Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συνεχής επαγρύπνηση για τη νέα γρίπη"

  • [01] "Συνεχής επαγρύπνηση για τη νέα γρίπη"

    Η αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης Α (Η1Ν1) ήταν το αποκλειστικό θέμα της έκτακτης συνόδου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

    Τις ελληνικές θέσεις υποστήριξε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Κατά τη σύνοδο πραγματοποιήθηκε απολογισμός της κατάστασης και υιοθετήθηκαν συμπεράσματα με βάση τη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ενίσχυση των δράσεων τόσο από την πλευρά των κρατών-μελών όσο και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς της διαθεσιμότητας των εμβολίων, της στρατηγικής εμβολιασμού, της ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες, αλλά και της παγκόσμιας συνεργασίας για την αντιμετώπιση της νόσου.

    Σε δηλώσεις της η κα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδίδουν προτεραιότητα στα θέματα της υγείας των πολιτών και της πανδημίας της γρίπης ειδικότερα.

    Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης με συστηματική αξιολόγηση και βελτίωσή του, βάσει των εξελίξεων και των επιστημονικών δεδομένων. Τόνισε ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης της επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα μας με τελικό σκοπό την αποτελεσματική φαρμακοεπαγρύπνηση.

    Η υπουργός Υγείας υπογράμμισε επίσης την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και συντονισμένης ενημέρωσης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και ασφάλειας των πολιτών ιδιαίτερα στα θέματα του εμβολιασμού.

    Στη διάρκεια του συμβουλίου η Ελλάδα συμφώνησε ότι η συστηματική και ενισχυμένη συνεργασία για την ανταλλαγή στρατηγικών και επιχειρησιακών πληροφοριών για πολυτομεακά θέματα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα.

    Τέλος, στο συμβούλιο συμφωνήθηκε να εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση της Ελληνίδας υπουργού Υγείας για τη θέσπιση ενισχυμένων μηχανισμών σε θέματα φαρμακοεπαγρύπνησης και διαχείρισης κινδύνου μέσα από τη στενή συνεργασία των αρμόδιων φορέων, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2009 - 16:30:20 UTC