Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατεδάφιση γέφυρας Σταυρού
  • [02] Φωτιά σε γερανοφόρο όχημα στα διόδια Παλλήνης
  • [03] Πανελλαδικές εξετάσεις: Αύριο οι βαθμολογίες των μαθητών
  • [04] Ψαχνά Ευβοίας: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ
  • [05] Προφυλακιστέος ο Γρ. Μιχαλόπουλος.
  • [06] Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι βενζινοπώλες
  • [07] Αυξήσεις στα εισιτήρια ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών
  • [08] Καύσωνας προ των πυλών
  • [09] Θεσ/κη:Συγκέντρωση εργαζομένων στην καθαριοτήτα
  • [10] Ιωάννινα:Σύγκρουση εμπορικών πλοίων
  • [11] Δηλώσεις Κωσταντόπουλου για συνάντηση Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ.
  • [12] Δηλώσεις Παπαρήγα για συμφωνίες ΕΕ ΗΠΑ.

  • [01] Κατεδάφιση γέφυρας Σταυρού

    26/06/2003 20:10:00

    Αύριο στις 21:00 ξεκινά η κατεδάφιση της γέφυρας του Σταυρού που

    λειτούργησε επί 22 χρόνια. Στη θέση της κατασκευάζεται ένα σύνθετο έργο σε τρία επίπεδα για να ικανοποιήσει τις αυξημένες κυκλοφοριακές απαιτήσεις της εποχής.

    Η Λ. Μαραθώνος υπογειοποιείται και θα διέρχεται με ελεύθερη ροή από τη

    περιοχή του κόμβου με δύο λωρίδες για κάθε κατεύθυνση.

    Στη στάθμη του εδάφους θα εξυπηρετούνται από σηματοδοτούμενο κόμβο η οδός Κλεισθένους, η Λ. Λαυρίου και οι παράπλευρες οδοί της Λ. Μεσογείων και της Λ. Μαραθώνος.

    Στη στάθμη πάνω από το έδαφος θα διέρχεται σε γέφυρα η οδός που θα συνδέει την περιφερειακή Λ. Υμηττού με την Λ. Σταυρού-Ελευσίνας (ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ).

    Από την περιοχή του κόμβου εκτιμάται ότι μετά από την ολοκλήρωση του θα εξυπηρετούνται περισσότερα από 140.000 οχήματα καθημερινά.

    Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

    [02] Φωτιά σε γερανοφόρο όχημα στα διόδια Παλλήνης

    26/06/2003 19:23:43

    Σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Αττική οδό δημιουργήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 16:35 το απόγευμα σε ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα, λίγο μετά τα διόδια της Παλλήνης, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 7, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει ο δρόμος με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη ουρά αυτοκινήτων.

    [03] Πανελλαδικές εξετάσεις: Αύριο οι βαθμολογίες των μαθητών

    26/06/2003 18:46:22

    Αρχίζουν να αναρτώνται από αύριο σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το πρωί οι βαθμοί θα διοχετευτούν στα σχολεία μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης κάθε περιοχής, ενώ στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θ. Τσουροπλή, ο οποίος θα δώσει στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών. Οι βαθμολογικές βάσεις για τις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου, ενώ σε λίγες μέρες οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους.

    [04] Ψαχνά Ευβοίας: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ

    26/06/2003 17:26:34

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:46 με επίκεντρο τα Ψαχνά Ευβοίας.Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Εύβοια.

    [05] Προφυλακιστέος ο Γρ. Μιχαλόπουλος.

    26/06/2003 16:07:12

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την τρίωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή κ. Νικόλαου Μίλιου ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εκβιάσεις επιχειρηματιών.

    Σε βάρος του Μιχαλόπουλου έχει ασκηθεί μετά από έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της απόπειρας απάτης.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε λάβει εντολή να διερευνήσει την υπόθεση μετά από καταγγελίες επιχειρηματιών με βασικότερη αυτήν του ζεύγους Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου ότι υπέστησαν εκβιασμούς από τον εκδότη.

    Ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος αρνείται τις κατηγορίες και σήμερα πριν να απολογηθεί πρότεινε στον ανακριτή την εξέταση δύο μαρτύρων υπεράσπισης.

    [Φώτο-598887]

    [06] Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι βενζινοπώλες

    26/06/2003 15:31:19

    Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας αποφάσισε την κάθοδο όλων των βενζινοπωλών σε απεργία διαρκείας από τις 14.7.2003. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να εγκαταστήσει στα πρατήρια τις ταμειακές μηχανές ειδικού τύπου χωρίς τη σφράγιση των δεξαμενών για τη διασφάλιση των βενζινοπωλών από το χρόνιο πρόβλημα των αποκλίσεων, δημιουργεί ανησυχία και αγανάκτηση, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

    Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας έχει προτείνει την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος πλήρους παρακολούθησης των εισροών και εκροών καυσίμων από πρατήριο, το οποίο θα διασφαλίζει απόλυτα τη νομιμότητα, τους βενζινοπώλες, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «δυστυχώς η κυβέρνηση εμμένει σε εφαρμογή ξεπερασμένων συστημάτων που λειτουργούν σε βάρος των βενζινοπωλών. Με την εφαρμογή του συστήματος που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών, πολλοί βενζινοπώλες κινδυνεύουν άμεσα να χαρακτηριστούν παραβάτες, χωρίς να έχουν κάνει καμία παράβαση.

    [07] Αυξήσεις στα εισιτήρια ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

    26/06/2003 15:30:05

    Αυξάνονται απο 1ης Ιουλίου κατά μέσο όρο στο 3,4% τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας καθώς εγκρίθηκαν οι προτάσεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την αύξηση των εισιτηρίων στην ακτόπλοϊα στο ύψος αυτό.

    [Φώτο-578232]

    [08] Καύσωνας προ των πυλών

    26/06/2003 14:58:20

    Μπροστά σε κύμα καύσωνα βρίσκεται η χώρα, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία την ερχόμενη εβδομάδα απο τη Δευτέρα 30/06 έως και την Τετάρτη 02/07 ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

    Σύμφωνα με τα σημερινά μετεωρολογικά δεδομένα έως την Κυριακή οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν αναμένεται να

    ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

    [Φώτο-226931]

    [09] Θεσ/κη:Συγκέντρωση εργαζομένων στην καθαριοτήτα

    26/06/2003 14:45:33

    Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε ο σύλλογος εργαζομένων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

    Ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Φουρλάτος, σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αλλοίωσε και δεν υιοθέτησε τις αλλαγές που προβλέπει η κοινοτική οδηγία 70/94, εξαιρώντας από την εφαρμογή της τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Παράλληλα τόνισε ότι διεκδικούν την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καθώς όπως είπε καλύπτουν πάγιες ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας.

    Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε ψήφισμα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Λυσαρίδη, ο οποίος θα το μεταβιβάσει στον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη.

    [10] Ιωάννινα:Σύγκρουση εμπορικών πλοίων

    26/06/2003 14:45:23

    Στο λιμάνι της Πρέβεζας παραμένουν τα δυο εμπορικά πλοία που συγκρούστηκαν χθες το βράδυ ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους τους, μέχρι να επισκευαστούν οι ζημιές τους.

    Πρόκειται για τα πλοία, ''Λεϊντι Κλεοπάτρα'' ελληνικών συμφερόντων με σημαία Αγίου Βικεντίου και το υπό τουρκική σημαία ''Καν Βιβαλι''.

    Το τελευταίο ήταν δεμένο στην αποβάθρα για να ξεφορτώσει καλαμπόκι οταν το ''Λεϊντι Κλεοπάτρα'' που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει, το χτύπησε πλαγιομετωπικά. Ουδείς απο τα πληρώματα των δυο πλοίων τραυματίστηκε.

    Εμπειρογνώμονες του Λιμενικού που εξέτασαν τις ζημιές στα πλοία διαπίστωσαν οτι το ''Λεϊντι Κλεοπάτρα'' εχει ρήγματα 1,5 μέτρου στην πλώρη , μισού μέτρου κάτω απο την αριστερή άγκυρα και 1,5 μέτρου πάνω απο την υφαλογραμμή.

