Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Ερντογάν στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης
  • [02] Απεμπόληση της πυρηνικής ενέργειας ζήτησαν οι Ιάπωνες
  • [03] Διαμαρτυρία ιδιοκτητών μικρών πλοίων για τον ρωσικό νηογνώμονα
  • [04] Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το ειδικό τέλος, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

  • [01] Περιοδεία Ερντογάν στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης

    Περιοδεία στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στην Λιβύη, θα πραγματοποιήσει από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της στον μουσουλμανικό κόσμο, ιδιαίτερα μετά από τις αραβικές εξεγέρσεις, οι οποίες την ανάγκασαν να επανεξετάσει την εξωτερική πολιτική της.

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλίασήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού στην Αίγυπτο εδώ και 15 χρόνια, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις του.

    Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί στην Αίγυπτο με τον επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου Χουσέιν Ταντάουι, τον πρωθυπουργό Εσάμ Σαράφ καθώς και με εκπροσώπους του κινήματος που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

    [02] Απεμπόληση της πυρηνικής ενέργειας ζήτησαν οι Ιάπωνες

    Πολίτες που ζητούν την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας βγήκαν μαζικά στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας και άλλων πόλεων της χώρας χθες, στην επέτειο των έξι μηνών από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους για το πώς η κυβέρνηση χειρίστηκε την καταστροφή στις ηλεκτροπαραγωγικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα.

    Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι έκαναν πορεία περνώντας από τα γραφεία της εταιρίας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, της Tokyo Electric Power Company (TEPCO) και σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από το κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, που επιβλέπει την ενεργειακή βιομηχανία.

    Ο σεισμός των 9 βαθμών και το τσουνάμι που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας άφησαν πίσω τους 20.000 νεκρούς και αγνοούμενους και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, όπου εκδηλώθηκε η χειρότερη πυρηνική κρίση μετά το Τσέρνομπιλ.

    Το δυστύχημα ώθησε πολλούς πολίτες να καλέσουν να σταματήσει η εξάρτηση της Ιαπωνίας -- που βρίσκεται σε μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη -- από την πυρηνική ενέργεια.

    Διαδηλωτές, υπό τον ήχο τύμπανων, κάλεσαν να σταματήσει πλήρως η λειτουργία όλων των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία και η ενεργειακή πολιτική να αλλάξει, καλώντας να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Τέσσερις νεαροί άνδρες δήλωσαν ότι αρχίζουν 10ήμερη απεργία πείνας με σκοπό να πιέσουν να αλλάξει η πυρηνική πολιτική της Ιαπωνίας.

    «Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό ότι η νέα γενιά εκφράζει την αντίθεσή της στην πυρηνική ενέργεια, και για να διαδώσουμε το μήνυμά μας αποφασίσαμε. . . να πραγματοποιήσουμε απεργία πείνας για 10 ημέρες», δήλωσε ο Ναόγια Οκαμότο, 20 ετών.

    [03] Διαμαρτυρία ιδιοκτητών μικρών πλοίων για τον ρωσικό νηογνώμονα

    Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στη Δραπετσώνα, αναμένεται σήμερα το πρωί, από τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών.

    Ο λόγος είναι ότι εδώ και οκτώ ημέρες τα σκάφη τους, παραμένουν ακινητοποιημένα, μετά την απόφαση του ρωσικού νηογνώμονα να χαρακτηρίσει μη έγκυρα τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους, που είχε εκδώσει το αρμόδιο γραφείο του στον Πειραιά.

    Συνολικά στο ρωσικό νηογνώμονα είναι γραμμένα 57 ελληνικά πλοία, στα οποία περιλαμβάνονται επιβατηγά οχηματαγωγά, δρομολογιακά και τουριστικά.

    Έως την Παρασκευή, τα ακινητοποιημένα πλοία λόγω μη έγκυρων πιστοποιητικών αξιοπλοΐας ήταν σύμφωνα με το υπουργείο 33, ενώ σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, χθες ήταν 64.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Ημερόπλοιων Δημήτρης Τριανταφύλλου, οι ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών, έχουν πληρώσει από ? 5.000 έως ? 20.000, ανάλογα με το μήκος του σκάφους για την έκδοση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, ενώ κανένας άλλος νηογνώμονας δεν αναλαμβάνει να εκδώσει γι? αυτά πιστοποιητικά, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα πλοία έχουν διαφορετικούς κανονισμούς κατασκευής.

    Οι ιδιοκτήτες που θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι μετά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες δεν πραγματοποίησαν τις προγραμματισμένες θαλάσσιες εκδρομές τους, ενώ ποινικές ρήτρες με γραφεία του εξωτερικού ενεργοποιούνται και ναυτιλιακές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

    Επίσης, αναφέρουν ότι χιλιάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι ή αναγκάστηκαν να αλλάξουν μέσο, αφού δεν πραγματοποιήθηκαν οι μεταφορές τους από και προς τα νησιά που διαθέτουν αεροδρόμια, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στα πλοία αυτά, καταστρέφονται από την πρόωρη και απρόσμενη λήξη της τουριστικής σεζόν.

    Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καταβάλλει προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ενώ σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλαος Λίτινας, θα έχει συνάντηση με αξιωματούχους του ρωσικού νηογνώμονα.

    Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, με στόχο να επανακινητοποιηθούν άμεσα τα πλοία, σε επιστολή της στον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προτείνει την επαναφορά σε ισχύ της διάταξης του άρθρου 11 του ΠΔ32/1997, σύμφωνα με την οποία τα επιβατηγά πλοία κάτω των 1.500 κόρων δεν απαιτείται να είναι ενταγμένα σε κλάση εξουσιοδοτημένου οργανισμού (Νηογνώμονα), γιατί ελέγχονται και πιστοποιούνται από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου.

    [04] Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το ειδικό τέλος, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

    «Η ΓΕΝΟΠ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος σήμερα, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φωτόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος. «Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος».

    «Βάζουν τη ΔΕΗ απέναντι στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 September 2011 - 6:29:37 UTC