Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και ιδιωτικοποιήσεων προανήγγειλε ο Ευ.Βενιζέλος
  • [02] Επεισόδια απο οπαδούς του ΠΑΟΚ στα διόδια των Αφιδνών

  • [01] Μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και ιδιωτικοποιήσεων προανήγγειλε ο Ευ.Βενιζέλος

    \"Πακέτο μέτρων\", το οποίο επικεντρώνεται στον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι, εάν δεν γίνουν συντεταγμένα οι απαραίτητες αλλαγές, τότε θα γίνουν σε συνθήκες ανεξέλεγκτες και επώδυνες.

    Μιλώντας σε συνέδριο του Economist, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι \"έχουμε καθυστερήσει στις αλλαγές\" και προανήγγειλε: Κλείσιμο περιττών οργανισμών και ανακοίνωση εντός της εβδομάδας της αναδιάρθρωσης των φορέων. Εφεδρεία στον στενό και τον δημόσιο τομέα (\"στον στενό δημόσιο τομέα υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, όπως και στον ευρύτερο. Πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση με διαφάνεια. Το μελετά ο αρμόδιος υπουργός\", δήλωσε χαρακτηριστικά). Ολοκλήρωση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ στις αρχές Οκτωβρίου (με την επισήμανση, \"να μην νιώθει κανείς υπάλληλος ότι απειλείται\"). Ταχύτερη προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να \"είμαστε κοντά στον στόχο έως τον Δεκέμβριο\".

    Στον αντίποδα, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και υποσχέθηκε ότι με το νέο φορολογικό σύστημα θα αποκατασταθούν οι αδικίες. Ειδικά για τον ΦΠΑ, είπε ότι πρώτα πρέπει να εισπράττεται κανονικά ο συγκεκριμένος φόρος και μετά να εξετασθεί η μείωση των συντελεστών.

    Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε (όπως και το Σάββατο από την Πολωνία) ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία εφέτος θα ανέλθει σε 5,5% και ζήτησε εκ νέου εθνική συστράτευση, δεδομένου ότι έχουν ενημερωθεί όλοι στη χώρα για την κρισιμότητα της κατάστασης. \"Είναι ζωτικό για τη χώρα να κάνει αυτά που πρέπει, ώστε να αποφεύγει συνεχείς εκβιασμούς\", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ξένοι αμφισβητούν την ικανότητα και τη βούληση της χώρας και του λαού να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Τόνισε δε, ότι δεν είναι η Ελλάδα το \"καταλυτικό πρόβλημα\" στην Ευρώπη, καθώς υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες με ετήσιες δανειακές ανάγκες που φτάνουν το ελληνικό δημόσιο χρέος. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ακόμη, ότι εάν η ευρωζώνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα, τότε θα αναγκαστεί να βρει λύσεις σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

    Αναφερόμενος στην τρόικα, με τους επικεφαλής της οποίας θα έχει τηλεδιάσκεψη στις 3 το απόγευμα, ο υπουργός είπε ότι \"θα θέλαμε τη συνεχή παρουσία της τρόικας στην Αθήνα, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις\". Χαρακτήρισε, τέλος, \"σταθερό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα\", αλλά είπε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα η περιορισμένη ρευστότητα.

    [02] Επεισόδια απο οπαδούς του ΠΑΟΚ στα διόδια των Αφιδνών

    Τέσσερα περιπολικά και δύο μοτοσικλέτες του τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων έσπασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, χτες αργά το βράδυ στο ύψος των διοδίων Αφιδνών, κατα τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα της ομάδας τους με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

    Οι οπαδοί, όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, επέβαιναν σε πέντε λεωφορία, τα οποία σταμάτησαν μόλις πέρασαν τα διόδια και περίπου 150 άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων που στεγάζεται στο σημείο.

    Επιτόπου έφτασε μια διμοιρία των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους οπαδούς, οι οποίοι επιβιβάστηκαν και πάλι στα λεωφορεία και συνέχισαν προς Θεσσαλονίκη.

    Όπως έγινε γνωστό απο αρμόδιο αξιωματικό, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προχώρησαν σε συλληψεις, προκειμένου να μην γενικευτούν τα επεισόδια στην εθνική οδό, αλλά γίνεται προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αυτών που πρωτοστάτησαν στην επίθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 September 2011 - 10:29:41 UTC