Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντε Σότο:Υπο προϋποθέσεις οι συνομιλίες για το Κυπριακό.
  • [02] Δημοσκόπηση-Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σημίτης.
  • [03] Βερελής-Θα εξευρεθεί βιώσιμη λύση για την Ολυμπιακή.
  • [04] Εκλογικός νόμος-Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κωσνταντόπουλου.
  • [05] "Ηφαίστειο" η Μέση Ανατολή-Σκληρά αντίποινα των Ισραηλινών.
  • [06] Εκθεση Παπαδήμου.
  • [07] Βουλή-Πολυτεκνικό επίδομα.
  • [08] Τιμολόγια ΔΕΗ.
  • [09] Κακοκαιρία-Προβλήματα.
  • [10] ΝΔ-Εκλογικό σύστημα.
  • [11] Αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • [12] Κυπριακό.
  • [13] Ο Πούτιν στην Αθήνα.

  • [01] Ντε Σότο:Υπο προϋποθέσεις οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

    04/12/2001 14:02:30

    Απευθείας συνομιλίες θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα στην Κύπρο με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αλβάρο ντε Σότο, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, μετά απο σύντομη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Στις συνομιλίες του Ιανουαρίου, είπε ο κ.ντε Σότο, δεν θα υπάρξουν προϋποθέσεις και θα τεθούν όλα τα θέματα.

    [02] Δημοσκόπηση-Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σημίτης.

    04/12/2001 14:02:22

    Στην εσωτερική πολιτική κατάσταση αλλά και στις διεθνείς εξελίξεις αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια γεύματος που παραθέτει προς τιμήν του το μεσημέρι η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών. Στο μεταξύ ο κ.Σημίτης έχει αυξήσει τη διαφορά του από τον κ.Καραμανλή στις 6,2 μονάδες στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, που έγινε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ διατηρεί με 5,3 μονάδες το προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου. Στην παράσταση νίκης το κυβερνών κόμμα έχει μειώσει στις 10 μονάδες τη διαφορά του από τη ΝΔ, η οποία τον Ιούλιο ήταν στις 35 μονάδες.

    [03] Βερελής-Θα εξευρεθεί βιώσιμη λύση για την Ολυμπιακή.

    04/12/2001 14:02:12

  • Θα εξευρεθεί βιώσιμη λύση για την Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία έχει καλές προοπτικές επιβίωσης λόγω της υψηλής ασφάλειας πτήσεων, του εμπορικού ονόματός της κι ενόψει του 2004 δήλωσε το πρωί ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Αθήνας. Ο κ.Βερελής ανέφερε ότι στις 23 του μηνός λήγουν οι διαπραγματεύσεις με τον αυστραλιανό όμιλο για την πώληση της εταιρίας. Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΑΧΟΝ που έχει αναστείλει τη λειτουργία της διακόπηκαν όταν αυτή η αεροπορική εταιρία δεν μπόρεσε να παράσχει τις απαραίτητες αποδείξεις επάρκειας, τις οποίες ζητούσε η κυβέρνηση. Ο κ.Βερελής ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου μειώνονται κατά 10% τα τέλη του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    [04] Εκλογικός νόμος-Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κωσνταντόπουλου.

    04/12/2001 14:02:01

  • Ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης συνεχίζοντας τον κύκλο των ενημερωτικών του επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο. Συζήτησαν το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου μέσα από διακομματική συζήτηση.

    [05] "Ηφαίστειο" η Μέση Ανατολή-Σκληρά αντίποινα των Ισραηλινών.

    04/12/2001 13:04:26

    Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς ο ισραηλινός στρατός το τελευταίο 24ωρο, κλιμακώνει τις επιχειρήσεις αντιποίνων εναντίον των Παλαιστινίων, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββατοκύριακου, που στοίχισαν τη ζωή σε 30 Ισραηλινούς.

    To πρωί ισραηλινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κτιριακού συγκροτήματος, όπου στεγάζεται το αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα της επίθεσης ο Αραφάτ βρισκόταν στο γραφείο του, αλλά δεν τραυματίστηκε. Επίσης ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στόχους των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας στον βόρειο τομέα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την ανακατάληψη τμημάτων τριών αυτόνομων παλαιστινιακών πόλεων, της Ναμπλούς, της Ραμάλα και της Μπιτούνια, ενω ισραηλινές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας, κατέστρεψαν τμήματα του αεροδρομίου της Γάζας.

    Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, παρά τις διαφωνίες του υπουργού Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, χαρακτήρισε χθές την Παλαιστινιακή Αρχή, "οργάνωση που υποθάλπτει την τρομοκρατία, ενω ανακοίνωσε και επέκταση των στρατιωτικών αντιποίνων εναντίον της". Απο την πλευρά της η παλαιστινιακή αρχή ζήτησε τη μεσολάβηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα, ενω κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν οτι έχει εξαπολύσει "ολοκληρωτικό πόλεμο" κατά του Παλαιστινιακού λαού.

    Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Πάνου Μπεγλίτη, καταδίκασε απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τρομοκρατικές ενέργειες Παλαιστινίων εξτρεμιστών, που στοίχισαν τη ζωή και προκάλεσαν τον τραυματισμό δεκάδων αθώων νέων κυρίως ανθρώπων στην Ιερουσαλήμ και τη Χάϊφα. Ο κ.Μπεγλίτης εξέφρασε την ελπίδα ότι και στις δύο πλευρές θα επικρατήσει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

    [06] Εκθεση Παπαδήμου.

    04/12/2001 08:03:21

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος. Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της ενδιάμεσης έκθεσης για τη νομισματική πολιτική, ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε ότι σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία το συμπέρασμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι θετικό και αυτό γιατί η αισθητή υποχώρηση του πληθωρισμού το 2002 θα συνδυαστεί με περαιτέρω πρόοδο στην πραγματική σύγκλιση με την ΕΕ.

    [07] Βουλή-Πολυτεκνικό επίδομα.

    04/12/2001 08:03:15

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη χορήγηση επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος και επιδόματος σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας. Σύμφωνα με την τροπολογία, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον "εκσυγχρονισμό και την οργάνωση του ΙΚΑ", τα χρήματα θα καταβάλλονται από 1/1/2002 σε όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος.

    [08] Τιμολόγια ΔΕΗ.

    04/12/2001 08:03:09

    Δεν προβλέπεται καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ ανέφερε ότι έχουν γίνει ήδη δύο ανατιμήσεις και απέδωσε σε παρανόηση όσα ειπώθηκαν από τη διοίκηση της επιχείρησης.

    [09] Κακοκαιρία-Προβλήματα.

    04/12/2001 08:03:02

    Αποκομμένοι απο την υπόλοιπη Ελλάδα, παραμένουν για τέταρτη μέρα οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, καθώς τα πλοία είναι καθηλωμένα στα λιμάνια, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Σε μεγάλο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου , η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και του παγετού που προκαλούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

    [10] ΝΔ-Εκλογικό σύστημα.

    04/12/2001 08:02:56

    Απέρριψε η Νέα Δημοκρατία την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών για έναρξη διακομματικού διαλόγου με αντικείμενο πιθανές αλλαγές στο εκλογικό σύστημα. Τις απόψεις της κυβέρνησης μετέφερε ο κ. Σκανδαλίδης στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, τον οποίο επισκέφθηκε χθες στη Ρηγίλλης.

    [11] Αγροτικές κινητοποιήσεις.

    04/12/2001 08:02:49

    Με τα αγροτικά μηχανήματά τους θα συγκεντρωθούν σήμερα στις πλατείες των χωριών της επαρχίας Παιονίας του νομού Κιλκίς οι βαμβακοπαραγωγοί διεκδικώντας καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους. Οι συνάδελφοί τους των νομών Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναμένεται να βγουν στους δρόμους στις 10 Δεκεμβρίου οπότε και προετοιμάζεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο.

    [12] Κυπριακό.

    04/12/2001 08:02:42

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα συναντηθεί σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο ειδικού συμβούλου του Κόφι Ανάν για το Κυπριακό. Η συνάντηση γίνεται μετά από τέσσερα χρόνια αλλά δεν υπάρχουν σημάδια ότι θα σπάσει το αδιέξοδο. Η κυβέρνηση της Λευκωσίας εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση της στάσης του Ραούφ Ντενκτάς σε ο,τι αφορά θέματα διαδικασίας.

    [13] Ο Πούτιν στην Αθήνα.

    04/12/2001 08:02:35

    Σειρά διμερών συμφωνιών,που αφορούν στη Δικαιοσύνη, τις αερομεταφορές και άλλα, μεταξύ Αθήνας και Μόσχας θα υπογραφούν στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης , που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα από την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ύστερα από πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του Κωστή Στεφανόπουλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 December 2001 - 12:30:42 UTC