Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μποϊκοτάζ αγοράς και στις ΔΕΚΟ.
  • [02] Μειώθηκε η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [03] Συνέντευξη Βενιζέλου
  • [04] Καταδίκη των πολιτών στην τρομοκρατία

  • [01] Μποϊκοτάζ αγοράς και στις ΔΕΚΟ.

    01/09/2002 09:09:28

    Μεγάλη αναμένεται να είναι η ανταπόκριση των πολιτών αλλά και επαγγελματικών φορέων, στο μποϊκοτάζ που διοργανώνει μεθαύριο Τρίτη το Ινστιτούτο Καταναλωτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κύμα ανατιμήσεων.

    Οι ενώσεις καταναλωτών αποφάσισαν να εντάξουν στο μποικοτάζ αγοράς και τις ΔΕΚΟ, διαμαρτυρόμενες ουσιαστικά για τις φετινές αυξήσεις στα τιμολόγια των Δημοσίων Υπηρεσιών.

    Στο μεταξύ με τον πρόεδρο του Συνασπισμού θα συναντηθεί αύριο το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

    Αντικείμενο της συνάντησης το ενιαίο μισθολόγιο για το οποίο η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις της και γιαυτό συμμετέχει στα συλλαλητήρια της Τρίτης Σεπτεμβριου στην Αθήνα και στις 7 του μήνα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης θα συζητηθούν και οι επιπτώσεων στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων από τις ανατιμήσεις προϊόντων.

    Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη ΓΣΕΕ, είχε υπογραμμίσει ότι οι δυνατότητες του νέου προϋπολογισμού είναι περιορισμένες επισημαίνοντας παράλληλα τη μεγάλη αύξηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο τομέα της χώρας μας που έφθασε φέτος το 8,8% ενώ στην ευρωζώνη ήταν 3,6%.

    [02] Μειώθηκε η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    01/09/2002 09:09:21

    Κατά μία ποσοστιαία μονάδα μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της ''Κάπα Ρισέρτς'' και σε σχέση με αντίστοιχη της ίδιας εταιρίας τον Απρίλιο.

    Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα, και διενεργήθηκε από τις 23 εως τις 29 Αυγούστου, φέρει πρώτη τη ΝΔ με ποσοστό 36,7% κι ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 31,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, ο ΣΥΝ με 3%, το ΔΗΚΚΙ με 1,8%.

    Επίσης το 3,1% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο μικρότερο κόμμα, το 2,6% λευκό και άκυρο ενώ το 14,8% δεν απάντησε. Ωστόσο προσωπικά ο κ.Σημίτης προηγείται του κ.Καραμανλή για το ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36,7%.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ που ήταν πρώτος στη δημοσκόπηση του Απριλίου συγκεντρώνει ποσοστό 35,7%.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 52,1% έναντι 31,2% του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Συνέντευξη Βενιζέλου

    01/09/2002 09:09:14

    Τα δύο τελευταία ''θύματα'' της 17 Νοέμβρη είναι το σενάριο για πρόωρες εκλογές και οι φήμες για αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ''. Με τη φράση αυτή ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος περιγράφει τις ευεργετικές συνέπειες που είχε για το ΠΑΣΟΚ η επιτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της τρομοκρατίας.

    Ο κ.Βενιζέλος ακόμη επισημαίνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια ακαταμάχητη ροπή προς τις θεωρίες της συνωμοσίας. Η ευθεία και απλή προσέγγιση δεν θεωρείται σοβαρή. Η ΝΔ στο θέμα της τρομοκρατίας επέδειξε μεγάλη πολιτική ανωριμότητα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το πιο συγκροτημένο και φιλόδοξο σχέδιο πραγματικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Ο νέος αθλητικός νόμος είναι δρακόντειος. Για την εφαρμογή του απαιτείται η βοήθεια του αθλητικού κόσμου, του τύπου και της δικαιοσύνης''.

    [04] Καταδίκη των πολιτών στην τρομοκρατία

    01/09/2002 09:09:08

    Συντριπτική είναι η καταδίκη από τους πολίτες των μελών της ''17 Νοέμβρη'' και γενικότερα της τρομοκρατίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς και δημοσιεύεται στο ''Βήμα''.

    Το 32,7% δηλώνει χαρά και ικανοποίηση για τη σύλληψή τους, το 34,6% ανακούφιση, το 14,8% αδιαφορία, το 4,3% απογοήτευση, το 2,6% λύπη και δυσαρέσκεια, το 10% τίποτε από όλα αυτά, ενώ το 1% δεν απάντησε. Επίσης, το 62,2% θεωρεί ότι η οργάνωση ''17 Νοέμβρη'' έκανε πολύ κακό στην ελληνική κοινωνία, το 20,1% μάλλον κακό, το 9,3% ούτε καλό ούτε κακό, το 2% μάλλον καλό και το 2,5% πολύ καλό.

    Ακόμη το 28,7% πιστεύει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας, το 28,6% ότι μάλλον την επιδιώκει το 23,9% απαντά ότι μάλλον δεν την επιδιώκει, το 10,6% ότι δεν την επιδιώκει καθόλου ενώ το 8,2% δεν απάντησε.

    Τέλος, το 65% δηλώνει από αρκετά ως πολύ ικανοποιημένο για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα της τρομοκρατίας, το 20,3% είναι μάλλον δυσαρεστημένο και το 9,4% πολύ δυσαρεστημένο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 September 2002 - 11:30:16 UTC