Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία 55χρονης.
  • [02] Καπνογόνο σε γραφείο του Ολυμπιακού.
  • [03] Βροχές, καταιγίδες και χιόνια προβλέπει η ΕΜΥ
  • [04] Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία απο Δευτέρα στο Ψυχικό
  • [05] Αλλοι 35.000 Αμερικανοί στρατιώτες στον Κόλπο.
  • [06] Μικρή πτώση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο
  • [07] Τη Δευτέρα απολογείται ο Ανέστης Παπαναστασίου στον εφέτη-ανακριτή
  • [08] Σύσκεψη στη Ρηγίλλης για την Ελληνική Προεδρία ΕΕ-Κ. Καραμανλής
  • [09] Ελληνική Προεδρία ΕΕ-Κοινη συνέντευξη-Σημίτη-Πρόντι
  • [10] Επίσκεψη Ρογκ στην Αθήνα

  • [01] Ληστεία 55χρονης.

    11/01/2003 13:10:52

    Δύο άγνωστοι χτύπησαν και λήστεψαν τα μεσάνυχτα 55χρονη στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

    Θύμα είναι η Ελένη Μανωλά του Ισίδωρου, που μένει μόνη της στο ισόγειο διόροφου σπιτιού.

    Οπως δήλωσε η 55χρονη οι δράστες που φορούσαν κουκούλες και γάντια, μπήκαν από ένα παράθυρο στο σπίτι, την απείλησαν με μαχαίρι, τη χτύπησαν με γροθιές και της άρπαξαν 350 ευρώ και χρυσαφικά.

    [02] Καπνογόνο σε γραφείο του Ολυμπιακού.

    11/01/2003 13:10:38

    Ενα καπνογόνο πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στα γραφεία του Ολυμπιακού στην οδό Υμηττού και Πύρρου στο Παγκράτι, στην Αθήνα.

    Το καπνογόνο έσπασε τα τζάμια κι έπεσε στο εσωτερικό των γραφείων όπου προξένησε μικρές υλικές ζημιές.

    [03] Βροχές, καταιγίδες και χιόνια προβλέπει η ΕΜΥ

    11/01/2003 11:58:45

    Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά,τη δυτική Πελοπόνησσο,τη θεσσαλία,τη Μακεδονία,τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

    Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στις ορεινές περιοχές της

    Κεντρικής και βόρειας χώρας και από αργά τη νύκτα σε περιοχές

    της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

    Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9 και

    πιθανώς κατά τόπους 10 μποφόρ.

    Αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βόρειοι Αιγαίου και στη συνεχεία θα εξασθενήσουν.

    Για σήμερα στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί εως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 13 βαθμούς Κελσίου.

    [Φώτο-374317]

    [04] Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία απο Δευτέρα στο Ψυχικό

    11/01/2003 07:15:38

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού στη λεωφόρο Κηφισίας στα πλαίσια κατασκευής ανισόπεδου κόμβου.

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες για τη διευκόλυνση των οδηγών, οι οποίοι παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    [Φώτο-474941]

    [05] Αλλοι 35.000 Αμερικανοί στρατιώτες στον Κόλπο.

    11/01/2003 07:15:25

    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, υπέγραψε νέες διαταγές για την ανάπτυξη στην περιοχή του Κόλπου 35.000 στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων πεζοναύτες και πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, επανεκτιμώντας το νούμερο των 25.000 που δόθηκε προηγουμένως.

    ''Θα αναπτύξουμε δυνάμεις και εξοπλισμό ώστε να είμαστε έτοιμοι'' σε περίπτωση σύρραξης, δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

    Περίπου 7.000 πεζοναύτες έλαβαν διαταγή την Παρασκευή να επιβιβαστούν σε αμφίβια σκάφη στη Βιρτζίνια και στη Βόρεια Καρολίνα, στα ανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι πεζοναύτες που εδρεύουν στη δυτική ακτή, στο Καμπ Πέντλετον, έλαβαν επίσης διαταγή ανάπτυξης, δήλωσε εκπρόσωπος των πεζοναυτών.

    [Φώτο-498887]

    [06] Μικρή πτώση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο

    10/01/2003 21:28:27

    Στο 3,4% έπεσε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο, από 3,6% το Νοέμβριο του 2002, παρά τη σημαντική πίεση από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η κάμψη του πληθωρισμού το Δεκέμβριο οφείλεται κυρίως στη μείωση σε σχέση με πέρυσι, των αυξήσεων που παρατηρήθηκαν στις τιμές των οπωροκηπευτικών.

