Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Τζάνειο κρατουμένες-Χάπια.
  • [02] Τραγωδία στην Κηπούπολη στην Αθήνα
  • [03] Βελτίωση του καιρού απο το μεσημέρι-Επετράπη ο απόπλους
  • [04] Διάσωση πληρώματος φορτηγού πλοίου στη Λέσβο
  • [05] Εξι τραυματίες απο καραμπόλα αυτοκινήτων
  • [06] Χιόνι στη Θεσσαλονίκη.
  • [07] Μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακού
  • [08] Χαλάζι στο Βόλο
  • [09] Τροποποιήσεις απο αύριο στην κυκλοφορία στο Ψυχικό
  • [10] Κινητοποίηση αύριο στα Μέθανα για ΟΤΕ.
  • [11] Αρχίζουν αύριο οι εκπτώσεις

  • [01] Στο Τζάνειο κρατουμένες-Χάπια.

    12/01/2003 13:45:27

    Παρ`ολίγο νέα τραγωδία στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς χθες τέσσερις κρατούμενες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, μετά από χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων που έκαναν μέσα σε κελί της Α΄Πτέρυγας.

    Πρόκειται για τις υπόδικες για ναρκωτικά και κλοπές Αθανασία Κατακάρου 32 χρόνων, Αναστασία Μαντά 32 χρόνων, Σταματία Μισιεδάκη 22 χρόνων, και την 40χρονη Μαρία-Σοφία Μπακέα -αναμεμειγμένη και στην τραγωδία της πρωτοχρονιάς όπου έχασαν τη ζωή τους 3 συγκρατούμενές της.

    Οι τέσσερις κρατούμενες, που φαίνεται ότι είχαν ξεκινήσει την χρήση των ψυχοτρόπων χαπιών από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έγιναν αντιληπτές από σωφρονιστικό υπάλληλο που πραγματοποίησε τον καθιερωμένο έλεγχο στα κελιά της Α`Πτέρυγας.

    Η κατάστασή της ήταν άσχημη -πληροφορίες λένε για κώμα -

    και οι γιατροί των φυλακών που τις εξέτασαν έδωσαν εντολή να μεταφερθούν στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών επέστρεψαν στα κελιά τους.

    Ομως το νέο περιστατικό υπερβολικής χρήσης ψυχοφαρμάκων από κρατούμενες που έχουν σχέση με ναρκωτικά ανησύχησε τη διεύθυνση των φυλακών που διέταξε έρευνα σε όλα τα κελιά της φυλακής.

    Ετσι στα κελιά των Αθανασίας Κατακώρου και Μαρίας-Σοφίας Μπακέας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε 64 δισκία ιδιοκατασκευάσματος ''Σιμπεφιλίν'' 1 κάψουλα ''Εφορτίν'' ένα σακουλάκι με υπολείμματα λευκής σκόνηςκαι δύο πλαστικά καλαμάκια επίσης με υπολείμματα άγνωστης λευκής σκόνης.

    [02] Τραγωδία στην Κηπούπολη στην Αθήνα

    12/01/2003 13:27:16

    Απανθρακωμένοι βρέθηκαν το μεσημέρι μια μάνα και τα δύο παιδιά της στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στην Αγία Τριάδα, στην Κηπούπολη, στην Αθήνα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο λυόμενο όπου διέμεναν. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία των θυμάτων, ενώ από την Πυροσβεστική διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

    [03] Βελτίωση του καιρού απο το μεσημέρι-Επετράπη ο απόπλους

    12/01/2003 11:56:05

    Σταδιακή βελτίωση αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ να παρουσιάσει απο αργά το απόγευμα ο καιρός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου απο το πρωί επικρατεί κακοκαιρία με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

    Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων από την πόλη προς τα γύρω ορεινά γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Επίσης χιόνισε στους νομούς Δράμας, Σερρών, Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου και σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου τα αυτοκίνητα κινούνταν με αντιοσλιθητικές αλυσίδες.

    Σε καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης τραυματίστηκαν έξι άτομα.

    Επίσης, ισχυρές βροχές και χαλάζι έπληξαν τις πρωινές ώρες το Βόλο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια και καταστήματα.

    Από το μεσημέρι επετράπη ο απόπλους όλων των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    [Φώτο-247024]

    [04] Διάσωση πληρώματος φορτηγού πλοίου στη Λέσβο

    12/01/2003 10:27:45

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθειας διάσωσης των μελών του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου "KHADIJEH" με σημαία Κορέας, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου 20 ν.μ. δυτικά της Λέσβου, όταν λόγω μετατόπισης φορτίου πήρε κλίση 40 μοιρών.

