Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η εργασιακή εφεδρεία στη συνάντηση Ρέππα - τρόικας
  • [02] Αλλάζει το καθεστώς των οικοδομικών αδειών
  • [03] Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από την έκρηξη στα περίχωρα της Αττάλειας
  • [04] Με πτώση 0,52% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

  • [01] Η εργασιακή εφεδρεία στη συνάντηση Ρέππα - τρόικας

    Το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας συζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρόντος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, και μάλιστα, ενόψει των τελικών αποφάσεων, για την εργασιακή εφεδρεία, που αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τη συνάντηση με την τρόικα, λέγοντας ότι οι συζητήσεις και οι διεργασίες θα συνεχιστούν.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία προτάσσει το σχέδιο που προβλέπει την ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας όσων είναι κοντά στη σύνταξη, ή όσων έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια.

    Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω είναι, σύμφωνα με την περσινή απογραφή, πάνω από 43.000 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

    Ωστόσο, εάν δεν συμπληρωθούν 30.000 «έφεδροι», η κυβέρνηση εξετάζει δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη αφορά όσους προσλήφθηκαν μετά το 2000 χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και η δεύτερη, την απόλυση μέσω καταργήσεων φορέων και οργανικών θέσεων.

    Νωρίτερα, στη συνάντηση του υπουργού Υποδομών Γ. Ραγκούση - τρόικας συζητήθηκε η νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών, καθώς και η πορεία αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ.

    Ως προς τα ταξί, οι υπεύθυνοι της τρόικας χαρακτήρισαν ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας να προχωρήσει το νομοσχέδιο για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί και των φορτηγών το συντομότερο δυνατό.

    Ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης μετά τη συνάντηση δήλωσε "από τη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, περιορίζοντας το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, αποτελεί χρέος ηθικό να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις για διατήρηση προνομίων άλλης εποχής".

    [02] Αλλάζει το καθεστώς των οικοδομικών αδειών

    Την πλήρη ανατροπή του σημερινού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών και του ελέγχου κατασκευών, επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με το σχετικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες βράδυ προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

    Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση στο σχέδιο νόμου υπό υπό τον τίτλο «νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις»:

    Καταργούνται οι Πολεοδομίες με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που έχουν. Αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση της άδειας δόμησης είναι πλέον οι υπηρεσίες Δόμησης των δήμων, οι οποίες ασκούν τις αρμοδιότητες των πολεοδομικών γραφείων.

    Επίσης,η σύνταξη των μελετών και η εκτέλεση του οικοδομικού έργου γίνεται με ευθύνη των μηχανικών. Ο έλεγχος περιορίζεται πλέον στη διαπίστωση της υποβολής με ευθύνη των μελετητών μηχανικών όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και στον έλεγχο των αποδεικτικών καταβολής εισφορών και κρατήσεων. Μάλιστα, προβλέπονται κυρώσεις και πρόστιμα για τον μελετητή μηχανικό, σε περίπτωση που η μελέτη του δεν εκπονήθηκε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, ή για τον επιβλέποντα μηχανικό στην περίπτωση που οι οικοδομικές εργασίες δεν εκτελέσθηκαν σύμφωνα με τις μελέτες που υποβλήθηκαν.

    Ακόμη, καταγράφονται τα κτίρια της χώρας με τη λειτουργία της Ταυτότητας Κτιρίου και την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευών, ενώελέγχεται πλήρως η εφαρμογή των αδειών δόμησης κατά τη διάρκεια υλοποίησής τους με τη θεσμοθέτηση του Ελεγκτή Δόμησης.

    [03] Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από την έκρηξη στα περίχωρα της Αττάλειας

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στα περίχωρα της Αττάλειας, στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της έκρηξης η οποία σημειώθηκε στην πόλη Γκεϊνούκ, στα περίχωρα της Αττάλειας.

    "Μια έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή, που βρίσκεται πολύ μακριά από οποιαδήποτε τουριστική περιοχή, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Αττάλειας Ρετζέπ Γιουκσέλ στο Ανατολή.

    "Δύο άνθρωποι που βρισκόντουσαν εκεί κοντά τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται", προσέθεσε.

    Σύμφωνα με το Ανατολή, οι αρχές έχουν στήσει μεγάλη περίμετρο ασφαλείας γύρω από την περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη.

    Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Dogan μετέδωσε εικόνες από το μέρος στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη κοντά σε σημείο ελέγχου της στρατοχωροφυλακής στην είσοδο της πόλης Γκεϊνούκ.

    Την περασμένη εβδομάδα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστο δρόμο στην Άγκυρα.

    Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η οργάνωση "Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν" (TAK), η οποία συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και η οποία απείλησε και για άλλες επιθέσεις σε τουρκικές πόλεις.

    [04] Με πτώση 0,52% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Μεγάλες απώλειες 12,83% κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά τον Σεπτέμβριο, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας έκλεισε με ήπια υποχώρηση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, στις 798,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,52%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 38,517 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 September 2011 - 16:29:36 UTC