Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες-Μέτρα ασφαλείας
  • [02] Σολτ Λέικ Σίτι-Ελληνες υπουργοί
  • [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις-Κ. Σημίτης
  • [04] Δημοσκόπηση-Δημοτικότητα Κ. Στεφανόπουλου
  • [05] Απεργία γιατρών ΙΚΑ
  • [06] Βουλή-Πρωθυπουργός για διαφθορά
  • [07] Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • [08] Ισμαήλ Τζεμ για θέματα Αιγαίου
  • [09] Τόμας Μίλερ-Επίσκεψη στη Θράκη
  • [10] Επίσκεψη πρωθυπουργού-Ρεθυθούσα

  • [01] Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες-Μέτρα ασφαλείας

    09/02/2002 08:30:44

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισαν στις 6 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και οι χειμερινοί αγώνες παρουσιάζουν συνήθως μικρότερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό, το κλίμα ανησυχίας που έχει προκαλέσει ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης και το γεγονός ότι πρόκειται για την τελευταία Ολυμπιάδα πριν από αυτή της Αθήνας, προσδίδουν σε αυτούς μια επιπλέον σημασία για την Ελλάδα.

    [02] Σολτ Λέικ Σίτι-Ελληνες υπουργοί

    09/02/2002 08:30:38

    Στο Σολτ Λέικ Σίτι βρίσκονται Ελληνες αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας για την απόκτηση εμπειρίας, η οποία θα χρησιμεύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκονται στο Σολτ Λέικ Σίτι με την ελληνική αντιπροσωπεία σε συνέντευξή τους αναφέρθηκαν στην ελληνική πρωτοβουλία για ολυμπιακή εκεχειρία.

    [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις-Κ. Σημίτης

    09/02/2002 08:30:31

    Η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των αγροτών συνεδριάζει σήμερα στα Τέμπη για να αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στο συνέδριο της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων, υποστηρίζοντας οτι υπάρχουν αγρότες, που ακολουθούν κομματικά κελεύσματα για να δημιουργήσουν κλίμα αστάθειας και πολιτικών διεργασιών.

    [04] Δημοσκόπηση-Δημοτικότητα Κ. Στεφανόπουλου

    09/02/2002 08:30:25

    Στα ύψη εκτινάχθηκε η δημοτικότητα του προέδρου της Δημοκρατίας Κωσταντίνου Στεφανόπουλου, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια σπίλωσής τους και υπονόμευσης του θεσμού απο διαπλεκόμενα κέντρα. Συμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ που διενεργήθηκε απο την "Metron Analysis" το διάστημα 1-6 Φεβρουαρίου το 88,1% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενω αρνητική μόνο το 5,6%. Επίσης, το 64,3% δεν επιθυμεί να μειωθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις στους αγρότες, ενω το 62,6% συμφωνεί με την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.

    [05] Απεργία γιατρών ΙΚΑ

    09/02/2002 08:30:19

    Μέχρι και την Τρίτη, θα παραμείνουν κλειστά τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών του ιδρύματος. Οι γιατροί διεκδικούν τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, τον προσδιορισμό μισθολογικών κλιμακίων, τη χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης και το ιατρικό βαθμολόγιο. Τα ιατρεία του ΙΚΑ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [06] Βουλή-Πρωθυπουργός για διαφθορά

    09/02/2002 08:30:12

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τα φαινόμενα της διαφθοράς και να εξαλείψει τις παράνομες δραστηριότητες στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλου για τον παράνομο τζόγο. Για φαινόμενα σήψης και παρακμής που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη και παράνομη δράση οργανωμένων συμφερόντων και από τη διαφθορά που διαβρώνει τη δημόσια διοίκηση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [07] Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    09/02/2002 08:30:06

    Ενότητα στο εσωτερικό και μέτωπο κατά της συντήρησης, ζήτησε από τα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο 5ο συνέδριό της, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου. Ο κ.Σημίτης είπε ότι πολλοί προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, με ένα υποκριτικό λόγο επικίνδυνης καταγγελίας. Τόνισε ότι η Δημοκρατία στη χώρα μας είναι ισχυρή και παράλληλα, επιτέθηκε κατά της ΝΔ κατηγορώντας την οτι επιμένει πεισματικά σε μια πολιτική απομονωτισμού. Σήμερα στο συνέδριο θα μιλήσει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης.

    [08] Ισμαήλ Τζεμ για θέματα Αιγαίου

    09/02/2002 08:30:00

    Ιδιαίτερα προβληματικά, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, τα θέματα του Αιγαίου. Ο κ.Τζεμ μιλώντας σε τουρκικό κανάλι, για τη διαδικασία του διερευνητικού διαλόγου που άρχισαν τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας, είπε οτι κανείς δεν περιμένει θαυματουργές και γρήγορες λύσεις, πρόσθεσε όμως, οτι και οι δύο

    πλευρές αναγνωρίζουν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας. Στην Λευκωσία, νέα συνάντηση είχαν σήμερα οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    [09] Τόμας Μίλερ-Επίσκεψη στη Θράκη

    09/02/2002 08:29:53

    Διήμερη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί απο χθες ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ. Τον κ. Μίλερ συνοδεύουν οικονομικοί παράγοντες, ο εμπορικός ακόλουθος του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Ελληνοαμερικανικού Βιομηχανικού επιμελητηρίου κ.α. Στόχος της επίσκεψης είναι να διερευνηθούν οι οικονομικές δυνατότητες που προσφέρει η ακριτική αυτή περιοχή της χώρας, όπου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει υψηλό ρυθμό υλοποίησης ελληνικών και ξένων επενδυτικών προγραμμάτων.

    [10] Επίσκεψη πρωθυπουργού-Ρεθυθούσα

    09/02/2002 08:29:47

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα επισκεφθεί το μεσημέρι τις εγκαταστάσεις του σταθμού αποθήκευσης υγρού υγραερίου της ΔΕΠΑ στη νησίδα Ρεβυθούσα του Σαρωνικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 February 2002 - 12:30:19 UTC