Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάσεις εργασίας σε Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ
  • [02] Οι εξωγήινοι κόσμοι ταξινομήθηκαν ανάλογα με την ομοιότητά τους με τη Γη
  • [03] "Φρένο" στα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, βάζει ο Μ. Καρχιμάκης
  • [04] Κλειστές οι πύλες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στις 30 Νοεμβρίου

  • [01] Στάσεις εργασίας σε Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ

    Συνεχίζουν σήμερα και αύριο τις κινητοποιήσεις οι ηλεκτροδηγοί των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, το ενιαίο μισθολόγιο και τη μη υπογραφή νέας Σύμβασης εργασίας.

    Έτσι, Μετρό και Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα αποσυρθούν σήμερα από τις 10 το βράδυ, ενώ το τράμ δεν θα λειτουργήσει από τις 12 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

    Αύριο, Κυριακή, Μετρό και ΗΣΑΠ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια μετά τις 8 το πρωί, ενώ στο τράμ η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί, με την κυκλοφορία να ομαλοποιείται γύρω στις 07.30 π.μ.

    [02] Οι εξωγήινοι κόσμοι ταξινομήθηκαν ανάλογα με την ομοιότητά τους με τη Γη

    Οι επιστήμονες κατέταξαν τους πλανήτες, τους εξωπλανήτες (πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος) και τους δορυφόρους των πλανητών για πρώτη φορά σε μια ενιαία λίστα, βαθμολογώντας τους ανάλογα με την ομοιότητα που ο καθένας τους έχει με τη Γη, καθώς και ανάλογα με την πιθανότητα να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.

    Οι ερευνητές δημιούργησαν δύο ξεχωριστούς πίνακες-δείκτες: ο ένας αφορά την ομοιότητα με τη Γη και ο άλλος τη δυνατότητα ενός πλανήτη να φιλοξενεί ζωή.

    Από άποψη δυνατοτήτων φιλοξενίας άλλων έμβιων οργανισμών (όχι κατά ανάγκη νοημόνων), προηγείται ο Τιτάν, ο δορυφόρος του Κρόνου, ενώ από άποψη ομοιότητας με τη Γη προηγείται ο εξωπλανήτης Γκλιέζε 581g (την ύπαρξη του οποίου αμφισβητούν μερικοί αστρονόμοι), σε απόσταση περίπου 20,5 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ζυγού.

    Στην πρώτη κατάταξη γήινης ομοιότητας, όπου η Γη βρίσκεται εξ ορισμού στην κορυφή (με δείκτη 1), μετά τον Γκλιέζε 581g (με δείκτη 0,89), ακολουθούν κατά σειρά οι γειτονικοί με αυτόν εξωπλανήτες Γκλιέζε 581d (0,74) και Γκλιέζε 581c (0,70), ο Άρης (0,70), ο Ερμής (0,60), οι εξωπλανήτες HD 69830d (0,60) και 55 Cnc c (0,56), καθώς και η Σελήνη (0,56).

    Στην κατάταξη δυνατότητας φιλοξενίας ζωής, μετά τον Τιτάνα (0,64), έπονται ο Άρης (0,59), ο δορυφόρος του Δία, Ευρώπη (0,49), που πιστεύεται ότι διαθέτει ένα βαθύ ωκεανό, οι εξωπλανήτες Γκλιέζε g (0,45), d (0,43) και c (0,41), ο Δίας (0,37),ο Κρόνος (0,37) και η Αφροδίτη (0,37).

    Το διαστημικό τηλεσκόπιο ''Κέπλερ'' της NASA συνεχίζει να ανακαλύπτει νέους εξωπλανήτες, ενώ τα μελλοντικά -κατά πολύ ισχυρότερα- επίγεια τηλεσκόπια αναμένεται στο μέλλον να μπορούν να εντοπίζουν εξ αποστάσεως νέα ίχνη ζωής σε άλλα ουράνια σώματα, όπως π.χ. την παρουσία χλωροφύλλης, της βασικής ουσίας των φυτών, στην οποία βασίζεται η φωτοσύνθεση.

    [03] "Φρένο" στα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, βάζει ο Μ. Καρχιμάκης

    Φρένο στα σενάρια των τελευταίων ημερών περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, που θέτουν δημόσια, πλέον, στελέχη του κόμματος, βάζει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης σε συνέντευξή του στο www.pheme.gr

    "Ο κ. Παπανδρέου είναι ο αρχηγός του κόμματος και αυτός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να κριθεί από τον λαό και μόνο από αυτόν", τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Καρχιμάκης, κάνοντας παράλληλα λόγο για εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία, όπως υπογραμμίζει, δια μέσου μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης, αντέδρασαν, όταν ο κ. Παπανδρέου ήρθε σε σύγκρουση μαζί τους. Μάλιστα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης, αποδίδοντας τους ταπεινά ελατήρια, καθώς, όπως σημειώνει, "ανάλογα με τα συμφέροντά τους, προσαρμόζουν ανενδοίαστα τη γραμμή τους"!

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνεται της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια, σημειώνοντας πως ήταν αναγκαία για να αποφύγει η Ελλάδα τον εφιάλτη της χρεωκοπίας και επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα "στα κατορθώματα του Καραμανλή, του Σαμαρά και της ολέθριας παρέας τους", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και εκτιμά ότι η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα τη δανειακή σύμβαση της 26ης/27ης Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος, αποτέλεσε την "αποκαλυπτική λάμπα που έφερε στο φως τα πραγματικά πιστεύω όσων επί δύο χρόνια αντιστρατεύονταν δήθεν τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες επιτύγχανε η χώρα".

    [04] Κλειστές οι πύλες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στις 30 Νοεμβρίου

    Την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος αποφάσισε η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου , διαμαρτυρόμενη για το μέτρο της εφεδρείας του οποίου την απόσυρση ζητεί.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος " η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ' ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος. Τέτοιες ενέργειες της Πολιτείας υποβαθμίζουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας μας."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 November 2011 - 11:29:28 UTC