Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 22/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επτά άτομα τραυματίστηκαν, απο το νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας το ΝΑΤΟ, στη Γιουγκοσλαβία.
- Κορυφώνονται οι διπλωματικές προσπάθειες, με στόχο την εκτόνωσης της κρίσης στο γιουγκοσλαβικό.
- Αισιόδοξος για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών, εμφανίστηκε χθές ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Μιλόσεβιτς.
- Η κρίση στο Γιουγκοσλαβικό εξετάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.
- Ικανοποίηση απο τις ΗΠΑ, για την υποστήριξη της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
- Κηδεύεται τη Δευτέρα απο το Α'νεκροταφείο Αθηνών, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Φρέντυ Γερμανός.
- Την Αίγινα επισκέπτεται σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
- Ενας 19χρονος πυγμάχος απο τα Σκόπια, έχασε χθές τη ζωή του, στη διάρκεια αγώνων στην Πάτρα.
- Απο τις 26 του μηνός έως τις 7 Ιουνίου, θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ανοίγει το απόγευμα τις πύλες του στην Καλαμάτα, το διεθνές μίτιγκ στίβου "Παπαφλέσσεια".
- Ο τελικός του κυπέλλου Αγγλίας, διεξάγεται σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Γουέμπλει, μεταξύ Μάντσεστερ-Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επτά άτομα τραυματίστηκαν, απο το νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας το ΝΑΤΟ, στη Γιουγκοσλαβία.

Νέο, σφοδρό κύμα αεροπορικών επιθέσεων στη Γιουγκοσλαβία, εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Ο ραδιοσταθμός "Στούντιο Β", μετέδωσε το πρωί, οτι συμμαχικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στα νότια του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 εργάτες, ενω διακόπηκε για λίγες ώρες και η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας. Απο τις επιθέσεις, επλήγησαν επίσης, οι αποθήκες καυσίμων της εταιρίας "Γιουγκοπετρόλ", καθώς και αρκετές πόλεις της δυτικής Σερβίας. Στο μεταξύ τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, είναι σύμφωνα με το σερβικό κέντρο πληροφόρησης στην Πρίστινα, ο απολογισμός της χθεσινής επίθεσης που εξαπέλυσαν ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη, εναντίον των φυλακών της πόλης Ιστον, στο βορειοδυτικό Κοσσυφοπέδιο.

Κορυφώνονται οι διπλωματικές προσπάθειες, με στόχο την εκτόνωσης της κρίσης στο γιουγκοσλαβικό.

Κορυφώνονται οι διπλωματικές προσπάθειες, με στόχο την εκτόνωσης της κρίσης στο γιουγκοσλαβικό. "Είμαστε πιό κοντά στη διπλωματική λύση", δήλωσε χθές ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις συναντήσεις που είχε στη Μόσχα, με το Ρώσο ομόλογό του Ιγκόρ Ιβάνοφ και τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ Κάρλ Μπίλντ. Απο την πλευρά του ο κ. Ιβάνοφ, τόνισε οτι το κύριο ζήτημα, είναι η διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία, ενω επισήμανε, οτι παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αναφορικά με το ζήτημα της Διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο και την απόσυρση των σερβικών δυνάμεων απο την περιοχή. Σημειώνεται, οτι το θέμα αυτό, αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου την Τρίτη στη ρωσική πρωτεύουσα, σε συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων.

Αισιόδοξος για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών, εμφανίστηκε χθές ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Μιλόσεβιτς.

Ολοκληρώθηκαν χθές στη Βόνη, οι διαβουλεύσεις της Ομάδας των "8" σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών, με στόχο την προετοιμασία σχεδίου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το θέμα του Κόσοβου. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν, οτι σημειώθηκε περιορισμένη πρόοδος. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, τόνισε χθές, οτι το ΝΑΤΟ πρέπει να επανεξετάσει τον προγραμματισμό των στόχων του στους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, μετά και το πλήγμα που δέχθηκε απο λάθος, η κατοικία του Ελβετού πρέσβη στο κέντρο της γιουγκοσλαβικής πρωτεούσας. Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Μιλόσεβιτς, εμφανίστηκε χθές αισιόδοξος για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών, σε συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι, με αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών. Ο κ. Μιλόσεβιτς δήλωσε οτι οι Σέρβοι, είναι υποχρεωμένοι για την ειλικρινή συμπαράσταση του ελληνικού λαού.

