Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ερυθρόλευκο" πέρασμα από το "Βικελίδης"
  • [02] "Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια"

  • [01] "Ερυθρόλευκο" πέρασμα από το "Βικελίδης"

    Σ' ένα χορταστικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική νίκη με 3-2 επί του Άρη, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 και 3-1 με τους Τζιμπούρ (7΄), Μοντέστο (28'), Μακούν (83΄), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν με τους Τόχα (77΄) και Φατί (85΄). Στο άλλο ματς του Σαββάτου ο ΟΦΗ επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 3-1.

    Το κορυφαίο ματς της 9ης αναγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια στην απόδοση της, ενώ συνάμα δεν έχει ηρεμία λόγω των (γνωστών) διοικητικών προβλημάτων. Πολύ σημαντικό είναι και το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη να υποδέχεται στο «Βικελίδης» τον Ολυμπιακό, σ' ένα ματς χωρίς ασφαλή προγνωστικά. Η ομάδα της συμπρωτεύουσας θα παίξει χωρίς τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της, αλλά έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει προβλήματα στους πρωταθλητές.

    Δύσκολη αποστολή εκτός έδρας θα έχει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα, ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανωνίου και του ΟΦΗ. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης ημέρας έχει ως εξής:

    ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00 Εργοτέλης-Παναιτωλικός 17:15 Ξάνθη-Κέρκυρα 17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 19:30 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Δεν έχουν οριστεί τα παιχνίδια: Δόξα Δράμας-Ατρόμητος Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα

    [02] "Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια"

    Τι κοινό μπορεί να εχουν τα παρασκήνια της Βουλής μ΄αυτά ενός τηλεοτπικού στούντιο , ενός ..οικου ανοχής; Ο πρωταγωνιστής ενός έργου στη θεατρική σκηνή, στο πάλκο ενός νυχτερινού κέντρου , τι συνιστά θέαμα στην οπτική μιας κοσμικής σύναξης , ενός πανηγυριού στην Ικαρία, της εξόδου μιας εκδιδόμενης γυναίκας, στην κηδεία ενός λαικού τραγουδιστή , τη δίκη για ένα εγκλημα πάθους και τις εικόνες από το Ειδικό δικαστήριο?

    Εικόνες απ όλα αυτά , απ όλο τον κόσμο αλλά και από τον "δικό " του κόσμο όπως εστιάζεται, "ανοίγεται" αλλά και "περικλείεται" σε μια φωτογραφία περιλαμβάνουν οι εκατοντάδες φωτογραφίες του Σπύρου Στάβερη τις οποίες παρουσιάζει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε μεγάλη -αναδρομική έκθεση .

    Η έκθεση με τίτλο "Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια" εντάσσεται στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων του 52ου Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (συνδιοργάνωση με το Μουσείο Φωτογραφίας ) .

    Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση φωτογραφίας, που περιλαμβάνει περίπου 300 έργα του γνωστού Έλληνα φωτογράφου από το 1982 μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας εικόνες δρόμου, αστικής ζωής, πορτρέτα επωνύμων και ανωνύμων, στιγμιότυπα κάθε είδους γεγονότος -από νησιωτικά πανηγύρια μέχρι και λούμπεν σκηνές- όπως και ταξίδια του ίδιου του φωτογράφου.

    Τα έργα παρουσιάζονται μέσα από τις ενότητες: "Η αρχή", "Η αναζήτηση", "Το θέαμα", "Οι πρωταγωνιστές", "Τα παρασκήνια", "Η γιορτή". Μέρος των έργων παρουσιάζεται σε μορφή προβολής-slideshow.

    "Η φωτογραφία για τον Στάβερη, δεν είναι μια απλή απεικόνιση της πραγματικότητας, αλλά το μέσο για να εκδηλώσει την εξωστρέφεια του. Η φωτογραφία είναι ο λόγος και ο τρόπος του να προσεγγίσει, να φέρει στα μέτρα του αυτό που θα μπορούσες να περιγράψεις ως περιθωριακό, ανέγγιχτο ή εξιδανικευμένο. Δεν αναγνωρίζει ότι όσοι φωτογραφίζει μπορεί να ανήκουν εκεί ή να κατηγοριοποιούνται ως "περιθωριακοί". Όλοι θα ποζάρουν όπως είναι ή όπως θέλουν να είναι. Μόνο που το βλέμμα του έχει την οξυδέρκεια να "ξεφλουδίζει" την "πόζα" να συλλαμβάνει την "σάρκα" κάθε στιγμής, κάθε βλέμματος, κάθε έκφρασης" τονίζει ο διευθυντής του Φεσττιβάλ κινηματογράφου κ.Δημήτρης Ειπίδης για το περιεχόμενο της έκθεσης.

    O Σπύρος Στάβερης είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από τις δημοσιεύσεις των φωτογραφιών του στον έντυπο περιοδικό τύπο από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα .

    "Στην αρχή ήταν το "κάλεσμα του δρόμου". Ακολούθησε η αγάπη για την κουλτούρα της πόλης , την περιπέτεια των δρόμων . Τώρα πια με εκπλήσσει το οτιδήποτε . Οι μικρές στιγμές" ελεγε σήμερα στην Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο φωτογράφος παρουσιάζοντας τα έργα του.

    Ο Σπύρος Στάβερης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Μέχρι το 1974 έζησε στο Παρίσι και από τότε έως το 1985 μοίραζε τη ζωή του μεταξύ Παρισιού και Αθήνας, οπότε και επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα. Έχει ελληνική και γαλλική υπηκοότητα. Σπούδασε Ιστορία στο Παρίσι και από το 1989 εργάζεται ως φωτογράφος, κυρίως στον ελληνικό και ξένο Τύπο.

    Η έκθεση των έργων του στο Μουσείο Φωτογραφίας θα είναι ανοιχτή καθημερινά ως τις 4 Δεκεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 November 2011 - 20:29:30 UTC