Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όλοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας"
  • [02] Υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ η επιχείρηση στη Λιβύη
  • [03] Ένταση στη Λαμπεντούζα με μετανάστες ο»Ώ

  • [01] "Όλοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας"

    Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα, «ένας χρόνος πρωτόγνωρης προσπάθειας, αλλαγών στη χώρα και θυσιών του λαού». Οι προσπάθειες αυτές αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη και ανοίγουν νέα προοπτική για το μέλλον της χώρας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο αγώνας της χώρας, πριν από ένα χρόνο, ήταν να αποτρέψει τη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. «Ένας συνεπής και συνεχής αγώνας για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Ένας αγώνας ο οποίος, όπως είπε, έπρεπε να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης.

    Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα, μετά από πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναγνώρισε την πορεία της Ελλάδας προς την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    "Χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση αντίστοιχη με τη δική μας, δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να διαπραγματευθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης και ανέφερε ως παραδείγματα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

    Οι κυβερνήσεις της ΕΕ "σπρώχνουν τους λαούς στο βάραθρο των καπιταλιστικών αδιεξόδων", τόνισε το ΚΚΕ.

    "Μας έδωσαν κάποια ανάσα, αλλά σε πολύ αυστηρό πλαίσιο", σημείωσε ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "τα αποτελέσματα της Συνόδου προμηνύουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων".

    "Οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών είναι κατώτερες των οικονομικών και πολιτικών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", υποστηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ η επιχείρηση στη Λιβύη

    Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη την Κυριακή ή τη Δευτέρα, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, ενώ ο Βρετανός ομόλογός του, Γουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε ότι η ανάληψη της διοίκησης είναι θέμα «ημερών».

    Την ίδια ώρα, η Γαλλία και η Βρετανία προετοιμάζουν μια πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας πολιτικής και διπλωματικής "λύσης" στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

    Εξάλλου, "η Αφρικανική Ένωση προωθεί μια αποφασιστικής σημασίας πολιτική διαδικασία που αποσκοπεί στη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ των λιβυκών πλευρών για την έναρξη μεταρρυθμίσεων, ώστε να εξαλειφθεί η αιτία που προκάλεσε τη σύγκρουση", δήλωσε ο Ζαν Πινγκ πρόεδρος της επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης που είναι αρμόδια για την κρίση στη Λιβύη.

    Η λιβυκή κυβέρνηση είναι "έτοιμη να εφαρμόσει τον οδικό χάρτη" που προτείνεται από την Αφρικανική Ένωση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, δήλωσαν εκπρόσωποι της Τρίπολης.

    Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ, τις τελευταίες 24 ώρες, έριξαν 16 πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον στόχων στη Λιβύη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ένταση στη Λαμπεντούζα με μετανάστες

    Ένταση επικρατεί στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα -που βρίσκεται νότια της Σικελίας- όπου οι πεντέμισι χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν φτάσει από τις ακτές της Νοτίου Αφρικής, ζητούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και φιλοξενίας.

    Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν όταν ορισμένοι εκ των μεταναστών, που έχουν συγκεντρωθεί στον μόλο και σε λόφο του νησιού, πάνω από το λιμάνι, προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο των τροφίμων και του νερού, που μοιράζονται, σταδιακά, από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

    Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έφτασαν στην Λαμπεντούζα, άλλοι 494 βορειοαφρικανοί, ενώ, το πρωί της Παρασκευής, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πόσιμο νερό, άρχισε να μην καλύπτει τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων και των λαθρομεταναστών.

    Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι και Εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, σε επαφές τους με τις αρχές της Τυνησίας, ζήτησαν να καταβληθεί πιο συστηματική προσπάθεια, για να περιορισθεί το μεταναστευτικό κύμα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

    Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Καίντ Εσσέμπσι, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Ρώμης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 March 2011 - 19:30:16 UTC