Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας-Εληξε η περιπέτεια των επιβατών.
  • [02] Πενταετές πακέτο μέτρων για καταπολέμηση των ναρκωτικών.
  • [03] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Τ.Μίλερ για επίσκεψη Σημίτη στις ΗΠΑ.
  • [04] Επεισόδια κατά την πορεία απεργών στην καθαριότητα.
  • [05] Παρατείνεται μέχρι το Πάσχα η χορήγηση κανονικής άδειας.
  • [06] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Π.Ευθυμίου-Χριστόδουλου.
  • [07] Εναλλακτικά σενάρια μελετά η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή.
  • [08] Χωρίς τσιγάρα και εφημερίδες η Αθήνα.

  • [01] Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας-Εληξε η περιπέτεια των επιβατών.

    19/12/2001 21:17:53

    Καλά στην υγεία τους είναι οι 400 επιβάτες αμαξοστοιχίας, της οποίας τρία βαγόνια εκτροχιάσθηκαν λόγω παγετού, έξω από τον σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας, στην Θεσσαλονίκη. Για ακρωτηριασμένο κράτος, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ,μετά την συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος υπό τον Κ.Καραμανλή, με θέμα την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στην πρόσφατη κακοκαιρία. Το ερώτημα είναι, είπε ο κ.Ρουσόπουλος, αν το κράτος λειτουργεί μόνο υπό ηλιοφάνεια και πρόσθεσε ότι στις αρχές του 21ου αιώνα η Ελλάδα, πνίγεται στη λάσπη και παραλύει.

    [02] Πενταετές πακέτο μέτρων για καταπολέμηση των ναρκωτικών.

    19/12/2001 21:17:47

    Πενταετές πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, με αντικείμενο την προώθηση του προγράμματος δράσης για την αντιμετώπισή τους. Ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε εθνικής προτεραιότητας το θέμα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών, διευκρίνισε οτι δεν τίθεται θέμα αποποινικοποίησής τους, ή να διαχωρισθούν σε μαλακά ή σκληρά, υποτηρίζοντας οτι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Ο υπουργός Υγείας τόνισε οτι στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2002 να μειωθούν οι λίστες αναμονής όσων περιμένουν να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

    [03] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Τ.Μίλερ για επίσκεψη Σημίτη στις ΗΠΑ.

    19/12/2001 21:17:41

    Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, τον Ιανουάριο, συζήτησαν στην συνάντηση που είχαν σημερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου και ο αμερικανός πρέσβης, Τόμας Μίλερ. Στην κακή ενημέρωση και στην έλλειψη γνώσης που έχει η ΝΔ για το θέμα του ευρωστρατού, οφείλεται η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι δεν αντέδρασε έγκαιρα στο θέμα αυτό, δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Επεισόδια κατά την πορεία απεργών στην καθαριότητα.

    19/12/2001 21:17:34

    Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί στην οδό Πειραιώς, όπου περίπου 500 συμβασιούχοι στην καθαριότητα, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία με 40 απορριματοφόρα στο κέντρο της Αθήνας. Στο μεταξύ, απόψε ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων μετά την προσφυγή του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. Σε ένδειξη καλής θέλησης οι εργαζόμενοι άρχισαν την αποκομιδή των απορριμμάτων από την Βαρβάκειο αγορά. Από την πολυήμερη απεργία έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών.

    [05] Παρατείνεται μέχρι το Πάσχα η χορήγηση κανονικής άδειας.

    19/12/2001 21:17:28

    Παρατείνεται μέχρι το Πάσχα, η προθεσμία για τη χορήγηση της κανονικής ετήσιας άδειας παραμονής και της άδειας εργασίας, στους περίπου 350.000 αλλοδαπούς, από τις περιφέρειες και τις νομαρχίες αντίστοιχα. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έχει ήδη συμφωνηθεί να μην απελαύνονται όσοι αλλοδαποί έχουν υποβάλλει αίτηση χορήγησης των αδειών εργασίας και παραμονής, ακόμη και αν έχει λήξει η προσωρινή εξάμηνη άδεια παραμονής τους.

    [06] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Π.Ευθυμίου-Χριστόδουλου.

    19/12/2001 21:17:21

    Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση δύο ωρών του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Οπως είπαν και οι δύο, αμέσως μετά, συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν, κυρίως, την εκκλησία, όπως η εκκλησιαστική παιδεία, η δικαιοσύνη και η περιουσία. Το θέμα των ταυτοτήτων δεν συζητήθηκε καθώς, όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, η εκκλησία εμμένει στις θέσεις της.

    [07] Εναλλακτικά σενάρια μελετά η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή.

    19/12/2001 21:17:14

    Για εναλλακτικά σενάρια, τα οποία μελετώνται, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε περίπτωση που δεν κριθεί ικανοποιητική η δεύτερη προσφορά που έχει υποβληθεί για την Ολυμπιακή. Είναι φανερό, τόνισε ο κ.Πρωτόπαπας, ότι θα πρέπει να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση και είναι αναμφίβολο ότι αυτή θα βρεθεί, αφού υπάρχει αναγκαιότητα ύπαρξης ενός εθνικού αερομεταφορέα.

    [08] Χωρίς τσιγάρα και εφημερίδες η Αθήνα.

    19/12/2001 21:17:07

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί αύριο η Ενωση Καπνοπωλών και Περιπτερούχων Αθήνας, αντιδρώντας στον περιορισμό που τους επιβάλλει ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με τα είδη που διατίθενται προς πώληση στα καταστήματά τους. Στις 2 μετά το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 December 2001 - 21:30:29 UTC