    Στο τουρκικό πλοίο προκλήθηκε υποχώρηση της λαμαρίνας στο δεξιό μέρος της πρύμνης, έσπασαν τα κάγκελα του πρώτου και δεύτερου καταστρώματος και αποκολλήθηκε ο γερανός του καταστρώματος . Το ''Καν Βιβαλ'' εχει πάρει ελαφρά κλίση, ίσως απο μετατόπιση του φορτίου στα αμπάρια του. Τα δυο πλοία δεν κινδυνεύουν.

    [11] Δηλώσεις Κωσταντόπουλου για συνάντηση Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ.

    26/06/2003 14:45:12

    Την εκτίμηση οτι η συνάντηση των ηγετών της ΕΕ και των ΗΠΑ σηματοδοτεί την προσαρμογή της Ευρώπης στα αυτοκρατορικά δόγματα και τη συμμετοχή της στα φιλοπόλεμα σχέδιά τους έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωσταντόπουλος σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ ο κ. Μπους επιβάλλεται ως αυτοκράτωρ θριαμβευτής, η ΕΕ θυσιάζει τις δημοκρατικές αξίες και τον θεσμικό της πολιτισμό για τον εξευμενισμό του και η ελληνική κυβέρνηση δια του κ.Σημίτη μετατρέπεται σε πρόθυμο διεκπεραιωτή των διευκολύνσεων που αξιώνει η νέα τάξη πραγμάτων παρά την αντίθεση όλων των λαών της Ευρώπης.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξειδικεύοντας τις απόψεις του αυτές είπε οτι η λεγόμενη εξομάλυνση των διατλαντικών σχέσεων αποτελεί την προσχώρηση μέσω και του στρατηγικού δόγματος Σολάνα στην λογική της προληπτικής χρήσης βίας και παρακάμπτεται έτσι το διεθνές σύστημα ασφαλείας και συνεργασιας το διεθνές δίκαιο και ο σεβασμός στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε την αντίθεσή του στην υπογραφή των συμφωνιών δικαστικής συνεργασίας και πρόσθεσε οτι οσον αφορά τα μεταλλαγμένα προϊόντα, και το διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν αμβλύνουν τις εντυπώσεις της σχεδόν καθολικής προσαρμογής της ΕΕ στις απαιτήσεις των ΗΠΑ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτιμά οτι η ενωμένη Ευρώπη έχει πολύ δρόμο να διανύσει προκειμένου να αποτελέσει παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και συνεργασίας στον σημερινό κόσμο.

    [12] Δηλώσεις Παπαρήγα για συμφωνίες ΕΕ ΗΠΑ.

    26/06/2003 14:43:58

    Την αντίθεση της στις συμφωνίες που υπογράφησαν χθες στην Ουάσιγκτον απο τους κκ Σημιτη και Μπους εξέφρασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο Λαύριο.

    Η κυρία Παπαρήγα είπε οτι για μια ακομη φορά ο πρωθυπουργός προκαλεί τον ελληνικό λαό καλυπτόμενος κάτω απο το μανδύα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας. Περηφανεύεται πρόσθεσε για το ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν κοινή συνδρομή στην νεοταξική βαρβαρότητα.

    Επίσης εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή της στη συμφωνία για τη δικαστική συνδρομή την οποία χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη όπως επίσης επικίνδυνη χαρακτήρισε και την ευρωπαϊκή στρατηγική που παρουσίασε στη Σύνοδο της Χαλκιδικής ο κ. Σολάνα.

    Η κυρία Παπαρήγα κατέληξε λέγοντας οτι ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, τόσο για τις πηγές και τους υπαίτιους της νέας τάξης πραγμάτων οσο και για τις επιλογές που πρέπει να γίνουν στη χώρα στις επικείμενες εκλογές.

    [Φώτο-498937]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 June 2003 - 20:30:17 UTC