Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεταιριστικά εργοστάσια στην Ημαθία επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.
  • [02] Καραμανλής-Περιοδεία στην Ηπειρο
  • [03] Την πορεία των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν οι γιατροί.
  • [04] Υπουργός Οικονομίας - Ρύθμιση- Φορολογική υπόθεση μικρομεσαίων
  • [05] ΑΣΕΠ-Ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις για το διαγωνισμό της Αγροτικής.
  • [06] Μητσοτάκης-Για χορήγηση αδειών σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.
  • [07] Καταργούνται τα τυχερά παιχνίδια.
  • [08] Περιοδεία Σημίτη σε Ημαθία και Πέλλα.
  • [09] Κριτική Καραμανλή στο κυβερνητικό έργο.
  • [10] Ο Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε μέτρα για ηλεκτρική ένεργεια.
  • [11] Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ελληνική οικονομία.
  • [12] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου σε Πολωνία και Λιθουανία.

  • [01] Συνεταιριστικά εργοστάσια στην Ημαθία επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.

    22/02/2002 13:06:27

  • Διήμερη περιοδεία στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποιεί από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού και κομματικού κλιμακίου. Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η επίσκεψη αυτή του πρωθυπουργού σε δύο κατ`εξοχήν αγροτικούς νομούς είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την πορεία των αγροτικών θεμάτων. Ο κ.Σημίτης επισκέφθηκε το μεσημέρι δύο συνεταιριστικά εργοστάσια στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Βέροια όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκπροσώπους φορέων. Αύριο, ο κ.Σημίτης θα περιοδεύσει στο νομό Πέλλας.

    [02] Καραμανλής-Περιοδεία στην Ηπειρο

    22/02/2002 12:56:30

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες περιοδεία στην Ηπειρο, επισκέπτεται σήμερα το νομό Θεσπρωτίας. Το πρωί, μετέβη στην Παραμυθιά όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Το μεσημέρι μετέβη στην Ηγουμενίτσα, όπου συναντήθηκε με το νομάρχη και το δήμαρχο. Αύριο ο κ.Καραμανλής θα περιοδεύσει στους νομούς Αρτας και Πρεβέζης.

    [03] Την πορεία των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν οι γιατροί.

    22/02/2002 12:56:23

  • Συνεδριάζει σήμερα η ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ με αντικείμενο την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου, μετά την απόφαση του δικαστηρίιου που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την πενθήμερη απεργία τους. Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των γιατρών δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει διατυπώσει συμβιβαστική πρόταση, που δίνει λύση στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Για το θέμα της μονιμοποίησης των 5.500 συμβασιούχων ο κ.Ρέππας τόνισε ότι προτείνει τη σύσταση μικτής επιτροπής προκειμένου να αποφασιστεί ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν από το ΙΚΑ. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να θιγεί κανείς επαγγελματικά από τους συμβασιούχους και θα υπάρξει οικονομική αναβάθμιση όλων των γιατρών.

    [04] Υπουργός Οικονομίας - Ρύθμιση- Φορολογική υπόθεση μικρομεσαίων

    22/02/2002 12:56:16

  • Με συνοπτικές διαδικασίες θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του παρελθόντος των μικρομεσαίων εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών. Πρόκειται για πάνω απο 3.500 εκατομμύρια εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, απο το 1993 μέχρι και το 2001. Αυτό προκύπτει απο σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι όσοι επιτηδευματίες αποδεχθούν τον τεκμαρτό υπολογισμό του ΦΠΑ (το μέτρο της συνάφειας) και υποβάλουν δήλωση στην εφορία, καταβάλλοντας τον επιπλέον ΦΠΑ, θα κλείνουν αυτόματα οι υποθέσεις ΦΠΑ και εισοδήματος για την τριετία 1999-2001. Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα ρύθμιση που θα ισχύσει σε ένα μήνα απο σήμερα και θα αφορά στο κλείσιμο των ανέλεγκτων υποθέσεων των ετών απο το 1993 μέχρι το 1998. Η ρύθμιση θα αφορά 700 χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες για τον έλεγχο των οποίων αρμόδιες είναι οι ΔΟΥ.

