Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων η συζήτηση στη βουλή για την Παιδεία.
- Κρίσιμη ημέρα για συνέχιση ή μη των καταλήψεων στα σχολεία.
- Προσπάθειες εξεύρεσης λύσης ανάμεσα σε διοίκηση - πιλότους ΟΑ.
- Εκκληση Βάσως Παπανδρέου για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ.
- Φημολογία για ίδρυση κόμματος πυροδοτεί συνέντευξη Αβραμόπουλου.
- Νέες πρωτοβουλίες για το Κυπριακό προαναγγέλλει ο Κληρίδης.
- Ερασιτεχνισμό προσάπτει στην κυβέρνηση η ΝΔ για τη δασοπυρόσβεση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 65-63 επί του Απόλλωνα Πατρών.
- Παραιτήθηκε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.
- Από τη νεα σεζόν οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές θα σφυρίζουν και αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων η συζήτηση στη βουλή για την Παιδεία.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, με δηλώσεις του χθές στις εφημερίδες, επισημαίνει πως απο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η σχολική χρονιά. Παράλληλα, έκανε έκκληση στους γονείς,να μεσολαβήσουν για εκτόνωση της κρίσης, προσθέτοντας οτι απο την πλευρά του, έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια.

Κρίσιμη ημέρα για συνέχιση ή μη των καταλήψεων στα σχολεία.

Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια , προκειμένου να αποφασίσουν οι μαθητές, αν θα συνεχίσουν ή όχι τις καταλήψεις. Την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, λειτούργησαν κανονικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα σχολεία όλης της χώρας.Οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν δίωρεςστάσεις εργασίας στο τέλος της πρωινής και στην αρχή της απογευματινής βάρδιας.Το μεσημέρι μαθητές, καθηγητές και γονείς έχουν προγραμματίσει πορεία προς τη Βουλή.

Προσπάθειες εξεύρεσης λύσης ανάμεσα σε διοίκηση - πιλότους ΟΑ.

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν το απόγευμα η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και οι πιλότοι,κειμένου να εξευρεθεί λύση για την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος πτήσεων του εθνικού αερομεταφορέα.Οι πιλότοι αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά.Η διοίκηση της Ολυμπιακής έχει αποφασίσει, μέχρι το τέλος του μήνα, την ενοποίηση δύο έως πέντε πτήσεων καθημερινά, προκειμένου να αποφεύγονται αναβολές ή καθυστερήσεις.

Εκκληση Βάσως Παπανδρέου για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός δεν συγχωρεί προσωπικές στρατηγικές και σε μια ενδεχόμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι,τονίζει στα ΝΕΑ η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου και ζητεί να σταματήσει η άγονη εσωκομματική αντιπαράθεση.Επαναλαμβάνει την πρότασή της για πολιτική συμφωνία συμπόρευσης όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει οτι η κατάσταση είναι απολύτως αναστρέψιμη.Επιτίθεται με δριμύτητα κατά της Νέας Δημοκρατίας,που την κατηγορεί για έλλειψη πολιτικής και θεωρεί τις ευρωεκλογές ενα πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης.

Φημολογία για ίδρυση κόμματος πυροδοτεί συνέντευξη Αβραμόπουλου.

Χωρίς να διαψεύδει,ούτε να επιβεβαιώνει τα σενάρια,που τον φέρουν να ιδρύει πολιτικό κόμμα,ο δήμαρχος Αθηναίων,Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ τονίζει οτι οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί έκλεισαν τον βιοιστορικό κύκλο τους και είναι καιρός να περάσουμε σε μια καινούργια εποχή.Ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει συγκεκριμένα,οτι για κάθε τι,που τον αφορά και έχει άμεση σχέση με ρόλους και αποστολές μιλά την ώρα που πρέπει.Ολα όσα γράφονται και ακούγονται αυτές τις μέρες,προσθέτει,δεν φέρουν τη δική του υπογραφή.

Νέες πρωτοβουλίες για το Κυπριακό προαναγγέλλει ο Κληρίδης.

Αναληθείς χαρακτήρισε τις φήμες για κατάρρευση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου,ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος ανακοίνωσε οτι προετοιμάζονται νέες πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού.Υπογράμμισε δε τη σημασία που έχει η συνεργασία Λευκωσίας και Αθήνας.Στο μεταξύ,ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου,Ιωάννης Κασουλίδης απέστειλε επιστολές στους δεκαπέντε της Ευρωπαικής Ενωσης, ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών για εφαρμογή των πρόσφατων ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Ερασιτεχνισμό προσάπτει στην κυβέρνηση η ΝΔ για τη δασοπυρόσβεση.

Βεβιασμένα, χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τα μέτρα, που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση, για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών. Σε σχετική ανακοίνωση η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει ``τους ζημιογόνους ερασιτεχνισμούς της`` ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.Ακόμη υπογραμμίζονται οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και την κατηγορεί ότι αγνοεί σχεδόν ολοκληρωτικά τη Δασική Υπηρεσία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 65-63 επί του Απόλλωνα Πατρών.

Ο Ολυμπιακός μετά από αγώνα ''θρίλερ'' νίκησε στο Ηράκλειο την τοπική ομάδα με 65-63 σε παιχνίδι γιά την 16η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών και ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το Σάββατο επικράτησε με 75-61 του Απόλλωνα Πατρών. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχασε στο Περιστέρι με 70-66, ενώ η ΑΕΚ γνώρισε ήττα-σόκ στα Πατήσια από τον Σπόρτιγκ με 76-74. Στους υπόλοιπους αγώνες: Πανιώνιος-Παπάγου 58-71, Αρης-Ηρακλής 72- 83 και Νήαρ Ηστ-Μαρούσι 68-64.

Παραιτήθηκε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.

Η ήττα από το Σπόρτιγκ, υποχρέωσε σε παραίτηση τον προπονητή της ΑΕΚ, Γιώργο Καλαφατάκη. Ο χανιώτης τεχνικός, με δηλώσεις του δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί στο ``κιτρινόμαυρο στρατόπεδο`` με αποκορύφωμα την ήττα από την ομάδα των Πατησίων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποψήφιος για να πάρει τη θέση του Καλαφατάκη, είναι ο παλιός ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολίτης.

Από τη νεα σεζόν οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές θα σφυρίζουν και αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τη νεα σεζόν οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές θα σφυρίζουν και αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως διαβεβαίωσαν δυο επιφανή μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, ο Βέλγος Αλέξης Πονέ και ο Ολλανδός Βαν Ντε Κραφτ, την ``ελίτ`` των ρέφερι της χώρας μας, στη συνάντηση που είχαν μαζί τους, στα γραφεία της ΕΠΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 282,14 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,19, το γαλλικό φράγκο προς 50,15, τη λίρα Αγγλίας προς 463,59, το ελβετικό φράγκο προς 203,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,68, τη λίρα Κύπρου προς 561,56 και την ευρώ προς 328,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις,που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις με εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 18 και στα νησιά 10 με 18 βαθμούς. Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις,νότιοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 17 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί ασθενής βροχή προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 11 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 11 January 1999 - 8:00:24 UTC