Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν ζητήθηκε γραπτή δέσμευση"
  • [02] Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ
  • [03] Φορολογικά κίνητρα για το ιστορικό κέντρο
  • [04] Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης ο»Ώ

  • [01] "Δεν ζητήθηκε γραπτή δέσμευση"

    "Δεν ελήφθησαν αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, γιατί οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συνεχίζονται", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γ. Πεταλωτής αντέκρουσε όσα λέγονται για "έγγραφες απαιτήσεις συναίνεσης των κομμάτων", τονίζοντας ότι "κανένα θέμα επιβολής δεν υπάρχει από τρίτους".

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος πρόκειται να αναβληθεί για λίγες μέρες για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις, ενώ για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, είπε ότι η αξιολόγηση από την Τρόικα συνεχίζεται και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα καταβληθεί εγκαίρως.

    Στο μεταξύ, νέο κύκλο επαφών με τους επικεφαλής της "τρόικας", αρχίζει στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένουν η πλήρης εξειδίκευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 (το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 26 δισ. ευρώ), το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για το τρέχον έτος.

    Εξάλλου, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ προειδοποίησε για τις τάσεις επανεθνικοποίησης που εμφανίζονται στην Ευρώπη και ζήτησε να επιδειχθεί αλληλεγγύη σε πληττόμενες χώρες όπως η Ελλάδα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ

    Ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται με 1.000 ευρώ από επιχειρηματία, ενώ ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα ερευνήσει και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και "ξέπλυμα χρήματος".

    Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των τριών αφορά την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ένας βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο.

    Και οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται την κατηγορία σε βάρος τους, ενώ εκείνος στον οποίο εντοπίστηκε το ποσό του χρηματισμού υποστηρίζει ότι κάποιος το τοποθέτησε εν αγνοία του στο σακάκι του, που είχε αφήσει κρεμασμένο σε καρέκλα λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Φορολογικά κίνητρα για το ιστορικό κέντρο

    Η επιστροφή των χαμένων χρήσεων και η εγκατάσταση νέων κατοίκων στις περιοχές "Γεράνι" και Κεραμεικός- Μεταξουργείο, του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, είναι ο επιδιωκόμενος στόχος των φορολογικών και οικονομικών μέτρων, που θεσμοθέτησαν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Τα κίνητρα αποβλέπουν αφενός στην αποκατάσταση κτιρίων και αφετέρου στην υποστήριξη των ιδιοκτησιών όσων επιθυμούν να παραμείνουν ή να εγκατασταθούν στις περιοχές αυτές.

    Συγκεκριμένα, για την περιοχή "Γεράνι" το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρέχεται φορολογική απαλλαγή για το κόστος αποκατάστασης των κατοικιών.

    Για έργα κόστους μέχρι 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, θα εκπίπτει, επί μία δεκαετία, από τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος το 80% της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του ακινήτου με χρήση κατοικίας.

    Ρύθμιση γίνεται και για τον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων.

    Επιπλέον, προβλέπεται η χορήγηση κινήτρου για τις αγοροπωλησίες ακινήτων που θα γίνουν στην περιοχή αυτή για χρονικό διάστημα 2 ετών.

    Σχετικά με φορολογική απαλλαγή για το κόστος αποκατάστασης των κατοικιών στην περιοχή Κεραμεικός- Μεταξουργείο, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε έκπτωση, επί μία δεκαετία, από τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος του 80% της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του ακινήτου με χρήση κατοικίας, για έργα κόστους μέχρι 500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αυτή τη φορά.

    Όπως και για στην περίπτωση της περιοχής "Γεράνι" και στην περιοχή Κεραμεικός-Μεταξουργείο προβλέπονται αντίστοιχες ρυθμίσεις, αλλά με διαφορετικά ποσοστά κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο, για τα ισόγεια καταστήματα, τους κοινόχρηστους χώρους και τις όψεις των οικοδομών καθώς και για ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως γραφεία.

    Υπενθυμίζεται πως χθες το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

    Στο μεταξύ, ως το υπ' αριθμόν "1" πρόβλημα της Αθήνας, και όχι μόνον, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το μεταναστευτικό, πρόβλημα στο οποίο «αν δεν καταφέρουμε να απαντήσουμε, δεν θα μπορέσουμε ταυτόχρονα να ασκήσουμε πολιτική ανάταξης της πρωτεύουσας, που περνά βαθύτατη κρίση».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης

    Η 17η Μαΐου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης, ως μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της πολύ διαδεδομένης αυτής «σιωπηλής» νόσου, η οποία δεν εμφανίζει προειδοποιητικά ενοχλητικά συμπτώματα, παρά μόνον όταν περάσει αρκετός χρόνος και προκαλέσει ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Έχει αποδειχθεί ότι η υπέρταση ευθύνεται για 62% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και 49% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου, ενώ αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου και για βλάβη των νεφρών και των ματιών. Παγκοσμίως ευθύνεται για τον θάνατο 7 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή 20% του ενήλικου πληθυσμού, πάσχουν από υπέρταση. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 δισ. έως το 2025.

    Στην Ελλάδα περίπου ένας στους τρεις Έλληνες του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση, αλλά μόνον οι μισοί από αυτούς λαμβάνουν αγωγή. Η υγιεινή διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου, ενώ άκρως σημαντικός κρίνεται ο τακτικός έλεγχος της πίεσης, από πάσχοντες και μη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 May 2011 - 14:30:18 UTC