Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πενήντα χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Κορέας
  • [02] Υπογράφεται η συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ
  • [03] Φάρσα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης
  • [04] Στην Ιαπωνία η Λαγκάρντ
  • [05] Κατηγορίες για φοροδιαφυγή σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Τιμοσένκο
  • [06] Το Πεντάγωνο θα ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Αυστραλία
  • [07] Κατάσχεση 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου, επιμολυσμένου με υδράργυρο
  • [08] Ένδειξη καρκίνου μπορεί να είναι μια μικρή πληγή στο στόμα

  • [01] Πενήντα χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Κορέας

    Ειδική εκδήλωση για τα 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Κορέας, πραγματοποιήθηκε το πρωί σε δύο πολεμικά πλοία υποστήριξης μάχης, στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά.

    Τα δύο πλοία, εκ των οποίων το ένα είναι υποστήριξης εφοδιασμού, βρίσκονται στην Ελλάδα για τρεις ημέρες και θα μπορούν να τα επισκεφθούν όσοι πολίτες επιθυμούν από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Πάνω σε αυτά επιβαίνουν 130 αξιωματικοί και πλήρωμα 610 ατόμων. Είναι δε σχεδιασμένα επιχειρησιακά ακόμα και για καταστροφή πολεμικών αεροσκαφών, τύπου «Stelth».

    Στην εικδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Tae-shin Jane, o πρόεδρος της κορεατικής κοινότητας στην Ελλάδα και ο διοικητής Νοτίου Αιγαίου του Πολεμικού Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Σ. Δημητρίου.

    Τους αξιωματούχους υποδέχθηκε στο πλοίο ο αρχιπλοίαρχος Junk-soo kim, ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θερμή υποδοχή, που επιφυλάχθηκε στους Κορεάτες επισκέπτες.

    Ο αρχιπλοίαρχος, εξηγώντας τον λόγο των επισκέψεων των δύο πλοίων στην Ελλάδα ανέφερε ότι το πολεμικό ναυτικό της Κορέας, κάθε χρόνο διοργανώνει μία περιοδική άσκηση σε όλο τον κόσμο και αυτή είναι η 58η.

    [02] Υπογράφεται η συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ

    Η πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιάντρανκα Κόσορ επιβεβαίωσε ότι στις 9 Δεκεμβρίου θα υπογραφεί η συνθήκη προσχώρησης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Είναι θαυμάσια είδηση για την Κροατία, για την κροατική κυβέρνηση και για μένα προσωπικά ως πρόεδρο της κυβέρνησης», ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Κόσορ σημειώνοντας ότι τη συνθήκη θα υπογράψει η ίδια και ο πρόεδρος της χώρας, Ίβο Γιοσίποβιτς.

    Η πολωνική προεδρία της ΕΕ ανακοίνωσε ότι η συνθήκη προσχώρησης μεταξύ Κροατίας - ΕΕ θα υπογραφεί στις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της Συνόδου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ένωσης.

    «Η συνθήκη θα υπογραφεί στις 9 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τασκ θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής υπογραφής, μαζί με τους παριστάμενους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ», δήλωσε στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, o εκπρόσωπος της πολωνικής προεδρίας, Κόνραντ Νίκλεβιτς.

    [03] Φάρσα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 11/11/2011 11:58 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Θεσσαλονίκη: Φάρσα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο

    Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του κτιρίου.

    Όπως ανακοινώθηκε, το τηλεφώνημα έγινε σε τηλεοπτικό σταθμό και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία. Ωστόσο, μετά από έρευνες που έγιναν στο δικαστικό μέγαρο, χωρίς αυτό να εκκενωθεί, διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

    [04] Στην Ιαπωνία η Λαγκάρντ

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έφτασε σήμερα στην Ιαπωνία για διήμερη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσει με ιάπωνες αξιωματούχους για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

    Έπειτα από επισκέψεις στη Μόσχα και μετά στο Πεκίνο, η Λαγκάρντ πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή της στο Τόκιο ως επικεφαλης του διεθνούς θεσμού, η συνεισφορά της Ιαπωνίας στον οποίο είναι δεύτερη σε μέγεθος, μετά από εκείνη των ΗΠΑ.

