Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στεφανόπουλος-Γερμανικές αποζημιώσεις
  • [02] Συνάντηση Κληρίδη-Χάνεϊ
  • [03] Στον Κορυδαλλό ο Σ.Ξηρός
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή-ΕΣΕΕ
  • [05] Τσοχατζόπουλος:Στο 3% ο πληθωρισμός.

  • [01] Στεφανόπουλος-Γερμανικές αποζημιώσεις

    02/09/2002 13:37:45

    Ζήτημα επανόρθωσης απο την πλευρά της Γερμανίας, των ζημιών που προκάλεσε στη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα, έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στερανόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα της κοινότητας του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Οπως είπε ο κ.Στεφανόπουλος, οι επανορθώσεις δεν ζητούνται για οικονομικούς λόγους, αλλά θα είναι μία ηθική δικαίωση των θυμάτων. Σημειώνεται οτι στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 γερμανικά στρατεύματα έκαψαν σε φούρνους 149 κατοίκους της κοινότητας.

    [02] Συνάντηση Κληρίδη-Χάνεϊ

    02/09/2002 13:36:34

    Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη με το Βρετανό απεσταλμένο για το Κυπριακό λόρδο Ντέϊβιντ Χάνεϊ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη μεγαλόνησο. Σήμερα ο κ. Χάνεϊ θα έχει ανάλογη συνάντηση με το Ραούφ Ντενκτάς στα κατεχόμενα. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, τέσσερις μέρες πριν από τη συνάντηση στο Παρίσι του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον ίδιο και τον πρόεδρο Κληρίδη επανέλαβε την απαράδεκτη θέση του για κυριαρχία δύο κρατών στην Κύπρο και μίλησε για πιέσεις που ασκούνται στην τουρκοκυπριακή πλευρά

    [03] Στον Κορυδαλλό ο Σ.Ξηρός

    02/09/2002 13:36:19

    Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η μεταγωγή του Σάββα Ξηρού στο ειδικά διαμορφωμένο κελί των φυλακών Κορυδαλλού. Τα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταφορά ήταν δρακόντεια. Το κελί στο οποίο θα εγκατασταθεί ο Σάββας Ξηρός βρίσκεται δίπλα σε αυτό του αδελφού του Χριστόδουλου. Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας συνεχίζονται. Χθες, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία σχετικά με τη δράση μελών της ''17 Νοέμβρη'', μετά από απολογίες στις διωκτικές αρχές. Ως άμεσο συνεργάτη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, για τις ιδεολογικές κατευθύνσεις της 17Ν κατονομάζει ο Χριστόδουλος Ξηρός, στην απολογία του, το Θεολόγο Ψαραδέλη που σύμφωνα με συγκατηγορουμένους του χρησιμοποιούσε στην οργάνωση το ψευδώνυμο ''Φώτης''. Σημειώνεται οτι ο ίδιος ο Ψαραδέλης αρνείται ότι συμμετείχε στη 17Ν αλλά παραδέχεται ότι είχε λάβει μέρος σε μια ληστεία τράπεζας το 1986, πιστεύοντας οτι θα του δώσουν λεφτά για να εκδώσει κάποιο βιβλίο. Σήμερα, συνέντευξη τύπου για το θέμα της τρομοκρατίας, δίνει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    [04] Συνάντηση Καραμανλή-ΕΣΕΕ

    02/09/2002 13:31:05

    Συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επαφών του με τις παραγωγικές τάξεις, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και για το κύμα ακρίβειας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μετά τη συνάντηση, επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η οικονομική της πολιτική είναι αδιέξοδη και τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Ο κ.Ρουσόπουλος τόνισε ότι αν ο κ.Σημίτης δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική, να σταματήσει τουλάχιστον να εμπαίζει προκλητικά τους εργαζόμενους, επιχειρώντας να κατηγορήσει τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες.

    [05] Τσοχατζόπουλος:Στο 3% ο πληθωρισμός.

    02/09/2002 11:06:18

    Πληθωρισμό 3% θα έχει μέχρι τέλος του χρόνου η χώρα, ενώ το 2003 θα είναι ακόμη πιο χαμηλός, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άκης Τσοχατζόπουλος, στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει και θα συνεχίσει να έχει και του χρόνου ρυθμό ανάπτυξης 4%.

    Όπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την έναρξη εκροής κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ, από προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης, εκ των οποίων το 1/3 θα πάει στον τομέα της ενέργειας και τα υπόλοιπα στη μεταποίηση, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις νέες τεχνολογίες.

    Αναφερόμενος σε θέματα ακρίβειας και ανατιμήσεις προϊόντων εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων μπορεί να επιτευχθεί συγκράτηση των τιμών και συνέστησε ψυχραιμία, ενώ είπε ότι έως το τέλος της χρονιάς θα έχει προχωρήσει και η θεσμοθέτηση του καταναλωτικού κινήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2002 - 11:30:15 UTC