Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρπαξε 8000 ευρώ απο τράπεζα στο Περιστέρι.
  • [02] Χωρίς ηλεκτρικά τρένα το Σαββατοκύριακο.
  • [03] Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για Κυπριακό
  • [04] Ιρακινές τηλεπικοινωνίες έπληξαν συμμαχικά αεροσκάφη

  • [01] Αρπαξε 8000 ευρώ απο τράπεζα στο Περιστέρι.

    03/01/2003 13:33:59

    Αγνωστος που φορούσε κράνος και γάντια μπήκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι στην οδό Πελασγίας 5 και αφού ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού πελάτες και υπαλλήλους αφαίρεσε απο δυο ταμεία 8.000 ευρώ.

    Οπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες διέφυγε με μοτοποδήλατο μάρκας ''Αστρα'' που όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στις 24/12/2002 απο την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

    Το μοτοποδήλατο βρέθηκε εγκαταλειμμένο κοντά στην Τράπεζα και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ληστής να διέφυγε με άλλο μέσο που οδηγούσε συνεργός του.

    [02] Χωρίς ηλεκτρικά τρένα το Σαββατοκύριακο.

    03/01/2003 12:23:45

    Θα ταλαιπωρηθούν το Σαββατοκύριακο όσοι χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, καθώς οι συρμοί των ΗΣΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν μεταξύ των σταθμών της Ομόνοιας και του Νέου Ηρακλείου.

    Η διακοπή αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς θα γίνονται εργασίες εγκατάστασης νέας σηματοδότησης, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του ΗΣΑΠ.

    Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από τα αστικά λεωφορεία της γραμμής 36.

    [Φώτο-526516]

    [03] Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για Κυπριακό

    03/01/2003 12:23:37

    Συνεδριάζει απο το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για να εξετάσεις τις εξελίξεις στο κυπριακό, ενόψει του νέου κύκλου επαφών που θα έχει ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο.

    Η κυπριακή πλευρά φέρεται συγκρατημένη ενώ ο πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε χθες ότι στο στάδιο αυτό δεν θα πρέπει να αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις για λύση του Κυπριακού, λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και του Ραούφ Ντενκτάς αλλά και κάποιων δυνάμεων στην Τουρκία που υποστηρίζουν την πολιτική του τουρκοκύριου ηγέτη.

    Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μιχάλης Παπαπέτρου, επιβεβαίωσε εμμέσως πληροφορίες ότι ο πρόεδρος Κληρίδης, απάντησε στην τελευταία επιστολή του Κόφι Ανάν εκφράζοντας προθυμία για εντατική διαπραγμάτευση στο νέο αναθεωρημένο σχέδιο του γγ του ΟΗΕ. Η κυπριακή πλευρά επισημαίνει πάντως ότι οι θέσεις που διατυπώνει η νέα τουρκική κυβέρνηση, η σύγκρουση με τον Ντενκτάς αλλά και οι εξελίξεις στα κατεχόμενα δημιουργούν προϋποθέσεις για εξεύρεση λύσης.

    Σήμερα πάντως προκηρύσσονται στην Κύπρο οι προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γλαύκος Κληρίδης.

    [04] Ιρακινές τηλεπικοινωνίες έπληξαν συμμαχικά αεροσκάφη

    03/01/2003 12:23:27

    Αεροσκάφη που συμμετέχουν στις αμερικανο-βρετανικές περιπολίες στο νότιο Ιράκ έπληξαν εκ νέου εγκατάσταση τηλεπικοινωνιών της ιρακινής αντιαεροπορικής άμυνας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα. Τα αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τηλεκατευθυνόμενες βόμβες για να χτυπήσουν το σύστημα τηλεπικοινωνιών που είχαν εγκαταστήσει οι Ιρακινοί, νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

    Στο μεταξύ περισσότεροι από 100 επιθεωρητές του ΟΗΕ που πραγματοποιούν εδώ και 36 ημέρες ελέγχους στο ιρακινό οπλοστάσιο έχουν ελέγξει έως σήμερα 230 σημεία. Σύμφωνα με τη Βαγδάτη, οι επιθεωρητές δεν έχουν ανακαλύψει κάτι που να στηρίζει τις αμερικανο-βρετανικές κατηγορίες για ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής.

    Πάντως απο την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προειδοποίησε τον Ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσέιν ότι "πλησιάζει η μέρα της κρίσεώς" του. Σε δηλώσεις τους προς στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ο ιρακινός ηγέτης τελικά θα αφοπλισθεί ειρηνικά.

    [Φώτο-519975]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 January 2003 - 12:30:15 UTC