Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραήλ: Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου
  • [02] Στο Αγιον Ορος ο πρίγκιπας Κάρολος
  • [03] Σημίτης: Ισχυρή Ευρώπη των "25"
  • [04] Καβάλα:Αφιξη πρίγκιπα Καρόλου.

  • [01] Ισραήλ: Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου

    12/05/2003 21:39:46

    Ο νέος παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αμπού Μάζεν πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του να πολεμήσει την τρομοκρατία και να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

    Είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους και η προσεχής συνάντηση των πρωθυπουργών Αριέλ Σαρόν και Αμπού Μάζεν ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσει καλύτερη ατμόσφαιρα και προσωπικές επαφές που ίσως μας επιτρέψουν την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Αντιμετωπίζουμε μια ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να την αδράξουμε. Αν το θέλουν και οι άλλοι θα προχωρήσουμε, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός.

    Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια νέα αποτυχία σήμερα που έχουμε αυτή τη νέα ευκαιρία, την κυβέρνηση του Αμπού Μάζεν και τον οδικό χάρτη, τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου που εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα παίξει έναν ακόμα πιό σημαντικό ρόλο και ότι το μέλλον συνίσταται σε ένα ασφαλές Ισραήλ και ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να εκφράσει τη συμπάθειά του προς το μέσο Ισραηλινό πολίτη που αντιμετωπίζει άμεση και αδικαιολόγητη τρομοκρατική απειλή ενώ χαρακτήρισε απολύτως αναγκαίο να προχωρήσει το θέμα ασφάλειας για όλες τις πλευρές. Ευχόμενος ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους που θα ευημερεί και θα είναι ελεύθερο από τη βία, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός κύκλου εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

    Ο Ελληνας υπουργός αντιμετώπισε αρκετά επιθετικές ερωτήσεις ισραηλινών δημοσιογράφων για την απόφασή του να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής αρχής και ιστορικό ηγέτη του Παλαιστινιακού κινήματος Γιάσερ Αραφάτ. Υποστηρίζουμε τον Αμπού Μάζεν και τον οδικό χάρτη αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε σε όλες τις επαφές, υποστηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, απήντησε ο κ. Παπανδρέου.

    Το Ισραήλ επιθυμεί και είναι έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις και επιθυμεί να ''μειώσει τα κενά μεταξύ του οδικού χάρτη και του οράματος του προέδρου Μπους'', δήλωσε από την πλευρά του ο Ισραηλινός υπουργός που διέψευσε τις εκτιμήσεις του παγκόσμιου τύπου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν είναι σοβαρή σε ότι αφορά την εξεύρεση ειρήνης με τους Παλαιστινίους.

    [Φώτο-586482]

    [02] Στο Αγιον Ορος ο πρίγκιπας Κάρολος

    12/05/2003 21:33:57

    Στο Αγιον Ορος βρίσκεται απο τις 7 το απόγευμα ο πρίγκιπας της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολος, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη, τα τελευταία χρόνια, επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

    Η επίσκεψη του Καρόλου θεωρείται ιδιωτικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση απο τις αρχές.

    Αγιορείτικες πηγές ανέφεραν οτι το ενδιαφέρον του βρετανού πρίγκιπα εστιάζεται κυρίως στην περιβαλλοντική διάσταση του Αγίου Ορους που διαθέτει μια από τις πλέον αξιόλογες χλωρίδες στην Ευρώπη.

    [03] Σημίτης: Ισχυρή Ευρώπη των "25"

    12/05/2003 21:14:57

    Τις θέσεις του για μία ισχυρή Ευρώπη των ''25'' περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια Ευρώπη ''δεν μπορεί να λειτουργήσει και να βαδίζει με τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή του πιο αδύναμου κράτους-μέλους, ούτε εκείνου που για λόγους πολιτικούς ή συγκυριακούς δεν θέλει την κίνηση προς τα εμπρός της Ένωσης, την πρόοδο της ενοποιητικής διαδικασίας''. Πρέπει, τόνισε, να συλλάβουμε σχήματα ευελιξίας και αποτελεσματικότητας που θα επιτρέπουν σ' αυτούς που θέλουν και μπορούν να προχωρούν, να συγκροτούν την ατμομηχανή των παραπέρα εξελίξεων.

    Μιλώντας σε συνεστίαση του συνδέσμου ευρωπαίων εκδοτών, ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της πολιτικής ενοποίησης της Ένωσης μέσα από μια εξελικτική διαδικασία που θα ενισχύει διαρκώς τα ομοσπονδιακά χαρακτηριστικά της.

    [Φώτο-451445]

    [04] Καβάλα:Αφιξη πρίγκιπα Καρόλου.

    12/05/2003 16:16:14

    Με αεροσκάφος "Μπόϊνγκ 737" έφθασε το μεσημέρι γύρω στις 2.30 από το Λονδίνο στο διεθνή αερολιμένα "Μέγας Αλέξανδρος" της Καβάλας ο πρίγκιπας Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας, συνοδευόμενος από φίλο του.

    Λίγο αργότερα με αυστηρή συνοδεία και παρουσία λιμενικών οργάνων κατευθύνθηκε οδικώς στο νέο λιμένα "Φίλιππος" που βρίσκεται ανατολικά της Καβάλας, όπου και επιβιβάστηκε στη θαλαμηγό "Ρίο Ρίτα" της οικογένειας Λάτση, με προορισμό την Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους.

    Ο Βρετανός πρίγκιπας είναι άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει στο Ορος. Πάντως, θα επιστρέψει και πάλι στην Καβάλα απ'όπου και θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.

    [Φώτο-554035]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 May 2003 - 20:30:08 UTC