Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ όσοι βουλευτές της διεκδικούν αναδρομικά
  • [02] Στη δημοσιότητα την Τρίτη τα πόθεν έσχες των πολιτικών
  • [03] Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν Χριστόφιας - Έρογλου
  • [04] Τέταρτη ημέρα συγκρούσεων στο Κάιρο, στους 13 οι νεκροί
  • [05] Οκτάωρη απεργία στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας κατά των μέτρων λιτότητας

  • [01] Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ όσοι βουλευτές της διεκδικούν αναδρομικά

    Την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος νυν ή πρώην βουλευτές, που διεκδικούν αναδρομικά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. «Κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Υπενθυμίζει ακόμη ότι «η ΝΔ, από την πρώτη στιγμή, πήρε ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις αναδρομικών, είτε από νυν είτε από πρώην βουλευτές. Ό,τι λέμε το εννοούμε στο ακέραιο. Και το διασφαλίζουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

    [02] Στη δημοσιότητα την Τρίτη τα πόθεν έσχες των πολιτικών

    Στη δημοσιότητα θα δοθούν αύριο το πρωί, από την Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, της οποίας επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης, οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" των 300 του Κοινοβουλίου, των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, καθώς και των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο και αφορούν το οικονομικό έτος 2009.

    Για πρώτη φορά πάντως, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών θα είναι αναρτημένες στον διαδικτυακό κόμβο της Βουλής, μετά το "πράσινο φως" που άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

    Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, στην προσπάθειά της να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων, καταθέτοντας και σχετική τεχνική έκθεση για την ασφάλεια του απορρήτου, την οποία ενέκρινε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

    Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής εξετάζει τη νομική δυνατότητα που υπάρχει, ώστε να ζητήσει η ίδια απευθείας από τις αρμόδιες Ελβετικές αρχές να της αποσταλούν όλα τα στοιχεία με καταθέσεις πολιτικών, ώστε να προχωρήσει στην διασταύρωση τους.

    [03] Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν Χριστόφιας - Έρογλου

    Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στη σημερινή συνάντηση τους, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες ξεκαθάρισαν με "ειλικρίνεια τις θέσεις τους στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου.

    [04] Τέταρτη ημέρα συγκρούσεων στο Κάιρο, στους 13 οι νεκροί

    Συνεχίστηκαν για τέταρτη ημέρα σήμερα οι συγκρούσεις στο Κάιρο ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και αντιπάλους της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ οι ΗΠΑ, ανησυχώντας για τη βία, κάλεσαν τους αιγύπτιους στρατηγούς να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 13 από την Παρασκευή, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν δεκάδες.

    Αστυνομικοί και στρατιώτες κάνοντας χρήση ροπάλων και δακρυγόνων, απομάκρυναν τη νύχτα από την πλατεία Ταχρίρ τους διαδηλωτές που τους λιθοβολούσαν.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, εκατοντάδες διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία το πρωί καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποσυρθεί πίσω από τα οδοφράγματα στους δρόμους που οδηγούν στο Κοινοβούλιο.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε την "υπέρμετρη" χρήση βίας κατά των διαδηλωτών που αύξησε το χάσμα ανάμεσα στους Αιγύπτιους για το ρόλο του στρατού και σκίασε τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

    [05] Οκτάωρη απεργία στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας κατά των μέτρων λιτότητας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η οκτάωρη απεργία του δημόσιου τομέα που προκήρυξαν οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ιταλίας, Cgil, Cils και Uil σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι.

    Συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι υπάλληλοι των υπουργείων και των δημόσιων υπηρεσιών, οι γιατροί, οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας και των ταχυδρομείων. Πολλές ιατρικές επεμβάσεις που είχαν προγραμματισθεί για την σημερινή ημέρα χρειάστηκε να αναβληθούν και το ίδιο ισχύει και για τις επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία.

    Τα συνδικάτα ζητούν να αναθεωρηθεί η δέσμη μέτρων πριν από την οριστική έγκρισή της, ώστε "να μην σηκώσουν όλο το βάρος των μεταρρυθμίσεων οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι".

    Στα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων Cgil, Cils και Uil συμπεριλαμβάνεται η αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο εντοπισμός νέων πόρων για την ανάπτυξη και ο περιορισμός των περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση--που αφορούν έμμεσα και τον τομέα της υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 December 2011 - 13:29:27 UTC