Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «H χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει πολλές δεκαετίες πίσω»
  • [02] Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν δίνουν νέες δημοσκοπήσεις
  • [03] Εθνική συνεννόηση πάση θυσία και χωρίς εκλογές, ζητά o Κ. Σκανδαλίδης
  • [04] Εταιρεία συμβούλων επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που θα μειώσει το χρέος στο 90%
  • [05] Άμεση εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, ζητάει ο Γ. Προβόπουλος
  • [06] Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου στην Κέρκυρα
  • [07] Ο Σ. Φέτελ στην pole position και στο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στη Σιγκαπούρης
  • [08] Για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου χρειάζεται συντεταγμένη δράση, δήλωσε ο Π. Γερουλάνος

  • [01] «H χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει πολλές δεκαετίες πίσω»

    H χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει πολλές δεκαετίες πίσω. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και πρέπει όλοι να κάνουμε το καθήκον μας προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) Απόστολος Ταμβακάκης, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Σε δραματικούς τόνους, ο κ. Ταμβακάκης τονίζει πως από τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή θα κερδίσουν «μόνο εκείνοι που προσδοκούν να αγοράσουν την Ελλάδα ή κομμάτια της, έναντι πινακίου φακής. Όσοι έχουν κλέψει το Δημόσιο και ελπίζουν ότι με την καταστροφή θα αποφύγουν την τιμωρία. Όσοι πήραν δάνεια και τα ιδιοποιήθηκαν, προσδοκώντας άτι με μια καταστροφή ουδείς θα πληρώνει. Θα κέρδιζαν δηλαδή, οι απατεώνες και οι καιροσκόποι».

    [02] Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

    Η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΠΑΣΟΚ σε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα αυριανά κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων".Σε όλες τιςδημοσκοπήσεις οι αναποφάσιστοι και όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, πλησιάζουν το ένα τρίτο όσων ερωτήθηκαν. Σε δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα"η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 5,8%. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%. Το ΚΚΕ προσεγγίζει το 7,4%, το ΛΑΟΣ 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,5%, το Άρμα Πολιτών 1,6%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φράνει το 32,6% (λευκό - άκυρο - αποχή - αναποφάσιστοι). Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ (29,3 %) ? ΠΑΣΟΚ (21,3%) φθάνει τις 8 μονάδες. Όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση το 79% πιστεύει ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών τους τελευταίους 12 μήνες ενώ 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Σε δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για τον "Τύπο της Κυριακής" η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,5% , η ΔΗΜΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4% , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναιαναποφάσιστοι φθάνουν το 30% . Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%, ενώ το 59,5% δεν επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κανέναν μεταξύ των κκ Παπανδρέου και Σαμαρά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% και ο πρωθυπουργός 15%. Προβάδισμα 4,3 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία και η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα «Το Παρόν, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% και η Ν.Δ. 25,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%. Ποσοστό εισόδου στη Βουλή συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%. Ποσοστό 2,6% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμμαχία και 1,5% το Άρμα Πολιτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα δημιουργούνται νέα δεδομένα στο εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος με τους ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι το κόμμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες νίκης με αρχηγό τον Ε. Βενιζέλο σε ποσοστό 28,7% έναντι του πρωθυπουργού ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 11,7%. Ποσοστό 51,3% των ψηφοφόρων απαντά «με κανέναν από τους δύο».

    [03] Εθνική συνεννόηση πάση θυσία και χωρίς εκλογές, ζητά o Κ. Σκανδαλίδης

    «Εθνική συνεννόηση πάση θυσία και χωρίς εκλογές, αλλιώς θα την επιβάλλει ο λαός με όποιο κόστος» ζητά, με δηλώσεις του στη Real News, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Σημειώνει ότι υπάρχουν ιστορικές στιγμές στην πορεία ενός έθνους που όταν τεθεί το δραματικό δίλημμα δε μπορείς να πάρεις μόνος σου την ευθύνη και τότε τον λόγο έχει ο λαός. Κάνοντας αυτοκριτική λέει ότι «δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για το ότι φαίνεται να μην έχει πάτο το βαρέλι των θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ο λαός μας?. Την απόδοση ευθυνών την εισπράττουμε καθημερινά ως κυβέρνηση, ως πολιτικοί, ως παράταξη, στον δρόμο. Εκεί που συχνά, πια, αντιμετωπίζουμε την περιφρόνηση και τη χλεύη». Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για τυχοδιωκτισμό με αφορμή τη δήλωση πως θα ζητήσει ξανά εκλογές αν δεν βγει αυτοδύναμος, λέει πως εμφανίζεται «ως επίδοξος πρωθυπουργός της δραχμής» ενώ προειδοποιεί: « Όποιος εισηγείται διόρθωση έξω από το ευρώ είναι επικίνδυνος και ανιστόρητος». Καλεί δε, τον πρωθυπουργό να κρατήσει σφικτά το τιμόνι των εξελίξεων, να ηγηθεί της ανάδειξης και της κατοχύρωσης της νέας εθνικής πρότασης και να διορθώνει κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και την παράταξη έγκαιρα και αποφασιστικά.

