώρες των οποίων ασκούν την προεδρία αυτή την περίοδο στον ΟΑΣΕ, την ΕΕ και τη ΔΕΕ αντίστοιχα.

Εως και την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στηνΑττική.

Συνεχίζεται εως την ερχόμενη Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα των εφημεριών.

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο.

Ο χρόνος διεξαγωγής του 5ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό περιεχόμενο θα αποφασιστούν στη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες τις οποίας αρχίζουν το απόγευμα. Τα μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εγκρίνουν την εισήγηση του προέδρου και του Εκτελεστικού Γραφείου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου το Μάρτιο.

Εννέα "αντάρτες" της ΝΔ καθαιρέθηκαν απο τα κομματικά τουςαξιώματα.

Καθαιρέθηκαν απο τα κομματικά τους αξιώματα με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου εννέα στελέχη της ΝΔ "αντάρτες" στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ανάμεσά τους ειναι και οι Κωνσταντίνος Λεβέντης, υποψήφιος δήμαρχος Μουρεσίου Μαγνησίας, οι υποψήφιοι Νομάρχες Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής και Κεφαλληνίας, Γιουλέλμος Κατσούνης και άλλοι.

Ανακοινώθηκαν απο το ΑΣΕΠ τα ονόματα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών.

Τα ονόματα των 7.058 εκπαιδευτικών, που πέτυχαν στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αναρτήθηκαν στις νομαρχίες ολης της χώρας. Από τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσαν οι γυναίκες και οι ηλικίας από 25-30 ετών. Συγκεκριμένα, το 78,1% όσων πέτυχαν ήταν γυναίκες και το 21,9% άνδρες.

Συνεχίζονται εως τις 2 Οκτωβρίου οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εως τις 2 Οκτωβρίου θα γίνονται οι εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που ξεκίνησαν προχθές. Στα ΤΕΙ η Ομοσπονδία του διοικητικού προσωπικού τους αποφάσισε να απόσχουν απο τις εγγραφές εως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα, που έχουν θέσει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική νίκη του Πανιωνίου επί της Φινλανδικής Χάκα για το κύπελλο κυπελλούχων.

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Kυπέλλου Kυπελλούχων Ευρώπης έκανε ο Πανιώνιος, αφού επικράτησε 2-0 στη Νέα Σμύρνη της φινλανδικής Χάκα, στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον α' γύρο της διοργάνωσης. Τα τέρματα των κυπελλούχων Ελλάδας σημείωσαν οι δύο Αγγλοι, Γκάρι Χέιλοκ (37`) και Μαρκ Ρόμπινς (54`). Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο Ελσίνκι.

Αισιοδοξία σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό για την πορεία τους στο τσάμπιονς λιγκ.

Αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της ομάδας στο τσάμπιονς λιγκ, εμφανίσθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, λίγο μετά την επιστροφή της αποστολής από την Πορτογαλία, όπου απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από την Πόρτο.Ικανοποιημένος δηλώνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού,Βασίλης Δανιήλ, από την νίκη με 2-1 επί της Ντιναμό Κιέβου, στην πρεμιέρα του τσάμπιονς λιγκ. Αλλαγή ''πλεύσης'' από τον προπονητή της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, ο οποίος ενώ αρχικά είχε ρίξει ευθύνες για την ''βαριά'' ήττα από την Βίτεσε με 3-0, στους παίκτες και ειδικότερα στους αμυντικούς, τώρα τους στηρίζει.

Ο Νίκος Νταμπίζας πέτυχε το νικητήριο γκολ της Νιούκαστλ στον αγώνα της με την Παρτιζάν Βελιγραδίου,για το κύπελλο Κυπελλούχων.

Ο Νίκος Νταμπίζας πέτυχε το νικητήριο γκολ της Νιούκαστλ στον αγώνα της με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, για τον Α' γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων.Ο Ελληνας διεθνής διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με κεφαλιά στο 71',δύο λεπτά μετά την ισοφάριση της Παρτιζάν με πέναλτι τουΡάσοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,83 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,29, γαλλικό φράγκο προς 51,97, λίρα Αγγλίας προς 495,30, ελβετικό φράγκο προς 211,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,64, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,87, τη λίρα Κύπρου προς 587,82 και την ECU προς 342,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται με βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ στην ανατολική και νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι αλλά αργότερα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 25, στα δυτικά 15 με 27 και στα υπόλοιπα 14 με 29 βαθμούς. Αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός στην Αττική αλλά από το απόγευμα θ'αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 17 με 29 βαθμούς. Βροχή και πιθανή καταιγίδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι μέτριοι αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 14 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 18 September 1998 - 7:00:56 UTC