Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Αλαβάνος: «Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί»
  • [02] Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προληφθεί

  • [01] Α.Αλαβάνος: «Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί»

    «Ο Συνασπισμός ζητάει από την κυβέρνηση σήμερα, με βάση το άρθρο 19, παράγραφος 3, του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραπομπή του Προέδρου του Αρείου Πάγου για πειθαρχικό αδίκημα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με το Σωματείο Συμβασιούχων του ΕΛΓΑ.

    Ο κ. Α. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι «αυτό οφείλεται στο ότι, όπως κατάγγειλαν και Δικηγορικοί Σύλλογοι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου προχώρησε σε συστάσεις στα δικαστήρια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπίζουν τις προσφυγές των συμβασιούχων».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε τη θλίψη του γιατί, όπως είπε, «δυστυχώς στην Ελλάδα η ηγεσία της δικαιοσύνης δεν είναι τυφλή, αφού τα ανώτατα στελέχη της δικαιοσύνης, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοιγοκλείνουν το μάτι τους προς την κυβέρνηση, η οποία διόρισε τα ανώτατα αυτά στελέχη και συμμετέχουν σ ΄ένα σατανικό σχέδιο σχετικά με τη μη εφαρμογή αποφάσεων της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπως είναι η 18 του 2006, αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Κοινοτικών Οδηγιών όπως είναι η 70/1999, η οποία προστατεύει τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

    Ο Αλέκος Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει δημιουργήσει ένα χάος και οφείλει να βγει και να απολογηθεί και όχι να εμφανίζεται σήμερα με την εικόνα κάποιου ο οποίος ετοιμάζεται να πετάξει ορισμένα ξεροκόμματα, δηλαδή απλώς την πληρωμή των δεδουλευμένων».

    Επίσης ο κ.Αλαβάνος αναφερόμενος στην απόφαση του μισθοδικείου τόνισε ότι η απόφαση αυτή έχει ξεπεράσει τα όρια ηθικής και πολιτικής ανοχής και αντοχής της κοινωνίας. Διότι, είπε, δεν μπορεί την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ανάμεσα στους άλλους,να αποφασίζει για ακραίες αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών και την ίδια στιγμή να είναι ένας απηνής διώκτης των δικαιωμάτων των συμβασιούχων.

    [02] Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προληφθεί

    Κάθε δέκα δευτερόλεπτα χάνεται ένας άνθρωπος από τον διαβήτη, τον "σιωπηλό δολοφόνο", όπως τον αποκαλούν οι επιστήμονες, που παρέθεσαν στοιχεία για τη νόσο, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σακχαρώδη διαβήτη, που έχει οριστεί να είναι η 14η Νοεμβρίου.

    Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη βδομάδα από τον υπουργό Υγείας και τους επιστήμονες είναι άκρως ανησυχητικά, καθώς διαπιστώνεται ότι ο σακχαρώδης διαβήτης προσβάλλει όλο και πιο συχνά τους νέους, τις γυναίκες και τους κατοίκους των ανεπτυγμένων χωρών.

    Με κεντρικό σύνθημα "Διαβήτης, φροντίδα για όλους" όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προσπαθούν να πείσουν ότι η ασθένεια μπορεί να προληφθεί αρκεί να έχουμε στοιχειώδεις πληροφορίες γι΄αυτήν, κάτι στο οποίο έδωσε έμφαση και ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι η πολιτική πρόληψης που αναπτύσσεται με την ενημέρωση μπορεί να προλάβει τα χειρότερα και να επιβεβαιώσει αυτό που οι γιατροί λένε κατά καιρούς "πρόληψη τώρα, πρόβλημα ποτέ".

    Ο καθηγητής Παθολογίας κ. Σωτήρης Ράπτης αναφερόμενος σε μία άλλη πτυχή του θέματος αποκάλυψε ότι στη χώρα μας υπάρχουν καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων τραπεζών ότι δεν προσλαμβάνουν τα διαβητικά άτομα, την ίδια ώρα που διεθνώς οι ασθενείς με διαβήτη δεν θεωρούνται άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Η πρόληψη σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση αλλά και τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας με σακχαρώδη διαβήτη ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 November 2006 - 15:30:39 UTC