Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξαναρχίζουν οι απ ευθείας συνομιλίες
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Ρογκ
  • [03] Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα
  • [04] Ντε Σότο: Μικρές αλλαγές στο σχέδιο λύσης του ΟΗΕ
  • [05] 17Ν: Στον Κορυδαλλό ο Α. Παπαναστασίου
  • [06] Χρηματιστήριο Αθηνών: Συμμετοχή επενδυτών
  • [07] Ενίσχυση ρευστότητας εταιριών
  • [08] Αντίδραση εφοριακών για λίστα διαφθοράς
  • [09] 17Ν-Προφυλακίστηκε ο Ανέστης Παπαναστασίου
  • [10] Αντιδράσεις εμπόρων για νέο τρόπο αναγραφής τιμών
  • [11] Ληστεία σε δύο τράπεζες και ριφιφί για ΑΤΜ.

  • [01] Ξαναρχίζουν οι απ ευθείας συνομιλίες

    13/01/2003 22:04:49

    Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται όσον αφορά το Κυπριακό, παράλληλα με τις εξελίξεις και ανακατατάξεις στο προεκλογικό σκηνικό, που αλληλοεπηρεάζονται και ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε περαιτέρω μεταβολές στο προεκλογικό τοπίο.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς, όπως μετέδωσαν απόψε τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι επαναρχίζουν οι απ ευθείας συνομιλίες.

    Η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του νέου κύκλου των συνομιλιών πρόσωπο με πρόσωπο του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Αλβαρο ντε Σότο στις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στο αδρανοποιημένο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την αποψινή συνάντηση του Αλβαρο ντε Σότο με το Ραούφ Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία.

    Ο Αλβαρο ντε Σότο είχε υποβάλει προηγουμένως την εισήγηση για επανέναρξη των συνομιλιών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. [Φωτό-498347]

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Ρογκ

    13/01/2003 21:42:16

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την αποψινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, έμειναν ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, και ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Όσβαλντ, καθώς, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ρόγκ, ''υπήρξαν περισσότερες λύσεις και λιγότερα προβλήματα''.

    Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο γενικός διευθυντής του τεχνικού τμήματος της ΔΟΕ, Γκιλμπέρ Σελί, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'', Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Οι κύριοι Ρόγκ και Οσβαλντ έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τα έργα που πραγματοποιούνται στο Ολυμπιακό Στάδιο και στη διεθνή ζώνη του Ολυμπιακού Χωριού και έλαβαν αμέσως απαντήσεις, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής, κατά την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, χαρακτήρισε το 2003 ως το ''κρισιμότερο έτος για την Ολυμπιακή προετοιμασία''. Παράλληλα, επεσήμανε και τη σημασία του προγράμματος Ελλάδα 2004, με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα προς όλη την επικράτεια ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν αφορούν μόνο την πρωτεύουσα, αλλά όλη τη χώρα. Ο κ. Σημίτης στάθηκε ιδιαίτερα και έδωσε έμφαση σε δύο ακόμη σημαντικά ζητήματα: τον ολυμπιακό προϋπολογισμό για τον οποίο ζήτησε από όλους να τηρηθεί ευλαβικά, ώστε να μην ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δραχμές, όπως έχει οριστεί από πέρυσι. Τόνισε επίσης, ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, δεν πρέπει να υπάρξει ούτε για μία στιγμή εφησυχασμός, ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να λύνουν με έργα και όχι με πολλά λόγια και συζητήσεις, τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε, σήμερα, την πορεία του προγράμματος Ελλάδα 2004, το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,26 δισ ευρώ και προβλέπει την εκτέλεση 380 αθλητικών έργων σε όλη τη χώρα.

    [Φώτο-533561]

    [03] Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

    13/01/2003 21:36:16

    Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στον Εβρο, καθώς έχει ανέβει ανησυχητικά η στάθμη του νερού λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και είναι ορατός ο κίνδυνος να υπερχειλίσει ο ποταμός. Εξαιτίας των χιονοπτώσεων δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία στους νομούς Κιλκίς, Κοζάνης και Φλώρινας. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία μόνο στο νομό Κιλκίς, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν στο νομό Φλώρινας, καθώς και στη Θεσσαλονίκη. Ενας ανήλικος λαθρομετανάστης βρέθηκε χθες νεκρός σε ορεινή περιοχή στην Καστοριά κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και εξετάζεται το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται στο κρύο, ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούνται στις χιονισμένες πλαγιές του Γράμμου. Η κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    [04] Ντε Σότο: Μικρές αλλαγές στο σχέδιο λύσης του ΟΗΕ

    13/01/2003 18:14:45

    Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Κύπρο, δήλωσε ότι μόνο μικρές αλλαγές μπορούν να γίνουν στο σχέδιο Ανάν.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λήδρα Πάλας, ο κ. ντε Σότο τόνισε ότι η επιλογή των ηγετών στην Κύπρο δεν είναι μεταξύ του σχεδίου Ανάν και ενός πολύ διαφορετικού από αυτό. Η επιλογή, είπε, είναι μεταξύ αυτού του σχεδίου, με κάποιες μικρές αλλαγές, και καθόλου λύσης.

