Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθανασάκης για ομιλία πρωθυπουργού

  • [01] Αθανασάκης για ομιλία πρωθυπουργού

    Αυστηρή κριτική σε όσα ανέφερε σήμερα στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος συμπέρανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί την ίδια πολιτική, η οποία, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι βλαπτική για τη χώρα.Ο κ. Αθανασάκης ρώτησε τον κ. Καραμανλή γιατί συγκαλύπτει το «έγκλημα των υποκλοπών», ενώ τον κατηγόρησε ότι υιοθετεί «τις ύβρεις και τις χυδαιότητες» της ΔΑΠ. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «από τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα. Πρώτον, θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική που ωφελεί τους λίγους και βλάπτει τους πολλούς. Δεύτερον, θα συνεχίσει να υπονομεύει με τις δήθεν μεταρρυθμίσεις του την κοινωνική συνοχή και να δημιουργεί γενικευμένη ανασφάλεια στην κοινωνία. Τρίτον, θα συνεχίσει την αθέτηση όλων των προεκλογικών υποσχέσεών του και την εφαρμογή της κρυφής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας. Τέταρτον, θα συνεχίσει στο δρόμο της υποκρισίας και της ψευδολογίας, την ώρα που η κοινωνία πράγματι ζητά σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια. Πέμπτον, θα συνεχίσει να συγκαλύπτει το μεγάλο έγκλημα των υποκλοπών και το ερώτημα είναι, γιατί; Και έκτον, τέλος, συγχαίροντας τη ΔΑΠ χωρίς καμιά αποδοκιμασία στα συνθήματα κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υιοθετεί τις ύβρεις και τις χυδαιότητες».

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις αναφορές του Πρωθυπουργού στην Αυτοδιοίκηση, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι η ΝΔ «ποτέ δεν πίστεψε στην Αυτοδιοίκηση», καθώς και ότι πολέμησε όλες τις αλλαγές που έγιναν, όπως η δημιουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η συγκρότηση Περιφερειών και το «σχέδιο Καποδίστριας».

    Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του κ. Φλωρίδη, ο κ. Αθανασάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι «κρίθηκε μια δήλωσή του, που δημιουργούσε παρερμηνείες σε συνδυασμό με την ιδιότητά του ως Συντονιστή». Και πρόσθεσε ότι «δεν έχει τεθεί θέμα για τις ικανότητες του Γιώργου Φλωρίδη ή για τη δουλειά του μέχρι σήμερα».

    Ανέφερε επίσης ότι υπήρξε σήμερα επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον απομακρυνθέντα, από τη θέση του, Συντονιστή, στον οποίο, όπως δήλωσε ο κ. Αθανασάκης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «περιμένει τη συνέχεια της δουλειάς του, όπως και από τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ».Χθες, πριν την έκδοση της ανακοίνωσης απομάκρυνσης του κ. Φλωρίδη από το Συντονιστικό Όργανο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, επικοινώνησε μαζί του ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημήτρης Ρέππας.Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο των χθεσινών δηλώσεων του κ. Φλωρίδη που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι «το βάρος μας, όταν μιλούμε για αλλαγές με ασφάλεια, είναι και στις αλλαγές και στην ασφάλεια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δηλώσεις του πρώην Συντονιστή δεν ελάμβαναν, όσο θα έπρεπε, υπόψη τους, το σκέλος της ασφάλειας. Και πρόσθεσε ότι «στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η διαφύλαξη, η προάσπιση, η θωράκιση και η συνέχεια του κοινωνικού κράτους».

    Επίσης, η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο διημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση: θετικές εμπειρίες - καινοτόμες πολιτικές».

    Η διημερίδα στοχεύει να ενημερώσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους υποψηφίους Δημάρχους και Νομάρχες, που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, για τις πολιτικές και τις τάσεις που επικρατούν στην Ευρώπη, σχετικά με την Αυτοδιοίκηση αλλά και για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους πολίτες και τη συμβολή της στην ενσωμάτωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος.

    Τη διημερίδα θα κλείσει με ομιλία του το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας θα κάνει η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις τους, μεταξύ άλλων, ο Gerhard Stahl, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Περιφερειών της ΕΕ, ο Giovanni Di Stasi, Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Edi Rama, Δήμαρχος Τιράνων, ο Pasqual Maragal, τέως Δήμαρχος της Βαρκελώνης και Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας και η Μαρριέτα Καραμανλή, Αντιδήμαρχος της πόλης Λε Μαν της Γαλλίας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 April 2006 - 20:30:11 UTC