Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [02] Συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου
  • [03] Ψηφιοποιούνται οι εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας
  • [04] Υπέρ παραμονής στο ευρώ η 'Αννα Διαμαντοπούλου
  • [05] Α. Λοβέρδος: "Το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι η ενότητα"
  • [06] Συνάντηση Διαμαντοπούλου - Λοβέρδου - Ραγκούση και Μόσιαλου
  • [07] Ο Π. Μπεγλίτης κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια
  • [08] Πολιτική πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου, ζητά με επιστολή του ο Σ. Χατζηγάκης, από τον Α. Σαμαρά
  • [09] Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποεί για αλυσιδωτή αντίδραση
  • [10] Σε νέο ύψος ρεκορ 6,399% η απόδοση των ιταλικών ομολόγων
  • [11] Άνοδος στην ελληνική και ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά
  • [12] Επαφές Ομπάμα με Σαρκοζί και Μέρκελ στις Κάννες

  • [01] Προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ

    Αθήνα, Ελλάδα 03/11/2011 14:02 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς

    Ζητώ τον σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης, με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης, από την παρούσα Βουλή, δήλωσε πρίν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόταση για δημοψήφισμα

    [02] Συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου

    Τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο ανοίγουν νέους τομείς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας ύστερα από συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων τα οποία έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για το Ισραήλ και εκείνα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, για τα οποία αναμένεται επιβεβαίωση, πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.

    Παράλληλα, τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας όσο και ο Ισραηλινός πρόεδρος τόνισαν την ανάγκη σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο σε ότι αφορά στο υποθαλάσσιο φυσικό αέριο. Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναρξη των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 12 (Αφροδίτη), έγινε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.

    [03] Ψηφιοποιούνται οι εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας

    Την τάση που εκδηλώνουν οι παγκόσμιες εταιρείες προς νέες τεχνολογίες και μέσα, υπό την ασφυκτική πίεση να ψηφιοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους με αυτές και να μεταβούν στον κόσμο της νεφοϋπολογιστικής (cloud computing) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα σύνορα καταργούνται μέρα με τη μέρα, καταγράφει η 14η ετήσια έρευνα της Ernst & Young, με τίτλο "Global Information Security Survey" (Παγκόσμια Έρευνα Ασφάλειας Πληροφοριών).

    Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.700 εταιρείες από όλο τον κόσμο, υπέδειξε ότι το 72% των ερωτηθέντων διαβλέπουν αυξανόμενο επίπεδο κινδύνου, λόγω αυξημένων εξωτερικών απειλών. Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων έχουν αναβαθμίσει τη στρατηγική ασφάλειας πληροφοριών τους, κατά τους προηγούμενους 12 μήνες.

    Καθώς το 80% των εταιρειών, στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χρησιμοποιεί ή εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης mobile tablet, ενώ το 61% χρησιμοποιεί ή εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης υπηρεσιών νεφοϋπολογιστικής εντός του επόμενου έτους, η καθημερινή απειλή παραβίασης της ασφάλειας των επιχειρησιακών τους δεδομένων και υποδομών έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

    Όπως επισημαίνεται, το κέντρο βάρους πρέπει να μετατοπιστεί από τις βραχυπρόθεσμες λύσεις σε μία περισσότερο ολιστική προσέγγιση, στην οποία θα ενσωματώνονται στρατηγικοί, μακροπρόθεσμοι επιχειρηματικοί στόχοι προστασίας των επιχειρησιακών αγαθών και των πληροφοριακών υποδομών".

    [04] Υπέρ παραμονής στο ευρώ η 'Αννα Διαμαντοπούλου

    Υπέρ της παραμονής στο ευρώ και υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, την οποία χαρακτήρισε πολύ επιτυχημένη, τάχθηκε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ δήλωσε προσβεβλημένη από το ύφος των ανακοινώσεων Μέρκελ και Σαρκοζί.

    Η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες απαιτείται, πριν από όλα, η διατήρηση της ενότητας "όχι των κομμάτων μας ή των παρατάξεών μας", όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά του ελληνικού λαού.

    Τέλος, επικαλούμενη την μακρόχρονη παρουσία της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι αισθάνθηκε βαθύτατα προσβεβλημένη από το ύφος των ανακοινώσεων Μέρκελ και Σαρκοζί και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις χωρίς υπεκφυγές.

    [05] Α. Λοβέρδος: "Το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι η ενότητα"

    Το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι η ενότητα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων και ανέφερε ότι στόχος όλων μας είναι να πάψει πλέον ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται μειονεκτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

    Ο κ. Λοβέρδος έδωσε στους διοικητές εντολή να προχωρήσουν στο έργο τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. "Σας καλώ να μην ξεχάσετε τις υποχρεώσεις σας για όσες ώρες ή ημέρες υπάρχει αυτή η κατάσταση. Να μην εγκαταλείψετε την βασική αρχή του ΕΣΥ που είναι να υπηρετείτε τον ασθενή", τόνισε.

    Ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στους διοικητές, τόνισε ότι ανεξάρτητα από το αν η χώρα έχει άμεσα πολιτικά θέματα να επιλύσει "οι πολιτικές δεσμεύσεις δεν είναι καλαμπούρια. Τα παιχνίδια είναι καλά για εσωτερική κατανάλωση, αλλά όχι για την ανοιχτή ευρωπαϊκή κοινωνία".

    [06] Συνάντηση Διαμαντοπούλου - Λοβέρδου - Ραγκούση και Μόσιαλου

    Συνάντηση των υπουργών Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι προσφάτως είχαν συνυπογράψει κοινό κείμενο και στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου είχαν τηρήσει αποστάσεις από την επιλογή του δημοψηφίσματος, καθώς και του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου, βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε εξέλιξη.

    Η συνάντηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφορά στη στάση που θα τηρήσουν στις επικείμενες συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    [07] Ο Π. Μπεγλίτης κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης κάλεσε σήμερα όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό διαπιστώνοντας ωστόσο ότι τούτη την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα περισσεύει η υποκρισία και η σκοπιμότητα.

    Σε δήλωσή του στο περιθώριο της τελετής παράδοσης- παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο στον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο ο κ. Μπεγλίτης είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής: "Βιώνουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Η πολιτική κρίση δεν πρέπει να εξελιχθεί σε κρίση δημοκρατικών θεσμών και δημοκρατικής ομαλότητας. Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και εθνική ευθύνη από όλες τις δυνάμεις. Οι εξελίξεις μετά τις Κάννες δεν είναι θετικές", πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης και ζήτησε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο υπουργικό συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Για το δημοψήφισμα, είπε, ότι θα το συζητήσουμε καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να τοποθετηθούν απέναντι στα μεγάλα θέματα όπως το ενδεχόμενο αναθεώρησης της συνθήκης της Λισαβόνας, ενδεχόμενο το οποίο, όπως τόνισε, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

    [08] Πολιτική πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου, ζητά με επιστολή του ο Σ. Χατζηγάκης, από τον Α. Σαμαρά

    Πολιτική πρωτοβουλία για άρση του πολιτικού αδιεξόδου ζητά, από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με επιστολή του ο πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ, Σωτήρης Χατζηγάκης.

    Ο κ. Χατζηγάκης ζητά από τον κ. Σαμαρά να πάρει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ανασύστασης του αστικού χώρου. Ο ίδιος δίνει έμφαση στο ότι στην παρούσα συγκυρία πρέπει ο κ. Σαμαράς να πάρει την πρωτοβουλια και όχι απλώς να ανταποκριθεί σε ενέργειες που ενδεχομένως μπορεί να ξεκινήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία ή από άλλού.

    Ο κ. Χατζηγάκης πάντως τάσσεται εναντίον της διεξαγωγής εκλογών σε αυτή τη συγκυρία καθώς θεωρεί ότι θα προκαλούσαν περισσότερα προβλήματα από εκείνα που αντιμετωπίζουν.

    [09] Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποεί για αλυσιδωτή αντίδραση

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα απηύθυνε σήμερα από τις Κάννες προειδοποίηση για μία αλυσιδωτή αντίδραση την οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι δημοσιονομικές δυσχέρειες ορισμένων χωρών της Ευρώπης.

    "Στην Ευρώπη, πρέπει να αποφύγουμε μία αλυσιδωτή αντίδραση που θα πυροδοτήσει τα δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων χωρών.Η κατάσταση αυτή έχει σημαντική επίπτωση στην πραγματική οικονομία της Ευρώπης και εκτός της Ευρώπης, στις αναδυόμενες χώρες", δήλωσε ο Γιοσιχίκο Νόντα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που οργανώθηκε από τις εργοδοτικές ενώσεις των χωρών της Ομάδας των 20.

    Ο ιάπωνας πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση να χρησιμοποιηθεί η εμπειρία της πολιτικής της ενίσχυσης της ρευστότητας μέσω της διοχέτευσης κρατικών κονδυλίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, την οποία εφάρμοσε η Ιαπωνία κατά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με στόχο την ανάταξη του τραπεζικού τομέα.

    [10] Σε νέο ύψος ρεκορ 6,399% η απόδοση των ιταλικών ομολόγων

    Σε νέο ύψος - ρεκόρ αυξήθηκε η απόδοση των ιταλικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μίας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων έφθασε στο 6,399% και το spread τους έναντι των αντίστοιχων γερμανικών εκτινάχτηκε στις 459 μονάδες βάσης (4,59 ποσοστιαίες μονάδες).

    Οι αγορές θεωρούν μη βιώσιμες αποδόσεις 10ετών ομολόγων της τάξης του 6,5%, σημειώνουν οι Financial Times, ενώ προσθέτουν ότι επίπεδα 450 μ.β. στα spreads είχαν προκαλέσει την επιβολή πρόσθετων επιβαρύνσεων για τα ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα από τους οίκους εκκαθάρισης των συναλλαγών σε ομόλογα.