    Είπε επίσης ότι περαιτέρω αλλαγές στο σχέδιο θα πρέπει, αν είναι απαραίτητες, να συμφωνηθούν και από τις δύο πλευρές, και αυτό θα είναι δυνατόν μόνο αν θα διατηρείται η γενική ισορροπία του σχεδίου. Για να γίνει αυτό, πρόσθεσε, και οι δύο ηγέτες θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένοι και επικεντρωμένοι σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που θέλουν να διαπραγματευθούν στο σχέδιο και να είναι έτοιμοι να δώσουν για να πάρουν.

    Ο Αλβαρο ντε Σότο είπε επίσης ότι οι μονομερείς αλλαγές προς όφελος μόνο της μιας πλευράς, πιθανόν να μην μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την άλλη.

    Ανέφερε εξάλλου ότι από τις διαβουλεύσεις του στην Τουρκία και τις πρόσφατες επαφές που είχε στην Ελλάδα, είναι σαφές ότι και οι δύο αυτές χώρες υποστηρίζουν λύση στο χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί, βάσει του σχεδίου Ανάν.

    Η μεγάλη ευθύνη λοιπόν, τόνισε ο κ. ντε Σότο, βαραίνει τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους και τους ηγέτες τους.

    Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα πραγματοποιεί αυτή την ώρα συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη, ενώ αργότερα σήμερα θα συναντηθει και με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [Φώτο-522803]

    [05] 17Ν: Στον Κορυδαλλό ο Α. Παπαναστασίου

    13/01/2003 18:06:33

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε πριν λίγο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ο Ανέστης Παπαναστασίου που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ''17Ν''.

    Μέσα στο μαύρο τζίπ της αντιτρομοκρατικής και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο εξάδελφος του ήδη κρατουμένου Νίκου Παπαναστασίου έφτασε στις φυλακές στις 15.45 όπου ήδη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν ''επί ποδός πολέμου''.

    Το μαύρο τζίπ που καθ όλη τη διαδρομή μέχρι τις φυλακές συνοδευόταν από περιπολικά της ΕΛΑΣ μοτοσυκλετιστές και αυτοκίνητα της ασφάλειας εισήλθε στις φυλακές από την είσοδο του γκαράζ όπου υπάρχει και ο ειδικός διάδρομος που οδηγεί κατευθείαν στην πτέρυγα με τα ειδικά κελιά των κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη της ''17Ν''.

    [Φώτο-533486]

    [06] Χρηματιστήριο Αθηνών: Συμμετοχή επενδυτών

    13/01/2003 18:04:06

    Υποχώρησε, το Δεκέμβριο του 2002, το ποσοστό των εγχώριων επενδυτών στο Χ.Α. έναντι του Μαίου του 2001, ενώ αντιθέτως αυξήθηκε το ποσοστό των ξένων επενδυτών. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το ποσοστό των ημεδαπών επενδυτών μειώθηκε -στο κλείσιμο του 2002- σε 71,345% έναντι 72,342% τον Σεπτέμβριο 2002 και έναντι 78,377% που ήταν την περίοδο της αναβάθμισης της ελληνικής αγοράς (Μάϊος 2001).

    Οι Έλληνες ιδιώτες κατέχουν πλέον το 29,188% της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. (από 29,7% και 34,77% αντιστοίχως), τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα το 26,87% (έναντι 29,7% τον Σεπτέμβριο και 24,97% τον Μάιο του 2001), ενώ οι θεσμικοί επενδυτές το 15,285% (έναντι 15,42% και 18,64% αντιστοίχως).

    Οσον αφορά τους ξένους επενδυτές, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αυξηθεί σε 15,92% (από 15,53% τον Σεπτέμβριο 2002 και από 13,16% τον Μάιο 2001) η αξία της κεφαλαιοποίησης που έχουν οι θεσμικοί.

    Αντίθετα, ως προς την αξία της κεφαλαιοποίησης των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE-20, για πρώτη φορά μετά την αναβάθμιση της Σοφοκλέους, καταγράφεται σε τριμηνιαία βάση μείωση του ποσοστού των ξένων επενδυτών και, συγκεκριμένα, στο 36,97% από 39,52% τον Σεπτέμβριο 2002.

    Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το στοιχείο της υποχώρησης της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς από το Μάιο του 2001, όταν είχε διαμορφωθεί στα 110,111 δισ. ευρώ, σε μόλις 65,763 δισ. ευρώ στο τέλος του 2002.

    [07] Ενίσχυση ρευστότητας εταιριών

    13/01/2003 17:44:26

    Ενεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις επιχειρεί να δώσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης εταιρικών ομολόγων καθώς και η τιτλοποίηση μελλοντικών απαιτήσεων των επιχειρήσεων.

    Το νομοσχέδιο αυτό, καθώς και δυο ακόμη νομοσχέδια που αφορούν στο Χρηματιστήριο, συζητήθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων της κεφαλαιαγοράς.

    Τα δύο νομοσχέδια αφορούν συγκεκριμένα στο διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου και στην αναβάθμιση των λογιστικών ελέγχων. Και τα τρία νομοσχέδια αναμένεται να προωθηθούν άμεσα για κατάθεση στη Βουλή.

    Ειδικότερα το νομοσχέδιο που αφορά στα εταιρικά ομόλογα και στην τιτλοποίηση των μελλοντικών απαιτήσεων των επιχειρήσεων, προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα ισχύουν για τη χρησιμοποίηση από τις επιχειρήσεις των δυο αυτών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι τα εταιρικά ομόλογα θα έχουν ανάλογη φορολόγηση με αυτή των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου.

    Οσον αφορά την τιτλοποίηση των μελλοντικών απαιτήσεών τους, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εκδίδουν ομόλογα τα οποία θα έχουν αντίκρυσμα στα μελλοντικά τους έσοδα από ενοίκια, δάνεια καθώς και οποιαδήποτε άλλη σταθερή πηγή εσόδων τους.

    Στο νομοσχέδιο για το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου θα προβλέπεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά στον έλεγχο των επιχειρήσεων, ενώ το κράτος αποσύρεται πλήρως από το Χρηματιστήριο Αξιών, το οποίο θα μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρία.

    Παράλληλα θα προβλέπεται ότι φορολογικός έλεγχος θα γίνεται και στις επιχειρήσεις που περιμένουν την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο, οι οποίες ατύπως απαλλάσσονταν μέχρι σήμερα από τις διαδικασίες αυτές. Επίσης με το νομοσχέδιο αυτό θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία και άλλων ιδιωτικών χρηματιστηρίων.

    Τέλος, με το νομοσχέδιο για τους λογιστικούς ελέγχους δημιουργουργείται Συμβούλιο ποιοτικού ελέγχου, το οποίο θα επιφορτιστεί με τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών. Συγκεκριμένα η νέα Αρχή αυτή θα επανελέγχει σε ετήσια βάση το 10% των εισηγμένων εταιριών.

    [08] Αντίδραση εφοριακών για λίστα διαφθοράς

    13/01/2003 16:22:04

    Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εφοριακών νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής από την πρόσφατη δημοσιοποίηση, εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, νέας λίστας με ονόματα εφοριακών και τελωνειακών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

    Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Παπαχατζής έκανε λόγο για ?γνωστή πρακτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία με το πρόσχημα της δήθεν 'εξυγίανσης' του κλάδου και την πάταξη της διαφθοράς, καταφεύγει σ΄ ένα γνωστό της επικοινωνιακό τρικ, μια νέα 'λίστας' επίορκων εφοριακών?.

    Ο κ.Παπαχατζής κατήγγειλε την τακτική του υπουργείου "να δημοσιοποιεί 'λίστες' και να διαπομπεύει δημόσια εργαζόμενους για τους οποίους είτε δεν έχει ακόμη αποφανθεί η δικαιοσύνη, είτε δεν έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία, είτε δεν έχουν απολογηθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσιακό ή πειθαρχικό όργανο".

    Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει αντίρρηση στη δημοσιοποίηση ονομάτων και υποθέσεων για τις οποίες τελεσίδικα έχει προκύψει θέμα διαφθοράς, τόνισε ωστόσο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ?δεν μπορεί να δεχτεί πρακτικές που στοχεύουν στην κατασυκοφάντηση του κλάδου, που κάτω από πιεστικές συνθήκες μοχθεί καθημερινά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού?.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου, μίλησε για έλλειψη συνολικού σχεδιασμού και έδωσε έμφαση στην έλλειψη προσωπικού. Όπως είπε, σε πανελλαδικό επίπεδο οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού ανέρχονται σε περίπου 2.800. Στο νομό Θεσσαλονίκης το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων φθάνει το 20%, καθώς σήμερα υπηρετούν περίπου 1.350 εφοριακοί ενώ υπάρχουν ανάγκες για άλλους περίπου 270.

    Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων, είπε ωστόσο ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το προσεχές διάστημα σε επίπεδο Ομοσπονδίας.

    [09] 17Ν-Προφυλακίστηκε ο Ανέστης Παπαναστασίου

    13/01/2003 16:08:44

    Την προφυλάκιση του Ανέστη Παπαναστασίου αποφάσισαν ο εφέτης ανακριτής κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος και ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Βομβίρης μετά την απολογία του τραπεζικού υπαλλήλου για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

    Ο Παπαναστασίου που οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού ως ο 19ος κατηγορούμενος στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη δεν έπεισε τους δυο δικαστικούς οτι δεν έχει συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

    [10] Αντιδράσεις εμπόρων για νέο τρόπο αναγραφής τιμών

    13/01/2003 16:03:52

    Το φόβο αναζωπύρωσης ανατιμητικών τάσεων στην αγορά εξαιτίας των στρογγυλοποιήσεων που θα συμβούν από την αλλαγή του τρόπου αναγραφής των τιμών, επεσήμαναν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Θεοδώρου.

    Ο υφυπουργός, λόγω της έναρξης της περιόδου εκπτώσεων, επισκέφθηκε το μεσημέρι την οδό Ερμού και μεταξύ άλλων, συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Δρακούλη Φουντουκάκο, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι σταδιακά ενδέχεται όλες οι τιμές να στρογγυλοποιηθούν αποκλειστικά σε ευρώ για να μην αναγράφονται και τα λεπτά αναλυτικά, όπως προβλέπει πρόσφατη αγορανομική διάταξη που τίθεται σε ισχύ από 20 Ιανουαρίου.

    Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Δ. Γιαννέτος επεσήμανε κι αυτός τις δυσκολίες εφαρμογής του μέτρου ιδιαίτερα στο μέσο της περιόδου εκπτώσεων.

    Σήμερα το πρωί, εξάλλου, ο υφυπουργός συνάντησε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών που ζήτησαν να μην ισχύσει το μέτρο για τις αντλίες. Ο κ.Θεοδώρου τόνισε ότι, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα γίνουν οι αναγκαίες μικροβελτιώσεις. Αυτή την περίοδο γίνεται ο σχετικός διάλογος.

    Σε ό,τι αφορά την περίοδο των εκπτώσεων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι έγιναν έλεγχοι πριν ξεκινήσουν οι εκπτώσεις για να διαπιστωθεί εάν η μείωση είναι πραγματική.

    Επίσης εντοπίστηκαν εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες έκαναν προσφορές τη χρονική περίοδο πριν τις εκπτώσεις κάτι που απαγορεύεται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε δέκα επιχειρήσεις έχει επιβληθεί πρόστιμο. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, όπως τόνισε ο υφυπουργός.

    [Φώτο-532973]

    [11] Ληστεία σε δύο τράπεζες και ριφιφί για ΑΤΜ.

    13/01/2003 15:07:39

    Αγνωστος, φορώντας καπέλο τζόκεϊ, μπήκε στο υποκατάστημα της Alpha Bank, στην οδό 25ης Μαρτίου 81, στην Πετρούπολη και με την απειλή κοντόκανου κυνηγητικού όπλου, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσε απο ένα ταμείο 4 χιλιάδες ευρώ.

    Η ληστεία έγινε στις 9.40 το πρωί και ο δράστης διέφυγε με δίκυκλο μικρού κυβισμού και αναζητείται απο την αστυνομία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας, στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    Στις 12.50 έγινε δεύτερη ληστεία, αυτή τη φορά στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Αγ. Αλεξάνδρου 2 στο Παλαιό Φάληρο. Δύο δράστες με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού απέσπασαν 17 χιλιάδες ευρώ απο δύο ταμεία, εξαφανίστηκαν.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και αναζητούνταια απο την αστυνομία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας, στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    Διέρρηξαν Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Αγνωστοι απο το περασμένο Σαββάτο μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, διέρρηξαν με τη μέθοδο του ρίφιφι κατάστημα επίπλων στην οδό Εθν. Αντιστάσεως στο Παγκράτι και με συσκευή οξυγόνου παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο του ΑΤΜ της Σίτι Μπανκ που ήταν μέσα στο κατάστημα. Πήραν τα χρήματα και διέφυγαν απο τρύπα που είχαν ανοίξει στο πίσω τοίχο του καταστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 January 2003 - 21:30:20 UTC