    [05] ΑΣΕΠ-Ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις για το διαγωνισμό της Αγροτικής.

    22/02/2002 12:33:05

    Τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τους υποψηφίους, κατηγορίας ΔΕ, με έλλειψη φυσικών, σωματικών δεξιοτήτων, στον γραπτό διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας, ανακοίνωσε σήμερα το ΑΣΕΠ.

    Πρώτον, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην οποία θα προσθέσουν την φράση: "Υποψήφιος με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων".

    Πέρα απο τα δικαιολογητικά που απαιτούνται απο τη σχετική προκήρυξη, θα πρέπει να επισυνάψουν τα εξής δικαιολογητικά:

    α) Βεβαίωση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, με την οποία να προκύπτει η συγκεκριμένη πάθηση ή αδυναμία συμμετοχής σε γραπτή διαγωνιστική διαδικασία και να πιστοποιείται η φυσική καταλληλότητα του υποψηφίου να ασκήσει τα καθήκοντα της θέσης για την οποία θα διαγωνιστεί.

    β) Για υποψηφίους που πάσχουν απο δυσλεξία, χρειάζεται ειδική διαγνωστική έκθεση Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ή Σταθμού απο την οποία να προκύπτει ότι η επίδοση τους στα μαθήματα δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί με γραπτή εξέταση.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες λεπτομέρειες στα τηλέφωνα: 0103315173 και 0103315176.

    [06] Μητσοτάκης-Για χορήγηση αδειών σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

    22/02/2002 11:29:06

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα της επικείμενης χορήγησης αδειών σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ασκεί με γραπτή σημερινή δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σπεύδει να χορηγήσει τις άδειες "εν μέσω εκβιασμών, απειλών και αθλίων παζαριών, χρησιμοποιώντας το σημερινό κομματικό και μονόπλευρο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο".

    Κάνει λόγο για θλιβερό ξεπεσμό της πολιτικής ζωής, ενώ ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στη ψήφιση του νόμου για την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης και να ψηφίσει ένα λιτό νόμο για το ασυμβίβαστο, με βάση τις επιταγές του Συντάγματος.

    [07] Καταργούνται τα τυχερά παιχνίδια.

    22/02/2002 07:40:27

    Την οριστική κατάργηση στα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά, τεχνικά και τυχερά παιχνίδια από τους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα, αποφάσισε η κυβέρνηση.

    [08] Περιοδεία Σημίτη σε Ημαθία και Πέλλα.

    22/02/2002 07:40:21

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού και κομματικού επιτελείου θα πραγματοποιήσει από σήμερα επίσκεψη στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

    [09] Κριτική Καραμανλή στο κυβερνητικό έργο.

    22/02/2002 07:40:15

    Αυστηρή κριτική για την πορεία του κυβερνητικού έργου άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή της Πεδινής, στην Ηπειρο.

    [10] Ο Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε μέτρα για ηλεκτρική ένεργεια.

    22/02/2002 07:40:09

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε μέτρα που αφορούν στην επάρκεια φυσικού αερίου για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, το κόστος μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά και τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Παραγώγων για την ηλεκτρική ενέργεια και με εύρος αγοράς την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

    [11] Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ελληνική οικονομία.

    22/02/2002 07:40:03

    Θετικές εκτιμήσεις για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που χαρακτήρισαν την ελληνική οικονομία το 2001, παρά τη γενική οικονομική επιβράδυνση που επικράτησε,ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [12] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου σε Πολωνία και Λιθουανία.

    22/02/2002 07:39:56

    Διήμερη επίσκεψη στην Πολωνία και τη Λιθουανία πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Θα εξεταστούν η ένταξή τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 February 2002 - 12:30:36 UTC