    [05] Κατηγορίες για φοροδιαφυγή σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Τιμοσένκο

    Κατηγορίες για φοροδιαφυγή, κλοπή και απόκρυψη εισοδημάτων σε ξένο νόμισμα, απαγγέλθηκαν εις βάρος της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε επταετή ποινή κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Φορολογική Αρχή.

    Οι κατηγορίες συνδέονται με τις δραστηριότητες της Τιμόσενκο ως επικεφαλής της εταιρίας φυσικού αερίου United Energy Systems, θέση που κατείχε κατά την δεκαετία του '90, αναφέρει η Αρχή σε ανακοίνωσή της.

    Η Τιμόσενκο έχει αρνηθεί όλες τις προηγούμενες κατηγορίες εις βάρος της και έχει δηλώσει ότι η δίκη της αντανακλά μια πολιτική βεντέτα υποκινούμενη από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος επικράτησε οριακά της ιδίας στις περυσινές προεδρικές εκλογές.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση στηρίζει την Τιμοσένκο κι έχει προειδοποιήσει την Ουκρανία ότι ενδεχομένως να μην υπογράψει τις προγραμματισμένες διμερείς συμφωνίες πολιτικής συνεργασίας και ελεύθερου εμπορίου αν η Τιμόσενκο παραμείνει στη φυλακή.

    [06] Το Πεντάγωνο θα ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Αυστραλία

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει την προσεχή εβδομάδα την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Αυστραλία, ένδειξη της ολοένα και μεγαλύτερης ανησυχίας απέναντι στην αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της Κίνας στην περιοχή, γράφουν σήμερα αυστραλιανές εφημερίδες.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη την Αυστραλία πριν μεταβεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για μια περιφερειακό διάσκεψη. Την Τετάρτη θα μεταβεί στην Καμπέρα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας και μετά θα επισκεφθεί το Ντάργουιν, βόρεια, όπου θα ανακοινώσει την εγκατάσταση αμερικανικής βάσης, κοντά στην πόλη αυτή, γράφει η Sydney Morning Herald.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα εκφωνήσει ομιλία για τα 60 χρόνια της υπογραφής τριμερούς αμυντικής συμφωνίας στην οποία μετέχει και η Νέα Ζηλανδία.

    [07] Κατάσχεση 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου, επιμολυσμένου με υδράργυρο

    Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Ηπείρου και Αττικής.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ακαταλληλότητα του προϊόντος (πρώτη ύλη και συσκευασμένο προϊόν), που είναι ισπανικής προελεύσεως, διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαρέων Μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011. Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαστηριακούς ελέγχους, το εν λόγω προϊόν περιείχε υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

    [08] Ένδειξη καρκίνου μπορεί να είναι μια μικρή πληγή στο στόμα

    Mια μικρή πληγή στο στόμα, που δεν πονάει, ή ένας όγκος στη στοματική κοιλότητα, ο οποίος έχει την τάση να μεγαλώνει μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου. Ο καρκίνος του στόματος αντιπροσωπεύει το 5-6% των κακοήθων νεοπλασιών του οργανισμού και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, καθώς δεν γίνεται έγκαιρη διάγνωση λόγω του ότι οι περισσότεροι ασθενείς αγνοούν την ύπαρξη τέτοιας μορφής καρκίνου.

    Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια των εργασιών του 31ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος μπορεί να γίνει από τον οδοντίατρο και οδηγεί σε πιο εύκολη θεραπεία έως και ίαση. Αντίθετα, σε καθυστερημένη διάγνωση, το ποσοστό επιβίωσης μόλις φθάνει το 50%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 November 2011 - 11:29:34 UTC