Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Παραμένουν οι διαφορές στο ΣΑ
  • [02] Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας: Φορολογία αποταμιεύσεων
  • [03] Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη για τη 17Ν

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Παραμένουν οι διαφορές στο ΣΑ

    07/03/2003 21:57:39

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την ιρακινή κρίση, υπογράμμισε πως δεν βλέπει να ξεπερνιούνται οι διαφορές μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Δεν βλέπω συγκερασμό των διαφορετικών απόψεων, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δίνοντας το στίγμα της διάσπασης που επικρατεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι και στους κόλπους της ΕΕ υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Ευρώπη έχει αρκετές εμπειρίες από πολέμους και κρίσεις.

    Ο κ. Παπανδρέου θα έχει αργότερα συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    [Φώτο-134490]

    [02] Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας: Φορολογία αποταμιεύσεων

    07/03/2003 21:00:52

    Χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία στο θέμα της φορολογίας των αποταμιεύσεων, λόγω των επιφυλάξεων της Ιταλίας, ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο υπουργών οικονομίας της ΕΕ. Το θέμα των αποταμιεύσεων όπως και το θέμα της φορολογίας της ενέργειας, που εκκρεμεί επίσης αλλά δεν συζητήθηκε σήμερα, θα εξεταστούν σε έκτακτο Συμβούλιο ECOFIN, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου.

    Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας των αποταμιεύσεων ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης είπε ότι επιβεβαιώθηκε η πολιτική συμφωνία στην οποία κατέληξε το Συμβούλιο του Ιανουαρίου αναγνωρίζοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις που πρόβαλε η Ιταλία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Οπως έγινε γνωστό, η Ιταλία συνέδεσε την επίτευξη της συμφωνίας στο φορολογικό πακέτο με τη συμφωνία στη φορολογία της ενέργειας και πρόβαλε επίσης αίτημα να διαγραφούν πρόστιμα ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχουν επιβληθεί στους ιταλούς παραγωγούς γάλακτος για υπέρβαση των ποσοστώσεων.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί τα εκκρεμή ζητήματα για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της φορολογίας των αποταμιεύσεων και περιορίζονται πλέον στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την οδηγία σχετικά με τις γονικές και θυγατρικές εταιρείες αλλά και την οδηγία για τους τόκους και τα δικαιώματα. Υπογράμμισε πάντως την ανάγκη να καταλήξει το Συμβούλιο σε συμφωνία πριν από το Εαρινό Συμβούλιο Κορυφής (21-22 Μαρτίου).

    Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική συμφωνία του Ιανουαρίου προέβλεπε την ανταλλαγή πληροφοριών για τα εισοδήματα που προέρχονται από αποταμιεύσεις κατοίκων της ΕΕ σε χώρες των οποίων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, ενώ είχε συμφωνηθεί ακόμη ότι οι τρεις χώρες (Λουξεμβούργο, Αυστρία και Βέλγιο) που δεν μετέχουν στην αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, θα εφαρμόζουν ένα φόρο παρακράτησης στην πηγή στους τόκους των καταθέσεων. Ο συντελεστής παρακράτησης (φόρος) είχε οριστεί σε 15% από την 1η Ιανουαρίου 2004, σε 20% από την 1η Ιανουαρίου 2007 και σε 35% από την 1η Ιανουαρίου 2010.

    Εξάλλου ερωτηθείς σχετικά για τον κίνδυνο αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου λόγω του ενδεχόμενου πολέμου στο Ιράκ, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι το Συμβούλιο συμφώνησε στον πλήρη συντονισμό και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών ώστε, όπως είπε, ''να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ενδεχόμενο κρίσης''. Σημείωσε ότι στόχος θα πρέπει να είναι ναποφύγουμε την αύξηση του πληθωρισμού και τη λήψη μονομερών μετρών.

    Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι ''το Σύμφωνο αποτελεί ένα ισχυρό σημείο αναφοράς το οποίο θα πρέπει να γίνει σεβαστό'' και τόνισε ότι τα σταθεροποιητικά του στοιχεία παρέχουν την απαραίτητη αξιοπιστία που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης. Επεσήμανε τέλος ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν το κατάλληλο εργαλείο για την ενίσχυση των προσπαθειών μας για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης.

    [Φώτο-460213]

    [03] Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη για τη 17Ν

    07/03/2003 15:27:24

    Την Τρίτη το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της ''17Ν''.

    Το δικαστήριο διέκοψε στις 3 τη συνεδρίαση, η οποία κατά τη σημερινή μέρα περιορίστηκε στις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων επί της ένστασης για αναρμοδιότητα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να εκδικάσει την υπόθεση.

    Οι συνήγοροι υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες της οργάνωσης αποσκοπούσαν σε ανατροπή του πολιτικού συστήματος και της καθεστηκυίας τάξης και επομένως θα πρέπει η υπόθεση να δικαστεί ως πολιτικό έγκλημα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

    Λίγο πριν ο πρόεδρος σημάνει τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώστηκε έγγραφο από καθηγητή στέλεχος του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, στο οποίο αναφερόταν ότι τα μηχανήματα ελέγχου δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία των ελεγχόμενων ή των χρηστών τους ή των ατόμων που ελέγχονται.

    Η δίκη διακόπηκε χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις τους όλοι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, κάτι που αναμένεται να γίνει την Τρίτη.

    [Φώτο-557914]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 March 2003 - 21:30:10 UTC