Η κρίση στο Γιουγκοσλαβικό εξετάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Η κρίση στο Γιουγκοσλαβικό εξετάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ενω ο κ. Ρέππας τόνισε οτι είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία όχι μόνο για τη Γιουγκοσλαβία, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα να ενταθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη πολιτικής λύσης. Πρόσθεσε οτι υπάρχουν στοιχεία αισιοδοξίας, αλλά δεν πρέπει να καλλιεργούνται υπέρμετρες προσδοκίες.

Ικανοποίηση απο τις ΗΠΑ, για την υποστήριξη της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό μέρος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, σχολιάζοντας το ρόλο της χώρας μας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Πρόσθεσε οτι οι προσπάθειες της Ελλάδας τόσο σ' ό,τι αφορά την υποστήριξη της Συμμαχίας όσο και ειδικότερα στον ανθρωπιστικό τομέα εκτιμώνται ιδιαίτερα απο τις ΗΠΑ. Τόνισε οτι η Συμμαχία είναι ενωμένη και αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και με τη χρήση αεροπορικής δύναμης, την πολιτική του προέδρου Μιλόσεβιτς.

Κηδεύεται τη Δευτέρα απο το Α'νεκροταφείο Αθηνών, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Φρέντυ Γερμανός.

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Φρέντυ Γερμανού, που πέθανε χθες σε ηλικία 65 ετών, ύστερα απο ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Την Αίγινα επισκέπτεται σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πανηγυρική συνεδρίαση χθες στη Μονή Πετράκη, όπου η Ιερά Σύνοδος απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε τον Αρειο Πάγο, είχε συνομιλίες με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ.Νιώτη, ενω σε ειδική εκδήλωσε ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπεται σήμερα την Αίγινα.

Ενας 19χρονος πυγμάχος απο τα Σκόπια, έχασε χθές τη ζωή του, στη διάρκεια αγώνων στην Πάτρα.

Τραγωδία χθες βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στην Πάτρα, όπου διεξάγονται οι διεθνείς αγώνες πυγμαχίας "Τοφάλεια 99". Ενας 19χρονος πυγμάχος απο τα Σκόπια, ενω αγωνιζόταν με άλλον αθλητή απο την Αρμενία, έπεσε νεκρός στο ρινγκ. Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία και νεκροτομή του άτυχου πυγμάχου, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Απο τις 26 του μηνός έως τις 7 Ιουνίου, θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Απο τις 26 του μηνός μέχρι τις 7 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας απο τα φυσικά πρόσωπα. Υπόχρεοι για την υποβολή της δήλωσης αυτής είναι όσοι την 1η Ιανουαρίου είχαν ακίνητη περιουσία αξίας 69 εκατ. δρχ το άτομο, 138 εκατ. οι έγγαμοι, ενω για κάθε παιδί το αφορολόγητο όριο προσαυξάνεται κατά 17,2 εκατ. δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγει το απόγευμα τις πύλες του στην Καλαμάτα, το διεθνές μίτιγκ στίβου "Παπαφλέσσεια".

Ανοίγει το απόγευμα τις πύλες του στην Καλαμάτα, το διεθνές μίτιγκ στίβου "Παπαφλέσσεια", στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού. Την παράσταση αναμένεται να κλέψει η Γερμανίδα ολυμπιονίκης Χάικε Ντρέξλερ η οποία θα συναγωνιστεί με τη Νίκη Ξάνθου στο μήκος. Στα 100 μετρά, απο ελληνικής πλευράς αγωνίζονται Τερζιάν, Αλεξόπουλος, Γενοβέλης, Θάνου, Κόφφα και Κουτρούλη. Μεγάλες επιδόσεις αναμένονται στο ακόντιο και απο τον Κώστα Γκατσιούδη, ενω στο ύψος ξεχωρίζουν τα ονόματα της Σλοβένας Μπρίτα Μπίλατς και της Νίκης Μπακογιάννη. Οι αγώνες θα μεταδοθούν στις 17:10 απο την ΕΤ-1.

Ο τελικός του κυπέλλου Αγγλίας, διεξάγεται σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Γουέμπλει, μεταξύ Μάντσεστερ-Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ.

Ο τελικός του κυπέλλου Αγγλίας, διεξάγεται σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Γουέμπλει, μεταξύ Μάντσεστερ-Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 499,96, ελβετικό φράγκο προς 205,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,46, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, που απο το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν και πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 15 με 28 και στο Αιγαίο 17 με 27 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, κατα τόπους αυξημένες, προβλέπονται για αύριο σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, αλλά αργότερα στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 22 May 1999 - 7:00:12 UTC