Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα λευκά σχεδόν όλη η χώρα. Συνεχίζονται τα προβλήματα.
  • [02] Μικροπροβλήματα στις τράπεζες από το Ευρώ.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής-Σημίτης.
  • [04] Ικανοποίηση στη κυβέρνηση για το Λάακεν.
  • [05] Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία-Στάσεις εργασίας στα σχολεία.
  • [06] Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

  • [01] Στα λευκά σχεδόν όλη η χώρα. Συνεχίζονται τα προβλήματα.

    17/12/2001 20:27:38

    Αποκλεισμένα παραμένουν περίπου 500 χωριά σε όλη την χώρα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Επίσης δεν λειτουργούν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλεξανδρουπόλεως και άλλων νομών της βόρειας Ελλάδας, ενώ ισχύει το απαγορευτικό για Χίο και Μυτιλήνη. Κανονικά εκτελούνται τα υπόλοιπα δρομολόγια των πλοιων, καθώς και των τρένων. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ οπως προειδοποιεί η ΕΜΥ, εντός των επομένων ωρών, ηθερμοκρασία θα πέσει περαιτέρω, ενώ αναμένεται να χιονίσει και στην Αττική. Η κατάσταση εξετάσθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε οτι η κυβέρνηση κάνει οτι είναι δυνατόν. Στην Πάτρα, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 53χρονου Αλέξιου Αντωνόπουλου και του 9χρονου γιού του Γιάννη, οι οποίοι παρασύρθηκαν χθες από τα ορμητικά νερά του χείμαρρου Διακονιάρη. Ο νομός Αχαΐας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν προκληθεί εκτεταμένες καταστροφές από τη ραγδαία νεροποντή.

    [02] Μικροπροβλήματα στις τράπεζες από το Ευρώ.

    17/12/2001 20:27:31

    Με μικροπροβλήματα από πλευράς τραπεζών, πραγματοποιήθηκε σήμερα η διανομή συσκευασιών εξοικείωσης με κέρματα ευρώ, προς τους πολίτες.

    Σε γενικές γραμμές, όμως, πιχείρηση εξοικείωσηςμε τα κέρματα ευρώ κύλησε ικανοποιητικά. Εκείνο το οποίο απουσίαζε ήταν η "κοινή γραμμή" των τραπεζών, δεδομένου ότι άλλα υποκαταστήματα παρέδιδαν έναντι ενός πεντοχίλιαρου τις συσκευασίες εξοικείωσης, άλλα υποκαταστήματα ζητούσαν στοιχεία του πολίτη, πότε την επίδειξη ταυτότητος και πότε τον αριθμό φορολογικού μητρώου, άλλες παρέδιδαν και δύο συσκευασίες εξοικείωσης, ενώ τέλος σε ορισμένες εξαντλήθηκαν γρήγορα τα αποθέματα. Πληροφορίες για το ευρώ θα μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες επί 24ωρου βάσεως στον τηλεφωνικό αριθμό 198.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής-Σημίτης.

    17/12/2001 20:27:25

    Τον απολογισμό της χρονιάς που φέυγει και τους στόχους για το 2002, έκανε ο πρωθυπουργός, στην τελευταία συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ολυμπιακή προετοιμασία. Ο κ.Σημίτης

    ζήτησε για μία ακόμη φορά την επιτάχυνση των ρυθμών της Ολυμπιακής προετοιμασίας, θέτοντας ως βασικό στόχο την εγκατάσταση των εργοταξίων σε όλα τα έργα μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς να επικεντρωθεί αμέσως μετά το ενδιαφέρον στα άυλα προγράμματα της διοργάνωσης. Κάνοντας τον απολογισμό του 2001, ο κ.Σημίτης είπε ότι ο στόχος για την ολοκλήρωση όλων των δημοπρατήσεων επετεύχθη κατά 95% και ο στόχος για την ανάπτυξη των βασικών εργοταξίων επετεύχθη κατά 80%.

    [04] Ικανοποίηση στη κυβέρνηση για το Λάακεν.

    17/12/2001 20:27:18

    Στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής στο Λάακεν του Βελγίου, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι η Ελλάδα έδωσε μία μεγάλη μάχη για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διακήρυξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ευρωστρατού, που υιοθετήθηκε από τους 15. Πρόσθεσε ότι με την ίδια απόφαση παραπέμπεται το θέμα των σχέσεων της Ενωσης με χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, που δεν είναι μέλη της Ενωσης, στην ισπανική προεδρία. Τέλος, χαρακτήρισε ανεύθυνη και επικίνδυνη την κριτική της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όσο και μετά το πέρας της. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα επισκεφθεί αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στο Λάακεν.

    [05] Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία-Στάσεις εργασίας στα σχολεία.

    17/12/2001 20:27:11

    Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία. Το νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί 24ωρη απεργία διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την υγεία και την πρόνοια καθώς και την πρόσληψη 6.000 ατόμων μονίμου προσωπικού για τη στελέχωση των υπηρεσιών. Τρίωρες στάσεις εργασίας, τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής βάρδιας, πραγματοποιούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές. Το μεσημέρι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

    [06] Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

    17/12/2001 20:27:04

    Εν μέσω σκουπιδιών φαίνεται οτι θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς άκαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΠ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Κώστα Σκανδαλίδη και τον γγ του υπουργείου. Αργά το απόγευμα, το υπουργείο Εσωτερικών προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να χαρακτηρισθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η προσφυγή αναμένεται να εκδικασθεί αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 December 2001 - 21:30:22 UTC