Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρόλεϊ-στάσεις εργασίας.
  • [02] Παπαντωνίου-Παπαϊωάννου-απασχόληση.
  • [03] Χρηματιστήριο-Παπαντωνίου
  • [04] Υπαστυνόμος-απόπειρα ανθρωποκτονίας.
  • [05] Παιδεία-κινητοποιήσεις.
  • [06] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [07] Τέλη κυκλοφορίας.
  • [08] Πρόγραμμα πρωθυπουργού.
  • [09] Τσοχατζόπουλος - Κόσοβο.
  • [10] Προεκλογική κίνηση κομμάτων.
  • [11] Δημοσκόπηση ΑLΚΟ.

  • [01] Τρόλεϊ-στάσεις εργασίας.

    29/02/2000 13:07:06

    Στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ απο τη 1.30-3.30 μετά το μεσημέρι και απο τις 6.30-8.30 το απόγευμα. Διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Την Πέμπτη θα κάνουν στάση εργασίας 12 με 4 το μεσημέρι, ενω την Παρασκευή 6.30 με 8.30 το πρωί, 1.30 με 3.30 το μεσημέρι και 6.30 με 8.30 το απόγευμα.

    [02] Παπαντωνίου-Παπαϊωάννου-απασχόληση.

    29/02/2000 13:02:10

    Διακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν την επόμενη τετραετία μέσω προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης, δήλωσαν το πρωί οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου και ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Πρόσθεσαν ότι απο το 2000 έως το 2006 θα δαπανηθούν 2 τρισ. δραχμές για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης. Οι δηλώσεις έγιναν μετά απο ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τη συμμετοχή των κκ Παπαντωνίου και Παπαϊωάννου, του υπουργού Ανάπτυξης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Γεωργίας, Γιώργου Ανωμερίτη και των υφυπουργών Παιδείας και Εργασίας.

    [03] Χρηματιστήριο-Παπαντωνίου

    29/02/2000 12:59:35

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε το πρωί ότι η πορεία του Χρηματιστηρίου θα είναι ανοδική αλλά με διακυμάνσεις. Τόνισε ότι το μόνο που δεν χρειάζεται το Χρηματιστήριο είναι να μιλάνε γι'αυτό και πρόσθεσε ότι η ΝΔ επιχειρεί να αντλήσει κομματικά ωφέλη από την πορεία της Σοφοκλέους. Επισήμανε ότι οι εκροές συναλλάγματος είναι φυσιολογικές και τα συναλλαγματικά αποθέματα είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά της Πορτογαλίας.

    [04] Υπαστυνόμος-απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    29/02/2000 12:58:22

    Στον εισαγγελέα οδηγείται ο υπαστυνόμος Θεόδωρος Χαλουλάκος ο οποίος υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου στα Σπάτα, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 18χρονου μαθητή. Ο υπαστυνόμος ομολόγησε ότι αυτός πυροβόλησε στις 20 Φεβρουαρίου, στην Αρτέμιδα Αττικής τον Σωτήρη Καρτσιώτη, ο οποίος επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με άλλους 3 συνομίληκούς του. Ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να ελέγξει τους επιβάτες του ΙΧ τους οποίους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών. Αυτοί όμως, όπως είπε, δεν υπάκουσαν και πυροβόλησε για εκφοβισμό δύο φορές, σκοπεύοντας το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Μια σφαίρα όμως διαπέρασε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και έπληξε στη σπονδυλική στήλη τον 18χρονο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

    [05] Παιδεία-κινητοποιήσεις.

    29/02/2000 12:46:54

    Συλλαλητήριο στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα καθηγητές και σπουδαστές των ΤΕΙ οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου σπουδών τους. Οι συγκεντρωθέντες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Σαρανταοκτάωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν εξαγγείλει οι δάσκαλοι και στάσεις εργασίας οι καθηγητές διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στο μεταξύ, παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, μετά την απόφαση να κατατεθεί τροπολογία με την οποία καταργείται η διοικητική αυτοτέλεια του συμβουλίου.

    [06] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    29/02/2000 12:27:44

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μίλησε το μεσημέρι σε εκδήλωση στο ΟΑΚΑ, όπου βραβεύθηκαν αθλητές και παράγοντες που είχαν επιτυχίες τον περασμένο χρόνο. Το βράδυ ο κ.Σημίτης θα προεδρεύσει στο Μέγαρο Μαξίμου συσκέψεως για θέματα εξοπλισμών, ενόψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Εθνικής Οικονομίας, Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου αντίστοιχα. Από τη ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας οι πρώτες λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων στις εκλογές της 9ης Απριλίου. Το απόγευμα, ο κ.Καραμανλής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση συνταξιούχων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, συναντήθηκε το πρωί με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων των ΤΕΙ. Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, περιόδευσε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

    [07] Τέλη κυκλοφορίας.

    29/02/2000 09:26:10

    Λήγει σήμερα η προθεσμία για την προμήθεια του ειδικού σήματος των τελών κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσικλετών. Οσοι δεν έχουν προμηθευτεί το σήμα θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες και τις κατά τόπους εφορίες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας γιατί σε διαφορετικά το πρόστιμο ανέρχεται στο διπλάσιο του ποσού των τελών κυκλοφορίας.

    [08] Πρόγραμμα πρωθυπουργού.

    29/02/2000 09:26:03

    Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, πραγματοποιείται το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εθνικής Οικονομίας, Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και με αντικείμενο θέματα που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα γίνει βράβευση αθλητών και παραγόντων του αθλητισμού, που είχαν επιτυχίες τον περασμένο χρόνο.

    [09] Τσοχατζόπουλος - Κόσοβο.

    29/02/2000 09:25:57

    Τις ελληνικές ανησυχίες για την κατάσταση στο Κόσοβο, μετέφερε στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Αμυνας της ΕΕ ο Ελληνας υπουργός, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος προειδοποίησε τους ομολόγους του οτι είναι στο Κόσοβο άμεσος ο κίνδυνος νέων δυσμενών εξελίξεων και υπογράμμισε τις αρνητικές συνέπειες που έχει η μη αποτελεσματική προώθηση του Συμφώνου Σταθερότητας με τη διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων από τη μεριά της ΕΕ.

    [10] Προεκλογική κίνηση κομμάτων.

    29/02/2000 09:25:51

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν απο τον πρωθυπουργό το

    κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη νέα τετραετία και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης, τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σε συγκέντρωση συνταξιούχων στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της συνόδου των πρυτάνεων των ΤΕΙ. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον ΟΛΠ.

    [11] Δημοσκόπηση ΑLΚΟ.

    29/02/2000 09:25:44

    Πρώτο το ΠΑΣΟΚ φέρει και νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε απο την ALKO, 15-25 Φεβρουαρίου. Το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά συγκεντρώνει 33,8%, η ΝΔ 33%, το ΚΚΕ 5%, το ΔΗΚΚΙ 3,6%, ο ΣΥΝ 3,3%, οι Φιλελεύθεροι 0,5%, ενω το 20,8% των ερωτηθέντων δήλωσε άλλο - αναποφάσιστοι - λευκό - δεν απαντώ. Απο την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει οτι στην Αττική το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 36% έναντι 25,6% της ΝΔ, ενω αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα προηγείται η ΝΔ με 37%, έναντι 32,6% του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 February 2000 - 12:30:49 UTC