Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή διαχείριση έξι "προβληματικών" νοσοκομείων
  • [02] Πρόστιμο 1,15 εκατ. ευρώ της Μάντσεστερ Σίτι στον Τέβες
  • [03] Προς αποκατάσταση τα αρχαία θέατρα Δελφών και Νικόπολης
  • [04] Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ έως το 2014 από το "Πράσινο Ταμείο"
  • [05] Τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα πίσω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής
  • [06] Αύξηση 0,4% εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα, τον Αύγουστο
  • [07] Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της συνόδου κορυφής
  • [08] Επιστολή Μπερλουσκόνι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • [01] Κοινή διαχείριση έξι "προβληματικών" νοσοκομείων

    Τη δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο θα υπάγονται συνολικά έξι νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας και το οποίο θα διαχειρίζεται προμήθειες σε υλικά και φάρμακα καθώς και διαχείριση ασθενών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το νοσοκομείο ''Ερρίκος Ντυνάν'', ο κ. Λοβέρδος τόνισε την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των νοσοκομείων, με στόχο όπως είπε, να διασωθούν και να μην φτάνουν στη κατάσταση που βλέπουμε να βρίσκονται σήμερα πολλά νοσοκομεία.

    ''Είπαμε να κάτσουμε να βρούμε πως θα ορίσουμε ένα συντονιστικό όργανο που θα κάνει τη διαχείριση για το Ωνάσειο, το οποίο είναι μέσα στον κίνδυνο, όπως και το Ντυνάν, για δύο δημόσια και δύο ιδιωτικά νοσοκομεία που δεν πάνε καλά και χωρίς να αλλάξουμε τα δεδομένα της διοίκησής τους να τους '', επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

    Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε έντονα επικριτικός για την κατάσταση που επικρατεί στο Ερρίκος Ντυνάν, επισημαίνοντας ότι ''ή θα πάμε σε λύση ειρηνική ή θα είμαστε στις δικαστικές έριδες''.

    ''Το Ερρίκος Ντυνάν χρωστάει στη Μαρφίν τα μαλλιά της κεφαλής τους. Η οφειλή αγγίζει τα 80 εκ. ευρώ. Ο κ. Μαρτίνης επιμένει στη σημερινή κατάσταση και συγκρούεται με τον κ. Βγενόπουλο. Ούτε ένα ευρώ δεν θα ξαναδώσουμε στη Μαρφίν, εδώ δεν είμαστε για να πληρώνουμε τα χρέη του'', συμπλήρωσε

    [02] Πρόστιμο 1,15 εκατ. ευρώ της Μάντσεστερ Σίτι στον Τέβες

    Με 1,15 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει ο Κάρλος Τέβες την συμπεριφορά του προς τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, στην αναμέτρηση του τσάμπιονς λιγκ με την Μπάγερν Μονάχου, που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου.

    Οπως είναι γνωστό, ο Αργεντινός επιθετικός κατηγορείται ότι αρνήθηκε να μπει ως αλλαγή στον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι απλά δεν ήθελε να κάνει προθέρμανση πριν μπει στο γήπεδο.

    Εκτοτε, ο Τέβες αποτελεί «ξένο σώμα» για την Σίτι και η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, αποφάσισε να τον τιμωρήσει με στέρηση μισθού για τέσσερις εβδομάδες, που σημαίνει ότι ο έμπειρος άσος δεν θα εισπράξει τα 1,15 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται από το συμβόλαιο του ως μηνιαίες απολαβές.

    [03] Προς αποκατάσταση τα αρχαία θέατρα Δελφών και Νικόπολης

    Δύο σημαντικά μνημεία, το αρχαίο θέατρο των Δελφών και το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης, πρόκειται να αποκατασταθούν, μετά το πράσινο φως που έδωσαν χτες τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) στις σχετικές μελέτες.

    Και τα δύο μνημεία έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες κατά τη διάρκεια των αιώνων, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη συντήρηση και προστασία τους.

    Το αρχαίο θέατρο των Δελφών είναι από τα λίγα θέατρα της αρχαιότητας για το οποίο διαθέτουμε στοιχεία για τη χρονολόγησή του (το πρώτο λίθινο θέατρο χτίστηκε τον 4ο π. Χ. αιώνα, πήρε δε τη σημερινή μορφή του κατά τους πρώιμους ρωμαϊκούς χρόνους), αλλά και για τη μορφές που πήρε, το συνολικό του σχέδιο και την όψη του κοίλου. Βρίσκεται μέσα στο ιερό του Απόλλωνα, στη βορειοδυτική γωνία του και σε επαφή με τον περίβολο του τεμένους.

    Είναι το μεγαλύτερο οικοδόμημα του Απολλώνιου Ιερού, αν και οι διαστάσεις του είναι περιορισμένες σε σύγκριση με άλλα γνωστά μνημεία του είδους του (χωρούσε 5.000 θεατές, είχε εξωτερική διάμετρο 36 μ. και εσωτερική 9,25 μ.).

    Το Ρωμαϊκό Θέατρο Νικόπολης, βρίσκεται έξι χιλιόμετρα από την Πρέβεζα. Χτίστηκε βόρεια της Νικόπολης, την οποία ανήγειρε ο Οκταβιανός Αύγουστος σε ανάμνηση της νίκης του επί του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π. Χ.

