Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτά τα Μουσεία την 25η Μαρτίου
  • [02] 25.000 νεκροί και αγνοούμενοι
  • [03] "Αναβάλλονται οι αποφάσεις"
  • [04] "Όχι στη λιτότητα" ο»Ώ

  • [01] Ανοικτά τα Μουσεία την 25η Μαρτίου

    Οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μνημεία και τα κρατικά Μουσεία θα παραμείνουν ανοικτά κατά την επίσημη αργία της 25ης Μαρτίου, με ωράριο λειτουργίας 08.30-15.00 και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] 25.000 νεκροί και αγνοούμενοι

    Πάνω από 25 χιλιάδες είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στην Ιαπωνία, από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου και το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό.

    Έχουν επιβεβαιωθεί 9.487 θάνατοι και υπάρχουν 15.617 αγνοούμενοι, ενώ 2.755 είναι οι σοβαρά τραυματίες.

    Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό της βρύσης στο Τόκιο και σε 5 προάστιά του ξεπέρασαν τα επιτρεπτά για τα βρέφη όρια. Επίσης, στην περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχουν ανιχνευθεί υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε 11 είδη λαχανικών.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι υπολογίζονται σε 25 τρισεκατομμύρια γιεν (217,4 δισ. ευρώ).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Αναβάλλονται οι αποφάσεις"

    Την αποφασιστικότητά τους να διαχειριστούν την κρίση των κρατικών χρεών στη Ζώνη του Ευρώ αναμένεται να διατρανώσουν στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες, επικυρώνοντας μια συνολική συμφωνία που, όπως ελπίζουν, θα καθησυχάσει άπαξ και διαπαντός τις φοβίες των αγορών.

    Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι «27» ηγέτες θα τονίζουν ότι παρόλο που η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο, οι κίνδυνοι παραμένουν και η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να δρα με αποφασιστικότητα. «Υιοθετούμε σήμερα ένα πακέτο συνολικών μέτρων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ε.Ε. και τη διασφάλιση της σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης», αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων.

    Οι «27» δεσμεύονται να προχωρήσουν σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την απασχόληση και την ανάπτυξη. Επιπλέον, δεδομένου ότι 24 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ παρουσιάζουν υπερβολικά ελλείμματα, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεσμεύονται να συγκρατήσουν τις κρατικές δαπάνες με στόχο ως το 2015 κανένα κράτος μέλος της ΕΕ να μην έχει δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο από το 3% του ΑΕΠ.

    Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένει η απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθεί η δανειοδοτική δυνατότητα του σημερινού Μηχανισμού (EFSF) από τα 250 δις. ευρώ στα 450 δις. ευρώ και του μελλοντικού (ΕΜΣ) στα 500 δις. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Όχι στη λιτότητα"

    Το πορτογαλικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε το σχέδιο λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας, με αποτέλεσμα δύο ώρες μετά την ομόφωνη απόρριψη του, ο Σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας , Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Lusa.

    Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο που προέβλεπε περικοπές στις δαπάνες και αύξηση φόρων, προκειμένου να μην προσφύγει η χώρα στο μηχανισμό διάσωσης.

    Νωρίτερα στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε τονίσει ότι ενδεχόμενος διεθνής δανεισμός στην Πορτογαλία θα γίνει "υπό αυστηρές προϋποθέσεις", δηλαδή με αντάλλαγμα τη λήψη σκληρών μέτρων οικονομικής λιτότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 March 2011 - 21:30:17 UTC