    [04] Εταιρεία συμβούλων επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που θα μειώσει το χρέος στο 90%

    Η γνωστή εταιρεία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της ΕΕ. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης \'Treuhand\' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα. Σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κα, αλλά όχι \"πολιτιστικά αγαθά\". Η εταιρεία, που υπολογίζει την αξία τους στα 125 δισ. ευρώ, προτείνει να διατεθούν τα 60 δισ. για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας «θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕ»\", δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger Μάρτιν Βίτι. Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι «αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς».

    [05] Άμεση εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, ζητάει ο Γ. Προβόπουλος

    «Ή θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις» διαμηνύει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας \"Real news\". Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τονίζει ότι αν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και τα συμφωνηθένταδεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων και προειδοποιεί ότι «αν δεν συστρατευθούμε τώρα με αποφασιστικότητα, πείσμα, τόλμη και σύνεση, θέτουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα και την πρόοδο ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου». «Τυχόν αποτυχία θα οδηγούσε τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό», σημειώνει. Τέλος αναφερόμενος στις τράπεζες επισημαίνει ότι σήμερα αντιμετωπίζουν τη δυσπιστία των αγορών αλλά εκτιμά πως «το ξεκαθάρισμα από τη μελέτη της Βlackrock θα επιτρέψει τη συντομότερη επιστροφή των τραπεζών στις αγορές». «Το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας παρέχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τις τράπεζες εκείνες που ενδεχομένως θα δυσκολευθούν. ΟΙ πόροι του δίνουν την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια στους καταθέτες», τονίζει ο κ. Προβόπουλος.

    [06] Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου στην Κέρκυρα

    Με ηγέτη τον Εστογιανόφ και σκόρερ τους Κούτσι (34΄, 78΄) και Γουνδουλάκη (83΄), ο Πανιώνιος πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στην Κέρκυρα (0-3), στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι \"κυανέρυθροι\" έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας τον Παναθηναϊκό (7 β.), ενώ η Κέρκυρα έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο ματς (έχει μόλις μία ισοπαλία) και πλέον, το μέλλον του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο είναι αμφίβολο.

    [07] Ο Σ. Φέτελ στην pole position και στο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στη Σιγκαπούρης

    Η Ρεντ Μπουλ θα είναι και στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά, χαρίζοντας στην ομάδα του την 14η πρωτιά σε ισάριθμους αγώνες, και 11η προσωπική, στη φετινή σεζόν της Φόρμουλα Ένα. Με νίκη την Κυριακή ο Γερμανός πιλότος και συνδυασμό των τερματισμών των Αλόνσο, Γουέμπερ και Μπάτον, μπορεί να γίνει ο νεότερος δις παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα. Δίπλα στο Γερμανό θα βρίσκεται ο «ομόσταυλός» του», Μαρκ Γουέμπερ που έχασε την πρωτιά για 0.351 δεύτερα. Στην τρίτη θέση ο Βρετανός Τζένσον Μπάτον με 1:44.804. Αυτή είναι η 15η διαδοχική \"pole position\" για τη Ρεντ Μπουλ, σερί που ξεκίνησε στον τελευταίο αγώνα της περυσινής χρονιάς στο Αμπου Ντάμπι.

    [08] Για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου χρειάζεται συντεταγμένη δράση, δήλωσε ο Π. Γερουλάνος

    Για να προχωρήσει μέχρι τέλους η εξυγίανση του ποδοσφαίρου «χρειάζονται δικαστικές αρχές με θάρρος και διωκτικές αρχές με εργαλεία», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ισοτιμία» ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. «Για να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκαλο» απαιτούνται πολύ περισσότερα από έναν υπουργό ή μια κυβέρνηση. Θέλει δικαστικές αρχές με θάρρος, θέλει διωκτικές αρχές με εργαλεία, θέλει θεσμούς στο ποδόσφαιρο και πάνω από όλα θέλει όλοι να πιστέψουν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε συντεταγμένα, προς μια κοινή κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Γερουλάνος, σημειώνοντας πως «στην προσπάθεια για εξυγίανση αλλά στην πορεία έχουμε δει πισωγυρίσματα, έχουμε δει θεσμούς που παίρνουν τους εαυτούς τους λιγότερο στα σοβαρά απ? όσο τουςαντιμετωπίζουμε εμείς, και έχουμε διαπιστώσει ένα διάχυτο φόβο και μια ανασφάλεια». «Για όσους πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο, αυτό πρέπει να μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία.Για τους υπόλοιπους, ας είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν έχουν θέση στο άθλημα που αγαπήσαμε», υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και ξεκαθάρισε ότι στο δρόμο για την εξυγίανση δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες. «Ή προχωράς μπροστά ή πας πίσω. Κάθε μας κίνηση την κάναμε με βάση τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας και με τις δυνάμεις που στήριξαν ένα κοινό σκοπό. Ούτε σε φήμες βασιστήκαμε, ούτε σε υπονοούμενα, ούτε βάλαμε στόχο να υπονομεύσουμε κανέναν. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Όσο οι δυνάμεις κοντά μας πολλαπλασιάζονται τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι πάμε προς την σωστή κατεύθυνση και τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι θα φτάσουμε τον στόχο μας», ανέφερε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 September 2011 - 16:29:39 UTC