Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος
  • [02] Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ρωσίας

  • [01] Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος

    31/05/2003 22:08:10

    Αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών γεμάτο επιβάτες που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Αγ. Μαυρίκιο για Κάιρο μέσω Μαδρίτης, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος μετά απο τηλεφώνημα ότι υπήρχε βόμβα. Το τηλεφώνημα έγινε απο άγνωστο στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου στο Κάιρο. Αμέσως δόθηκαν οδηγίες στον κυβερνήτη ο οποίος, όπως είναι η συνήθης πρακτική επικοινώνησε με το πιο κοντινό διεθνές αεροδρόμιο, που στην περίπτωση αυτή ήταν το ΕΛ.Βενιζέλος, ο πύργος ελέγχου του οποίου έδωσε το πράσινο φως για να προσγειωθεί, αφού προηγουμένως τέθηκαν σε εφαρμογή στο αεροδρόμιο όλα τα έκτακτα μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε γύρω στις εννέα το βράδυ και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο στάθμευσης και σε αποσταση ασφαλείας από τα άλλα αεροσκάφη. Αμέσως το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών εκκενώθηκε από τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος, ενώ παράλληλα από την αστυνομία τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτων κρίσεων.

    Αυτή την ώρα συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ερευνούν το αεροσκάφος αν και αρμόδιοι αξιωματικοί εξέφρασαν την άποψη με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι πρόκειται για φάρσα.

    [02] Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ρωσίας

    31/05/2003 16:10:41

    Σημαντική πρόοδος στις ευρωρωσικές σχέσεις επετεύχθη στη διάρκεια της συνόδου κορυφής ΕΕ - Ρωσίας, που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη με πρωτοβουλία της ελληνικής προεδρίας. Όπως αναφέρθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, τα δύο μέρη συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας, της δικαιοσύνης, της δημόσιας τάξης και της ενέργειας. Στην εισήγησή του, ο κ.Σημίτης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν αποτελεσματικές δομές για την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης Ρωσίας και ΕΕ, ενώ ζήτησε διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στη συνεργασία της ΕΕ με τη Ρωσία σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων και έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της Τσετσενίας, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια του για τα θύματα των πρόσφατων τρομοκρατικών ενεργειών.

    Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος έθεσε μετά επιτάσεως το θέμα της έκδοσης βίζας για τους ρώσους πολίτες, κάνοντας λόγο για «τείχος Σένγκεν και άσκησε κριτική στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, τονίζοντας ότι επιφέρει βλάβες στις σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ. Μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής άρχισε ο εορτασμός για τα 300 χρόνια από την ίδρυση της Αγίας Πετρούπολης, οι οποίες θα κορυφωθούν το βράδυ με εκδηλώσεις που θα γίνουν στην προκυμαία του ποταμού Νέβα. Στις εκδηλώσεις αυτές θα ακουστεί για πρώτη φορά ο νέος ύμνος της Αγίας Πετρούπολης, τον οποίο θα ερμηνεύσουν το συγκρότημα «Σκόρπιονς, ο Λουτσιάνο Παβαρότι και ο Ντέμης Ρούσος.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 May 2003 - 20:30:08 UTC