    Χάρις στην κινητοποίηση του θαλάμου επιχειρήσεων του ΥΕΝ και την άμεση παρέμβαση δύο ελικοπτέρων διάσωσης super Puma, διασώθηκαν ο πλοίαρχος και οι 6 άνδρες του πληρώματος.

    Το πρώτο ελικόπτερο διέσωσε τους 3 πρώτους, ενώ με μεγάλη προσπάθεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το δεύτερο ελικόπτερο περισυνέλεξε και τους υπόλοιπους τρεις. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 9 μποφόρ.

    Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Το επταμελές πλήρωμα του υπό σημαία Κορέας πλοίου, αποτελούσαν 2 Σύριοι, 2 Λιβανέζοι και 3 Ρουμάνοι.

    Πλησίον του πλοίου παραμένουν ναυαγοσωστικά σκάφη του ΛΣ για λόγους ασφαλείας του ακυβέρνητου πλέον σκάφους, ενώ παράλληλα, κινητοποιήθηκε η διαχειρίστρια εταιρία για τη ρυμούλκησή του.

    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος επισκέφθηκε το θάλαμο επιχειρήσεων, συνεχάρη μετά το πέρας της επιχείρησης όλους τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς και άνδρες που πήραν μέρος στην άμεση και επιτυχή προσπάθεια διάσωσης.

    [05] Εξι τραυματίες απο καραμπόλα αυτοκινήτων

    12/01/2003 10:27:32

    Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων σημειώθηκε στο 22 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καβάλας-Ξάνθης με αποτέλεσμα να τραυματισθούν έξι άτομα, τα οποία διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στο νομαρχιακό νοσοκομείο Καβάλας.

    Ειδικότερα συγκρούσθηκαν δύο υπεραστικά λεωφορεία, τρία ΙΧ και ένα φορτηγό ιδιωτικής χρήσης. Το ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο άλλο κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι οποίες ερευνώνται από την Τροχαία Καβάλας.

    Οι έξι τραυματίες κατάγονται από την Καβάλα και την επαρχία του Νέστου.

    [06] Χιόνι στη Θεσσαλονίκη.

    12/01/2003 09:36:41

    Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας του χιονιού η κυκλοφορία από την πόλη προς το Χορτιάτη μέσω Πανοράματος και προς το Ωραιόκαστρο γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες

    [07] Μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακού

    12/01/2003 09:24:29

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η αστυνομία ενόψει του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που θα διεξαχθεί απόψε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Ηδη, από το πρωί απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους, ενώ σε επιφυλακή αναμένεται να τεθούν περίπου 1.500 αστυνομικοί.

    Παράλληλα, θα υπάρξουν αλλαγές των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ, τα οποία διέρχονται από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σημειώνεται ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας στις 7 από την τηλεόραση του ΑΛΦΑ

    [08] Χαλάζι στο Βόλο

    12/01/2003 09:16:44

    Σε ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων με βροχές και καταιγίδες που επικρατούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Ηδη, ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες το Βόλο και ειχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια και καταστήματα. Χιόνια επίσης έπεσαν σε αρκετές ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.Από το μεσημέρι τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη αρκετά δρομολόγια των πλοίων δεν πραγματοποιούνται.

    [Φώτο-440011]

    [09] Τροποποιήσεις απο αύριο στην κυκλοφορία στο Ψυχικό

    12/01/2003 09:16:30

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από αύριο στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού στη λεωφόρο Κηφισίας στα πλαίσια κατασκευής ανισόπεδου κόμβου.Το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες για τη διευκόλυνση των οδηγών

    [10] Κινητοποίηση αύριο στα Μέθανα για ΟΤΕ.

    12/01/2003 09:16:17

    Την αντίδραση των φορέων της περιοχής στα Μέθανα προκάλεσε η απόφαση του ΟΤΕ να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος του Οργανισμού.

    Σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε για το θέμα αυτό την Παρασκευή αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Δήμου Μεθάνων, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και τα καταστήματα στην περιοχή του Δήμου.

    Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του λιμανιού των Μεθάνων, η διακοπή των συνδέσεων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ ενώ ο Δήμαρχος και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής θα επισκεφθούν την διοίκηση του ΟΤΕ, τη Νομαρχία Πειραιά και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

    Στη συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, των επαγγελματιών της περιοχής καθώς και φορέων όπως οι Σύλλογοι Γονέων.

    [11] Αρχίζουν αύριο οι εκπτώσεις

    12/01/2003 09:16:01

    Οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας αρχίζουν αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλών τιμών σε όλα τα προϊόντα, δηλαδή η τιμή των προίόντων πριν και μετά την έκπτωση.

    Στο διάστημα των εκπτώσεων θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και των νομαρχιών, ενώ θα λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές παραπόνων στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο Ινστιτούτο Καταναλωτών και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 January 2003 - 12:30:19 UTC