Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το ΚΚΕ κατηγορεί η κυβέρνηση για τις καταλήψεις στα σχολεία.
- Ανοικτό παραμένει το θέμα υποψηφιότητας της Τουρκίας στην ΕΕ.
- Αρχισε το Γ' Παγκόσμιο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.
- Στις 16 Δεκεμβρίου οι μισθοί και το δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο.
- Ασύλληπτοι οι έξι Αλβανοί που απέδρασαν από τις φυλακές Βόλου.
- Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο αλλοδαποί σε δεξαμενόπλοιο στην Καλαμάτα.
- Νέα ταλαιπωρία αύριο του επιβατικού κοινού της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το ΚΚΕ κατηγορεί η κυβέρνηση για τις καταλήψεις στα σχολεία.

Καθοδηγούμενες, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις καταλήψεις, τονίζοντας οτι η μικροκομματική πρέπει να παραμένει έξω από τα σχολεία. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ, κατηγόρησε το ΚΚΕ οτι υποκινεί τις καταλήψεις. Σχετικά ήμερα κύλησε η μέρα στα περισσότερα σχολεία της χώρας, ενώ σύγχυση επικρατεί για το πόσα ακριβως είναι υπό κατάληψη. Για την Τετάρτη οι μαθητές έχουν εξαγγείλει πανελλαδικό συλλαλητήριο. Στάσεις θα πραγματοποιήσουν και οι καθηγητές.

Ανοικτό παραμένει το θέμα υποψηφιότητας της Τουρκίας στην ΕΕ.

Το θέμα της υποψηφιότητας της Τουρκίας στην ΕΕ παραμένει ανοικτό, δήλωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος, ενόψει της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι, τονίζοντας οτι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Στις Βρυξέλλες συνεδρίασε, με τη συμμετοχή του υπ.Εξωτερικών, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, ενώ στην Αγκυρα ο τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε οτι ένα ελληνικό βέτο στην τουρκική υποψηφιότητα, θα σήμαινε επιστροφή στην ένταση.

Αρχισε το Γ' Παγκόσμιο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, άρχισαν επίσημα στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της Γ' Παγκόσμιας Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε οτι έχουν παραχωρηθεί 2500 οικόπεδα στην περιοχή της ανατολικής Θράκης για τους παλλινοστούντες, και παράλληλα επιδιώκεται να δοθεί λύση στον τόπο της διαμονής τους με τη χορήγηση Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, με άδεια παραμονής και εργασίας στην ελληνική επικράτεια.

Στις 16 Δεκεμβρίου οι μισθοί και το δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο.

Στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι μισθοί και το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους του Δημοσίου, προκειμένου να προληφθούν προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν από το λεγόμενο "πρόβλημα του 2000". Ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι από το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επιπτώσεων στα υπολογιστικά συστήματα από την αρχή του έτους.

Ασύλληπτοι οι έξι Αλβανοί που απέδρασαν από τις φυλακές Βόλου.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι έξι Αλβανοί οι οποίοι απέδρασαν από τις δικαστικές φυλακές Βόλου. Οι Αλβανοί εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία, χτύπησαν έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, του πήραν τα κλειδιά στη συνέχεια, επιτέθηκαν στον φύλακα της κεντρικής εισόδου, τον οποίο έσπρωξαν και τράπηκαν σε φυγή. Ο φύλακας πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν από αυτούς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Βόλου. Αμέσως μετά την απόδραση 110 κρατούμενοι στασίασαν, οι αρχές όμως γρήγορα αποκατέστησαν την τάξη.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο αλλοδαποί σε δεξαμενόπλοιο στην Καλαμάτα.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο από τα 31 αλλοδαπά μέλη του δεξαμενόπλοιου ΑΘΩΣ, με σημαία Μάλτας, μετά από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ το σκάφος ήταν έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας. Τα θύματα είναι ένας Ινδός και ένας Ρουμάνος.

Νέα ταλαιπωρία αύριο του επιβατικού κοινού της Αθήνας.

Νέα ταλαιπωρία αύριο του επιβατικού κοινού της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα διεκδικώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τη Τετάρτη τα ταξί, καθώς οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ζητούν μεταξύ άλλων την αύξηση του κομίστρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικηφόρα πέρασε μέσα από την Καισαριανή ο Ιωνικός, ο οποίος επικράτησε δύσκολα με 2-1 επί του Εθνικού Αστέρα, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Ξάνθη στο 10', ενώ ο Ιωνικός ισοφάρισε με τον Κομπαγιάσι στο 47' και με τον ίδιο παίχτη πήρε τη νίκη στην εκπνοή του αγώνα. Ετσι, ο Ιωνικός έφτασε τους 14 βαθμούς, ενώ ο Εθνικός Αστέρας έμεινε στους 12 και στη δέκατη θέση της βαθμολογίας.