    Χτίστηκε έξω από τα τείχη της πόλης, στην περιοχή Προάστειο, γνωστή για τα πολλά δημόσια οικοδομήματά της, που εντυπωσίασαν τους πρώτους περιηγητές. Μεταξύ αυτών και ο αρχιτέκτονας Τ. Λ. Ντόναλατσον, ο οποίος έκανε την πρώτη κάτοψη του θεάτρου, σχέδιο που δημοσιεύτηκε το 1835 στο έργο Travels in northern Greece του Ουίλιαμ Λικ, που επισκέφτηκε τη Νικόπολη το 1805.

    [04] Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ έως το 2014 από το "Πράσινο Ταμείο"

    Επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, αναπλάσεις κτιρίων και περιοχών καθώς και για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών προβλέπει ο προγραμματισμός του Πράσινου Ταμείου για την τετραετία 2011 - 2014, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την έναρξη εφαρμογής των προγραμμάτων του ταμείου, που συστήθηκε το 2010, με βάση τα νέα χρηματοδοτικά δεδομένα που προκύπτουν από την ψήφιση διάταξης σύμφωνα με την οποία οι δαπάνες του Πράσινου Ταμείου δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 5 % των διαθεσίμων του.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης της προθεσμίας για τους ημιυπαίθριους αν και όπως είπε κάτι τέτοιο δεν είναι στους σκοπούς του υπουργείου. Αν δοθεί παράταση όπως είπε θα είναι για πολύ μικρό διάστημα και για να καλυφθούν οι ημέρες των απεργιών.

    Τα διαθέσιμα του πράσινου ταμείου αυτή τη στιγμή είναι 1 δισ. ευρώ ενώ ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να φθάσουν στο 1,6 δισ., με την εισροή πόρων κυρίως από τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

    [05] Τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα πίσω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής

    Στους χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από την προσεχή Κυριακή η ζωή των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.

    Η χειμερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2012.

    [06] Αύξηση 0,4% εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα, τον Αύγουστο

    Αθήνα, Ελλάδα 26/10/2011 12:44 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Αύξηση 0,4% εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα, τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

    Ανετράπη τον Αύγουστο, μετά από πολλούς μήνες, η πτωτική πορεία του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.

    Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις εμπορευματικές συναλλαγές, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 0,4%. Πάντως, στο τέλος του οκταμήνου εφέτος η μείωση του ελλείμματος ανέρχεται σε 26,6%.

    [07] Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της συνόδου κορυφής

    Νευρικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει της προγραμματισμένης για το βράδυ συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 άνοιξε με άνοδο 0,2% για να περάσει στη συνέχεια σε αρνητικό πρόσημο και να επανέλθει σε θετικό πρόσημο μετά τις 11 το πρωί.

    Η ισοτιμία του ευρώ παρουσιάζει μία άνοδο 0,20% στο επίπεδο των 1,3933 δολαρίων.

    Η νευρικότητα των επενδυτών αποδίδεται στην ανησυχία ότι η σύνοδος κορυφής μπορεί να μην καταλήξει σε ένα δραστικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    Μέχρι και σήμερα το πρωί παρέμεναν οι διαφωνίες για το ποσοστό της απομείωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, καθώς από τη μία πλευρά η Ευρωζώνη ζητά η μείωση να φθάσει στο 60%, ενώ οι τράπεζες προτείνουν μία μείωση της παρούσας αξίας των ομολόγων τους κατά 40%.

    Ζήτημα υπάρχει και σχετικά με την αύξηση της "δύναμης πυρός" του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), καθώς δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί πόσο μεγάλη θα είναι η "μόχλευση" των 440 δισ. ευρώ που είναι οι διαθέσιμοι πόροι του. Στη νευρικότητα των επενδυτών συνέβαλε και η ανακοίνωση για την αναβολή του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής.

    [08] Επιστολή Μπερλουσκόνι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Αργάτο βράδυτης Τρίτης,ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέταξε και απέστειλε μια 14σέλιδη επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κύρια σημεία του περιεχόμενού της, αποκαλύπτονται σήμερα από τον ιταλικό Τύπο.

    Ο Μπερλουσκόνι υπογραμμίζει ουσιαστικά ότι η Ιταλία θα σεβαστεί (με όποιες επιπλέον θυσίες κι αν χρειαστούν) τον στόχο του ισοσκελισμού του προϋπολογισμού, του μηδενισμού της σχέσης ελλείμματος/ΑΕΠ, ως το 2013. Προσθέτει δε ότι η χώρα του θα ανεβάσει την συντάξιμη ηλικία στα εξήντα επτά χρόνια μέχρι το 2026, χωρίς όμως να εξηγεί λεπτομερώς το πώς πρόκειται να εφαρμοσθεί η μεταρρύθμιση αυτή. Υπογραμμίζει, πάντως, ότι "το ιταλικό ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο".

    Στην αναλυτική επιστολή του ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλα τα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας --ύψους 145 δισεκατομμυρίων ευρώ-- τα οποία περιέχονται στα δυο πακέτα λιτότητας που η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 October 2011 - 10:29:37 UTC