    [11] Άνοδος στην ελληνική και ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά

    Ισχυρή άνοδο καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από ένα αρνητικό ξεκίνημα. Όπως εκτιμούν χρηματιστές το Χ.Α προεξοφλεί τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλά "βλέπει" και άμεση πολιτική λύση στην αβεβαιότητα που προκαλούν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45, διαμορφώνεται στις 765,11 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,61%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,70 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,75% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 3,96%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του Τ.Τ (+18,13%), της Alpha Bank (+11,95%), της Εθνικής (+9,88%), της Eurobank(+9,83%) και της Πειραιώς (+6,07%).

    Αντιθέτως, απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Κύπρου (-2,54%), της Jumbo(-1,08%) και του ΟΠΑΠ (-0,68%).

    Από τους επιμέρους δείκτες πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Ταξιδιών (-0,31%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (+6,66%), της Υγείας (+5,74%) και των Χημικών (+4,68%).

    Ανοδικά κινούνται 101 μετοχές, 20 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, μετά τις απώλειες που σημείωναν το πρωί, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Αθήνα δεν θα προχωρήσει τελικά σε δημοψήφισμα για το νέο πακέτο διάσωσης.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 καταγράφει κέρδη περίπου 1%, ενώ ανοδικά κινείται και η ισοτιμία του ευρώ, φθάνοντας στο επίπεδο των 1,3789 δολαρίων.

    Στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών, αναφέρει το Ρόιτερ, ωθεί η εντεινόμενη φημολογία ότι η Κυβέρνηση θα πέσει και θα σταματήσει το σχέδιο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    [12] Επαφές Ομπάμα με Σαρκοζί και Μέρκελ στις Κάννες

    Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν "μια κοινή ανάλυση για τον τρόπο που ο χρηματοπιστωτικός κόσμος μπορεί να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης", σε δηλώσεις του μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις Κάνες, όπου διεξάγεται η σύνοδος της Ομάδας των Είκοσι (G20).

    Ο Σαρκοζί εξέφρασε την εκτίμησή του για "την κατανόηση του προέδρου Ομπάμα" σε ό,τι αφορά θέματα όπως "η φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, για τα οποία οι απόψεις μας είναι αντίθετες", ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες έχουν "μια κοινή ανάλυση για την συμβολή του οικονομικού κόσμου στην επίλυση της παγκόσμιας κρίσης".

    "Έχουμε ανάγκη την ηγεσία του προέδρου Ομπάμα, την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Πολιτειών, και μια κοινή ανάλυση. . . για μια στρατηγική ανάπτυξης και σταθερότητας", πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

    "Προσπαθούμε μαζί, ο πρόεδρος Ομπάμα και εγώ, να οικοδομήσουμε την ενότητα στην G20. Θέλω εξάλλου να χαιρετίσω την κατανόηση των Ηνωμένων Πολιτειών για το σύνολο των θεμάτων που θα θίξουμε τις επόμενες 48 ώρες, ειδικά για την ελληνική κρίση, τις δυσκολίες για το ευρώ και την ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη καθώς και την σύνταξη του σχεδίου του ανακοινωθέντος".

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην ευρωζώνη πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι.

    "Η πιο σημαντική διάσταση των εργασιών μας στην διάρκεια των δύο προσεχών ημερών θα είναι να επιλύσουμε τη χρηματοπιστωτική κρίση, εδώ στην Ευρώπη", ανέφερε στην διάρκεια μιας σύντομης δήλωσής του στους δημοσιογράφους στο πλευρό του προέδρου της Γαλλίας.

    Η συζήτηση με τον Σαρκοζί επικεντρώθηκε σε τρόπους "ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης", πρόσθεσε.

    Ο Ομπάμα χαιρέτισε το γεγονός ότι η ΕΕ έκανε "ορισμένα σημαντικά βήματα προς μια παγκόσμια λύση", προσθέτοντας ότι αναμένει να του παρουσιαστούν "οι λεπτομέρειες" από τους Ευρωπαίους και καλώντας στην διάρκεια της συνόδου της G20 να "εφαρμοστεί πλήρως και αποφασιστικά" το ευρωπαϊκό σχέδιο.

    Οι δύο πρόεδροι έκαναν τις δηλώσεις αυτές μετά από μια συνάντηση σαράντα πέντε λεπτών πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου.

    Οι πρόεδροι Σαρκοζί και Ομπάμα θα δώσουν αύριο (Παρασκευή) κοινή συνέντευξη Τύπου η οποία θα μεταδοθεί στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) από τα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2.

    Ο Ομπάμα είχε επίσης συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μετά την οποία εξήρε την "πρακτική κοινή λογική" της και την "ηγεσία" της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Ο Ομπάμα επανέλαβε ότι "στο επίκεντρο των συζητήσεών μας στην G20 θα είναι το πώς να επιτύχουμε μεγαλύτερη παγκόσμια ανάπτυξη και να ξαναδώσουμε δουλειές στον κόσμο".

    "Χωρίς την ηγεσία της (Γερμανίδας καγκελαρίου) Άγγελας (Μέρκελ) δεν θα βλέπαμε την πρόοδο που είδαμε", είπε ο Ομπάμα. "Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας. . . ώστε όχι μόνο η ευρωζώνη να είναι σταθερή αλλά και το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα να είναι επίσης σταθερό", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 November 2011 - 12:29:45 UTC