Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Οι πολίτες θέλουν αλλαγές, όχι εκλογές"
  • [02] Νεκρή βρέθηκε 24χρονη φοιτήτρια στο μπάνιο του σπιτιού της στην Καβάλα
  • [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά στη Σαλαμίνα
  • [04] «Ουρές» στα διόδια Μαλγάρων, στο ρεύμα προς Κατερίνη
  • [05] Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Αλιβέρι Εύβοιας

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Οι πολίτες θέλουν αλλαγές, όχι εκλογές"

    Με την φράση \"οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές\", ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στις φήμες για πρόωρες εκλογές.

    Ο κ Παπανδρέου στην συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Real News ξεκαθαρίζει πως θα τιμήσει στο έπακρο την εντολή που έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές.

    Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πως \" έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ\" καθώς όπως επισημαίνει \"ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες\".

    Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά δημοψήφισμα μέσα στο 2011, ο κ. Παπανδρέου στέλνει μήνυμα και στους υπουργούς, ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, καθώς όπως τονίζει η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα και διψάει για πραγματικές δίκαιες αλλαγές. \" Αυτός είναι ο στόχος μας, πραγματικές, δίκαιες αλλαγές παντού\" τονίζει χαρακτηριστικά ενώ αφήνει αιχμές για όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις καθώς όπως λέει θα χάσουν προνόμια τα οποία και απολάμβαναν χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. \" Μπορεί να έχουμε απέναντί μας κάθε φορά κάποια συντεχνία, αλλά έχουμε σύμμαχό μας την κοινωνία που απεχθάνεται τα ημίμετρα\", δηλώνει στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως \" το πάρτι σε βάρος των επόμενων γενεών τελειώνει.\" Ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται σίγουρος πως η Συμφωνία για την Ελλάδα θα εφαρμοστεί, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες καθώς πλέον η χώρα μας διαθέτει το πιο εγγυημένο και διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την ευρωζώνη.

    Βάζοντας τέλος στα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει πως \"αν όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αλλά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας\". Παράλληλα τάσσεται και πάλι υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν τον φοβίζει η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αρκεί αυτή να συνοδευτεί με ένα βαθύτερο εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών.

    [02] Νεκρή βρέθηκε 24χρονη φοιτήτρια στο μπάνιο του σπιτιού της στην Καβάλα

    Νεκρή βρέθηκε σήμερα στο μπάνιο του σπιτιού της στο κέντρο της Καβάλας μια 24χρονη φοιτήτρια από τη Νέα Ιωνία Βόλου. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών αναφέρουν πως η άτυχη κοπέλα πέθανε από παθολογικά αίτια. Ωστόσο, όπως τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδης τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας θα εξακριβωθούν τη Δευτέρα μετά τη νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί.

    [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά στη Σαλαμίνα

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική ορεινή έκταση στη Σαλαμίνα , κοντά στον Ναύσταθμο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 10 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά, που εκδηλώθηκεστην Παλιά Ζούζουλη Καστοριάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει πευκοδάσος. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα.

    Στην Αρκαδία, υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Τρόπαια.

    Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση νέας πυρκαγιάς, σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στα Σπάτα Λεχαινών. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με δέκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο αποτελούμενες από 18 άτομα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [04] «Ουρές» στα διόδια Μαλγάρων, στο ρεύμα προς Κατερίνη

    Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από νωρίς το πρωί η κίνηση των οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών.

    Λόγω της αυξημένης κίνησης, στα διόδια παρατηρούνται «ουρές», που φτάνουν -κατά διαστήματα- και τα 700 μέτρα, κυρίως στο ρεύμα εξόδου προς Κατερίνη. Για τη διευκόλυνση των οδηγών, στα διόδια λειτουργούν σχεδόν όλα τα ταμεία.

    «Ήταν από τις μεγαλύτερες εξόδους για Σάββατο πρωί, η σημερινή μέρα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος βάρδιας των διοδίων Μαλγάρων, Σωτήρης Αναστασόπουλος. Η κίνηση στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, γίνεται ομαλά.

    Τέλος, χωρίς ιδιαίτερα -μέχρι στιγμής- προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

    [05] Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Αλιβέρι Εύβοιας

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ακτή Νήρεως, στο Αλιβέρι Εύβοιας. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη, καθώς και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 August 2011 - 14:29:41 UTC