Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικονομική εξόρμηση απο τη ΝΔ
  • [02] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για σενάρια διαδοχολογίας
  • [03] Αναβλήθηκε η εκδίκαση των μηνύσεων Πρωτόπαπα
  • [04] Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ

  • [01] Οικονομική εξόρμηση απο τη ΝΔ

    18/12/2003 14:29:51

    Βέβαιος για την εκλογική επικράτηση της ΝΔ, δήλωσε ο Κ. Καραμανλής μετά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του κόμματος, που αποφάσισε την έναρξη οικονομικής εξόρμησης απο σήμερα για την ενίσχυση της ΝΔ ενόψει των εκλογών.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε οτι η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο και επανέφερε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν. "Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα και το 2004 είναι ορόσημο. Προχωρούμε προς τη νίκη με την εμπιστοσύνη των πολιτών και με αισιοδοξία για το μέλλον" ανέφερε ο κ. Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε οτι η εκστρατεία για την οικονομικη ευρωστία της ΝΔ γίνεται με στόχο τη διαφάνεια στα οικονομικά σημειώνοντας πως η διαφάνεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του μακριά απο συμβιβασμούς, συμφέροντα και σκιές.

    Στην οικονομική Επιτροπή της ΝΔ πρόεδρος ειναι ο κ. Αχ. Καραμανλής και συμμετέχουν οι κκ Γιάννης Βαρθολομαίος, Γεώργιος Βλάχος, Αναστάσιος Γκόνης, Γεώργιος Δαλακούρας, Αλέξανδρος Δρακάκος, Πέτρος Δούκας, Δημήτρης Ευσταθίου, Γεράσιμος Καλλίγερος , Δημήτρης Καψάλης και Κωνσταντίνος Μίχαλος.

    [Φώτο-680903]

    [02] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για σενάρια διαδοχολογίας

    18/12/2003 14:29:45

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας διέψευσε εκ νέου σήμερα τα σενάρια ''διαδοχολογίας'' στο ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις πολλές σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

    Ο κ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε αυτονόητες τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, είπε ότι σημειώνεται αισθητή πτώση στην κυκλοφορία ''σεναρίων'' και διερωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός να συνομιλεί με σενάρια, απαντώντας σε ερώτηση για το αν τον ανησυχεί ότι δεν γίνεται πιστευτός είπε ότι υπάρχουν πάντα κακόπιστοι, ενώ σε ερώτηση για το αν βλέπει αλλαγή αρχηγού απάντησε ''τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου''. Το Υπουργικό Συμβούλιο Αναφερόμενος στη σημερινή τοποθέτηση του κ. Σημίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Διεύρυνση της ΕΕ, στην ένταξη της Κύπρου, στα μεγάλα έργα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την πορεία ανάπτυξης της χώρας, ενώ έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Διακυβερνητική.

    Ο πρωθυπουργός ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ζήτησε την παρουσία όλων των στελεχών για την προβολή του κυβερνητικού έργου και των προοπτικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάλεσε ''να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός χώρος που μπορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ικανοποιήσει τα αιτήματα του πολίτη''.

    Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    [03] Αναβλήθηκε η εκδίκαση των μηνύσεων Πρωτόπαπα

    18/12/2003 13:12:46

    Για τον ερχόμενο Ιούνιο αναβλήθηκε από το 6ο τριμελές Πλημμελειοδικείο η εκδίκαση των δύο μηνύσεων που έχει υποβάλει ο υπουργός Τύπου κ. Χρήστος Πρωτόπαπας κατά των υπευθύνων της εφημερίδας «Αυριανή κ. Γιώργου Κουρή και Γιώργου Τσιρογιάννη σχετικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας τον περασμένο Απρίλιο.

    Οι δύο υπεύθυνοι της εφημερίδας αντιμετωπίζουν την κατηγορία συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος του κ. Πρωτόπαπα.

    Η πρώτη κατηγορία αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας για το σπίτι του κ. Πρωτόπαπα στα Βριλήσσια το οποίο εμφανιζόταν σαν «ανάκτορο αξίας ενός δισ. δρχ. Η δεύτερη μήνυση αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο προεκλογικές δαπάνες του κ. Πρωτόπαπα στις εκλογές του 1996 καλύφθηκαν από χρήματα του επιχειρηματία κ. Θανάση Αθανασούλη. Στην υπόθεση αυτή μαζί με τους υπευθύνους της εφημερίδας είναι κατηγορούμενοι και η αρχιτέκτονας, πρώην υπάλληλος του ομίλου ALTEC, κυρία Λιλή Ξηναριανού.

    Στο δικαστήριο ήταν παρών από νωρίς το πρωί ο κ. Πρωτόπαπας. Αντίθετα απουσίαζε ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ κ. Γιώργος Κουρής.

    Την αναβολή ζήτησε ο διευθυντής της εφημερίδας κ. Τσιρογιάννης επικαλούμενος κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισής του.

    Η υπόθεση του σπιτιού του κ.Πρωτόπαπα αναβλήθηκε για την 1η Ιουνίου, ενώ αυτή για τις προεκλογικές δαπάνες για τις 3 Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται οτι με αφορμή τα επίμαχα δημοσιεύματα είχε διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα από την οποία προέκυψε οτι οι καταγγελίες της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ είναι αβάσιμες. Ετσι ο σχετικός φάκελος έχει τεθεί στο αρχείο.

    Ο κ. Πρωτόπαπας έχει προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια και διεκδικεί απο τον κ. Κουρή συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη.

    Εξω από τη δικαστική αίθουσα ο υπουργός ρωτήθηκε για τα σενάρια περί διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και απάντησε οτι «στις εκλογές θα πάμε με τον κ. Σημίτη.

    [04] Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ

    18/12/2003 13:10:26

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της 48ωρης απεργίας των γιατρών. Στο μεταξύ άρχισε η καταβολή του δώρου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 December 2003 - 12:30:12 UTC