Στο Παλέρμο της Ιταλίας βρίσκεται από το μεσημέρι ο Ολυμπιακός για να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους, για τον αγώνα ρεβάνς στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι ερυθρόλευκοι χωρίς ελπίδες για πρόκριση, καθώς στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκαν με 1-3, αλλά και χωρίς τον Τζιοβάνι, που κτύπησε στον αγώνα με τον Ηρακλή και θα απουσιάσει για τέσσερις μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους, θα προσπαθήσει για μία καλή εμφάνιση και ένα τιμητικό αποτέλεσμα, όπως τόνισε και ο Μπιγκόν. Το παιχνίδι θα γίνει στο Παλέρμο μετά από επιθυμία της Γιούβε να αγωνιστεί σε μία περιοχή, όπου οι οπαδοί της ομάδας θα γεμίσουν το γήπεδο. Οπως είναι γνωστό, στα παιχνίδια του ΟΥΕΦΑ, οι Τορινέζοι δεν δείχνουν το ανάλλογο ενδιαφέρον, όσο με αυτά του πρωταθλήματος ή του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρελθόν αποτελεί για τον Απόλλωνα ο Κόβης. Ο ομογενής τεχνικός μάλλον ...πρόλαβε την διοίκηση της "ελαφρας ταξιαρχίας", υποβάλοντας την παραίτηση του, η οποία και έγινε δεκτή. Σε ότι αφορά τώρα στον αντικαταστάτη του, πιθανότερος διάδοχος του Κόβη, φέρεται ο Γιώργος Φοιρός, ενώ ακούγεται το όνομα του Βαγγέλη Βλάχου. Αυτό που υποστήριζαν πάντως, κύκλοι της διοίκησης είναι πως μέχρι την Πέμπτη, η ομάδα θα έχει προπονητή.

Στο γήπεδο της Αλεξανδρούπολης θέλει να δώσει η ΑΕΚ τον αγώνα της με την Παναχαϊκή, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος. Η Ενωση που είναι τιμωρημένη, έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στην ΕΠΑΕ, που όμως βρίσκει αντίθετη την διοίκηση της πατρινής ομάδας. Η διοργανώτρια θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας και αφού εξετάσει τις εκθέσεις των αρμοδίων για τα γήπεδα της Ρόδου, των Χανίων και της Αλεξανδρούπολης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,81 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 529,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,12, ελβετικό φράγκο προς 208,80, τη λίρα Κύπρου προς 579,30, δολάριο Καναδά προς 221,20, δολάριο Αυστραλίας 207,41, το γερμανικό μάρκο προς 170,45, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,82, και το ευρώ προς 333,37 δραχμές.

Με στόχο να βελτιωθεί η διαφάνεια της χρηματιστηριακής αγοράς και να αποτραπεί ο επηρεασμός των τίτλων στο τέλος των συναλλαγών, ξεκίνησε σήμερα ο νέος τρόπος υπολογισμού των τιμών κλεισίματος. Σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού, ως τελική τιμή κλεισίματος θεωρείται ο μέσος όρος των τιμών μίας μετοχής κατά το τελευταίο ημίωρο, ή εάν δεν υπάρχουν, ο μέσος όρος των τιμών κατά τα τελευταία 60 λεπτά. Παρά το θετικό κλίμα που παρατηρείται στα διεθνή χρηματιστήρια, η Σοφοκλέους και σήμερα κινήθηκε στο γνώριμο κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων. Και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και η τιμή 50 και πλέον μετοχών της κατηγορίας αυτής έκλεισαν στο πλαφόν ανόδου του 8%. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των Κατασκευαστικών εταιρειών, ενώ με κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των εταιρειών Λήζινγκ και των Επενδύσεων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.489,02 μονάδες, έναντι 5.560,14 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας πτώση 71,12 μονάδων ή σε ποσοστό 1, 28% ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών κινήθηκε μεταξύ των 5.467 και 5.596.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται αύριο σε όλη τη χώρα με τοπικές καταιγίδες στα νότια και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μέχρι το τέλος της ημέρας πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 14 και στα νησιά 8 με 18 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή κατά διαστήματα, μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 16 και 5 με 7 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.K

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 6 December 1999 - 20:00:26 UTC