Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Γιασάρ Μπουγιούκανιτ

  • [01] Στην Αθήνα ο Γιασάρ Μπουγιούκανιτ

    Έφθασε το απόγευμα στην Αθήνα, με ειδική πτήση, ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναυάρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη και σε ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψής του στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2006.

    Τον στρατηγό Γιασάρ Μπουγιούκανιτ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, ο Έλληνας ομόλογός του ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο οποίος θα παραθέσει απόψε επίσημο δείπνο προς τιμήν του, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

    Αύριο ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του. Ακολούθως θα γίνει δεκτός σε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον υπουργό κ. Ευ. Μεϊμαράκη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών. Όπως έχει ανακοινωθεί από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, "ο ναύαρχος Χηνοφώτης και ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ θα ανταλλάξουν απόψεις επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και θα διερευνήσουν τρόπους για την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανοήσεως".

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφθεί επίσης μουσεία.

    Εξάλλου, σήμερα ανακοινώθηκε από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, η διεξαγωγή ελληνοτουρκικής άσκησης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην Τουρκία από 6 έως 10 Νοεμβρίου 2006.

    Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σεισμός χτυπά τη γειτονική χώρα με αποτέλεσμα η τουρκική κυβέρνηση, βασισμένη σε διμερείς συμφωνίες και μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των δύο φίλιων χωρών, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, να εκπέμψει διεθνές κάλεσμα για βοήθεια. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο τουρκικό αίτημα και αποστέλλει στην Άγκυρα 15μελές κλιμάκιο της Κινητής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας. Το κλιμάκιο θα μεταβεί στην Άγκυρα, με αεροσκάφος C-130, στις 6 Νοεμβρίου, για να συνεργαστεί με τις αντίστοιχες τουρκικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

    Η κύρια φάση της άσκησης θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου οπότε οι συμμετέχουσες δυνάμεις θα ασκηθούν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μετά από μεγάλο σεισμό σε προσομοιουμένη περιοχή καταστροφής.

    Σκοπός της ασκήσεως είναι η μέσω τής συνεκπαίδευσης, ανταλλαγή εμπειριών επί θεμάτων αντιμετώπισης των συνεπειών που προέρχονται από φυσικές καταστροφές, η βελτίωση και τυποποίηση των σχετικών Διαδικασιών και Τεχνικών, καθώς και η επαύξηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 November 2006 - 19:30:23 UTC