Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.
- Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Κ.Λαλιώτης για εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.
- Στις 7 το πρωί θα ανοίξουν οι κάλπες.
- Στο Κόσοβο μπήκαν οι ειρηνευτικές δυνάμεις.
- Με τον Μιλόσεβιτς συναντήθηκε στο Βελιγράδι ο Γ.Παπανδρέου.
- Αυστηρότερα κριτήρια για την καταλληλότητα των τροφίμων.
- Τραγικό θάνατο βρήκε 45χρονος, όταν κατέπεσε το ελικόπτερό του.
- Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε έξω από τη Ζάκυνθο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

Μήνυμα νίκης για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία δίκαιη και αλληλέγγυη Ευρώπης, απηύθυνε στην ομιλία του στο Πεδίο του Αρεως, ο πρωθυπουργός, με την οποία ολοκληρώθηκε η προεκλογική κίνηση των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής. Η γγ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το προεκλογικό περίπτερο του κόμματος στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε συνέντευξή του στο Ζάππειο παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του, ο Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει στη Μυτιλήνη, ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα και τέλος, ο Στέφανος Μάνος επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Κ.Λαλιώτης για εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Την αισιοδοξία του οτι ο ελληνικός λαός θα αναδείξει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ οτι επιμένει να σκανδαλολογεί για το ύψος των προεκλογικών δαπανών του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας την ύπαρξη ελλείμματος 8 δισ δραχμών στο ταμείο της, και καλώντας την να διευκρινίσει πότε και ποιός δημιούργησε το έλλειμμα.

Στις 7 το πρωί θα ανοίξουν οι κάλπες.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων θα αρχίσει στις 9 ταυτοχρόνως με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό βιβλιάριο και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Τα πρωτοδικεία θα είναι ανοικτά και την Κυριακή για ό,σους θέλουν να προσθέσουν φύλλα στα εκλογικά τους βιβλιάρια, ενώ η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στις δύο εθνικές οδούς για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών.

Στο Κόσοβο μπήκαν οι ειρηνευτικές δυνάμεις.

Μία ημέρα νωρίτερα απ'ότι είχε ανακοινωθεί, άρχισαν τα νατοϊκά στρατεύματα την ανάπτυξή τους στο κατεστραμένο από τους βομβαρδισμούς Κόσοβο, καθώς η είδηση ότι ρωσικά στρατεύματα από τη Βοσνία κινούνταν μέσω της Σερβίας προς τα σύνορα με το Κόσοβο, επίσπευσε τις εξελίξεις για την ανάπτυξη των ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή. Στα Σκόπια βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ συνομιλίες έχει στη Μόσχα ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, καθώς η Ρωσία επιμένει για τον έλεγχο ενός τομέα στο Κόσοβο, κάτι που αν δεν δεχθεί το ΝΑΤΟ, τότε θα έλθει σε επαφή απευθείας με το Βελιγράδι.

Με τον Μιλόσεβιτς συναντήθηκε στο Βελιγράδι ο Γ.Παπανδρέου.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, και την σερβική ηγεσία είχε στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε στο λιμάνι του Λιτόχωρου Πιερίας η αποβίβαση της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα προωθηθεί στο Κοσσυφοπέδιο. Το 501 τάγμα στα Γιαννιτσά επισκέφθηκε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος

Αυστηρότερα κριτήρια για την καταλληλότητα των τροφίμων.

Τη θέσπιση αυστηροτέρων κριτηρίων για τα πιστοποιητικά καταλληλότητας των τροφίμων, αναμένεται να αποφασίσει η μόνιμη κτηνιατρική επιτροπή στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής κρίσεων του υπ.Γεωργίας για το θέμα των ύποπτων τροφίμων. Ο κ. Ανωμερίτης συνέστησε επίσης να αποφεύγονται για προληπτικούς λόγους τα καλλυντικά βελγικής προέλευσης, τα οποία περιέχουν ζωικό λίπος.

Τραγικό θάνατο βρήκε 45χρονος, όταν κατέπεσε το ελικόπτερό του.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 45χρονος ταξίαρχος ε.α της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργος Πατσίδης, όταν το ελικόπτερο με το οποίο ψέκαζε κατέπεσε και συνετρίβη. Το ελικόπτερο πετούσε μεταξύ των περιοχών Κουμαριάς και Μονοκκλησιάς Σερρών, όταν σε κάποια στιγμή και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο έλικας του ήρθε σε επαφή με καλώδια μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ανεφλέγη, έχασε αμέσως ύψος και κατέπεσε στο έδαφος. Ο άτυχος πιλότος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε έξω από τη Ζάκυνθο.

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Ζακύνθου, της Ηλείας και της Αχαϊας η ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Πελοποννήσου. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χρήστος Μαλαδένης και ο Πάρις Ζουμπούλης θα παραμείνουν στην ΑΕΚ έως το 2003, αφού ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους με την Ενωση. Οι δύο παίκτες υπέγραψαν τετραετή συμβόλαια και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαλαδένης θα εισπράξει συνολικά 380 εκατομμύρια δραχμές και ο Ζουμπούλης 120 εκ.δρχ. Στο μεταξύ, ολοένα και φουντώνουν οι φήμες περί επικείμενης πώλησης του πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ από την ENIC σε όμιλο Ελλήνων επενδυτών.

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα συνεχίσουν να φορούν ο Μποντιρόγκα και ο Τζεντίλε. Ο Σέρβος MVP του φετινού πρωταθλήματος αποδέχθηκε την πρόταση για διετή ανανέωση της συνεργασίας του με τους πράσινους, ενώ οι αποδοχές του θα φτάσουν τα 600 εκατ. δραχμές το χρόνο. Οσον αφορά στον Τζεντίλε, υπέγραψε για έναν ακόμη χρόνο, έναντι 150 εκατ. δραχμών.

Ο Νταμπίζας επιστρέφει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι ο αμυντικός της Νιούκαστλ πρόκειται να υπογράψει μέσα στις τρείς επόμενες εβδομάδες διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες. Ο 26χρονος παίκτης συζήτησε το θέμα της επιστροφής του με παράγοντες του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου βρέθηκε για τον αγώνα της εθνικής μας με τη Λετονία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,21, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 503,74, ελβετικό φράγκο προς 205,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,51, τη λίρα Κύπρου προς 569,65 και το ευρώ προς 329,00 δραχμές.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στο μεγαλύτερο διάστημα της σημερινής συνεδρίασης, με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο, εν αναμονή του αποτελέσματος των εκλογών της ερχομένης Κυριακής. Αρχικά ο δείκτης υποχώρησε έως τις 3.996 μονάδες (-1,16%), για να ανακάμψει γρήγορα έως τις 4.057 μονάδες (+0,46%) και στη συνέχεια κινήθηκε στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.039,78 μονάδες, έναντι 4.043,80 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας οριακή πτώση 4, 02 μονάδων ή σε ποσοστό 0,10%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 2,91%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βορειοδυτικοί μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 16 με 36 και στα νησιά απο 20 εως 32 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με λίγη συννεφιά στα βόρεια το απόΓευμα μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 36 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 19 με 33 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 11 June 1999 - 19:00:14 UTC