    [07] Τη Δευτέρα απολογείται ο Ανέστης Παπαναστασίου στον εφέτη-ανακριτή

    10/01/2003 21:24:26

    Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, ζήτησε και έλαβε από τον εφέτη-ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, ο Ανέστης Παπαναστασίου, 41 ετών, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή και ένταξη στη 17 Νοέμβρη. Ο Παπαναστασίου οδηγήθηκε το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Εφετών Κωνσταντίνο Βομπίρη, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη. Μέχρι τότε θα κρατείται στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής. Ο συνήγορος του Παπαναστασίου, Κώστας Κούρκουλος, υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι θύμα συμπτώσεων και έχει πολιτικές απόψεις, που τον καθιστούν ριζικά αντίθετο με την τρομοκρατία.

    [08] Σύσκεψη στη Ρηγίλλης για την Ελληνική Προεδρία ΕΕ-Κ. Καραμανλής

    10/01/2003 21:20:02

    Η χώρα θα πρέπει να αξιοποιήσει στο ακέραιο την ευκαιρία που της δίνεται, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώνστας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρηγίλλης, ενόψει της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Ο κ.Καραμανλής εξέφρασε την ευχή να είναι επωφελής η προεδρία και για τη χώρα μας και για την ΕΕ και παράλληλα, πρόσθεσε οτι θέλουμε μια Ευρώπη περισσότερο δημοκρατική, περισσότερο κοινωνική χωρίς αποκλεισμούς, όπου οι έλληνες πολίτες θα απολαμβάνουν την ίδια ευημερία και ασφάλεια με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες. Είπε

    επίσης, οτι η ΝΔ είναι σταθερά παρούσα σε κάθε μεγάλο εθνικό στόχο και εθνική προσπάθεια.

    [09] Ελληνική Προεδρία ΕΕ-Κοινη συνέντευξη-Σημίτη-Πρόντι

    10/01/2003 21:14:42

    Η ολοκλήρωση της διεύρυνσης της ΕΕ, η αντιμετώπιση της ύφεσης, τα θέματα της μετανάστευσης και της λαθρομετανάστευσης, καθώς και η προώθηση θεμάτων για την αμυντική και εξωτερική πολιτική, είναι οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, το τρέχον εξάμηνο, όπως τις παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός στην διάρκεια επίσημης τελετής και κοινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Ζάππειο Μέγαρο. Από την πλευρά του,

    ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, είπε οτι η ελληνική προεδρία θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει μία πιο συνεκτική

    εξωτερική πολιτική στη Μέση Ανατολή και στο θέμα του Ιράκ. Πρόσθεσε επίσης, οτι οι πόρτες της ΕΕ είναι ανοικτές στο σύνολο των Βαλκανίων. Εσπευσε όμως να διευκρινίσει, οτι η Τουρκία δεν ανήκει στα Βαλκάνια.

    Αργά το απόγευμα, η ευρωπαϊκή επιτροπή αναχώρησε από την Αθήνα.

    [10] Επίσκεψη Ρογκ στην Αθήνα

    10/01/2003 18:12:49

    Το συμβολικό αλλά και ουσιαστικό μήνυμα ότι η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία σηματοδοτεί η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ζακ Ρογκ, ως προέδρου της ΔΟΕ, την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα.

    Ο κ. Ρογκ, ο οποίος ανεπίσημα είχε παρευρεθεί τον περασμένο Ιούλιο στο συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ και τον Ζιλμπέρ Φελί, γενικό διευθυντή αθλημάτων της ΔΟΕ. Ο κ. Ρογκ θα ενημερωθεί για την πρόοδο της ολυμπιακής προετοιμασίας, ενώ θα κάνει μαζί με την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου και μία βόλτα με ελικόπτερο πάνω από το "ολυμπιακό εργοτάξιο" του λεκανοπεδίου.

    Δεν πρέπει, ωστόσο, να παραβλέψουμε ότι ο κ. Ρογκ έρχεται στην Αθήνα και για ένα ακόμη σημαντικό γεγονός, αυτό της παρουσίασης της Ολυμπιακής Δάδας των Αγώνων του 2004, μία μοναδική στιγμή για κάθε Ολυμπιάδα, που συμβολίζει και το νόημα των ολυμπιακών ιδεωδών.

    Τη Δευτέρα το απόγευμα, ο κ. Ρογκ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ενώ την επομένη το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης σε γεύμα που θα του παραθέσει η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου θα αναφερθεί στη σημασία που έχει για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτό το τελευταίο διάστημα της ολυμπιακής προετοιμασίας.

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ θα έχει επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή - με τον οποίο θα συναντηθεί για πρώτη φορά.

    Τέλος, κατά την παραμονή του στην Αθήνα αναμένεται να έχει την πρώτη του συνάντηση και με τη νέα δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής.

    [Φώτο-334040]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 January 2003 - 12:30:15 UTC