Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση προέδρου του ΣΥΝ και της ΑΔΕΔΥ
  • [02] Αύριο θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος
  • [03] Διαμαρτυρία καταναλωτών για τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις αύριο
  • [04] Σημίτης-Συνάντηση με ΣΕΒ-Πληθωρισμός.

  • [01] Συνάντηση προέδρου του ΣΥΝ και της ΑΔΕΔΥ

    02/09/2002 22:15:34

    Το πρόσφατο κύμα ανατιμήσεων, το φορολογικό, τα προβλήματα εφαρμογής του νέου μισθολογίου στο δημόσιο και οι εργασιακές σχέσεις των δημοσίων υπαλλήλων, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΝ και της ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπαναχώρηση στο θέμα εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για παρατεταμένη περίοδο λιτότητας και για εμπαιγμό των εργαζομένων, λόγω των επερχόμενων εκλογών αλλά και της ΔΕΘ.

    [02] Αύριο θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος

    02/09/2002 22:12:01

    Αύριο θα ανακοινωθούν τα μέτρα που αφορούν τις αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, μετά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Τις τελευταίες λεπτομέρειες, συζήτησε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο ότι το αφορολόγητο όριο θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα δέκα χιλιάδες ευρώ, για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων. Αυξημένες θα είναι επίσης οι εκπτώσεις φόρου για κάθε παιδί, καθώς και η θέσπιση ειδικού αφορολόγητου για τις οικογένειες με τρία παιδιά που εξετάζεται να ανέλθει στα 20.000 ευρώ. Αλλαγές θα υπάρχουν και στις δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα των φορολογούμενων, ενώ καταργείται η έκπτωση των οικογενειακών δαπανών του ενός εκατ. δραχμών.

    [03] Διαμαρτυρία καταναλωτών για τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις αύριο

    02/09/2002 22:04:45

    Να πάψουμε για μία ημέρα να είμαστε όμηροι - καταναλωτές, καλούν αύριο τους πολίτες Ινστιτούτα και Ενωσεις Καταναλωτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο καιρό σε βασικά είδη. Με σύνθημα να μην αγοράσουμε τίποτα, να κρατήσουμε ερμητικά κλειστό το πορτοφόλι μας, το ΙΝΚΑ προτείνει

    επίσης να κατεβάσουμε συμβολικά για δύο λεπτά στις 10 το βράδι τους γενικούς διακόπτες της ΔΕΗ και να μην κάνουμε τηλεφωνήματα. Επίσης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης το ΙΝΚΑ διοργανώνει αύριο, σε συνεργασία με δεκάδες άλλες οργανώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

    [04] Σημίτης-Συνάντηση με ΣΕΒ-Πληθωρισμός.

    02/09/2002 17:25:46

    Συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), είχε ο πρωθυπουργός, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδυσσέας Κυριακόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε στη συνάντηση το θέμα των τιμών για το οποίο, όπως τόνισε, ''ταυτίζονται οι απόψεις, ότι δηλαδή ο πληθωρισμός είναι κάτι σημαντικό και πρέπει να τον προσέξουμε''.

    Ερωτώμενος σε ποιο επίπεδο πρέπει να φθάσουν οι μισθοί, ο κ.Κυριακόπουλος τόνισε ότι ''οι μισθοί είναι καλυμμένοι, καθώς η γενική συλλογική σύμβαση εργασίας έχει προβλέψει και υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2002 - 20:30:10 UTC