Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι" Σαμαρά στο αίτημα Γκρούεφσκι για συνάντηση
  • [02] Παναγιωτόπουλος: Βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τις δηλώσεις Γιλμάζ
  • [03] Η κυβέρνηση πρέπει να διερευνήσει τις δηλώσεις Γιλμάζ, λέει η Ντ. Μπακογιάννη
  • [04] Καρατζαφέρης: Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων
  • [05] "Κινηματογραφικές" διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Πυρκαγιά έξω από την Γένοβα - χίλιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

  • [01] "Όχι" Σαμαρά στο αίτημα Γκρούεφσκι για συνάντηση

    Αρνητική ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι για συνάντηση των δύο αντρών.

    Στην απαντητική του επιστολή, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά πως λόγω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για το ζήτημα της ονομασίας, δεν πιστεύει ότι μία μεταξύ τους συνάντηση θα ήταν, επί του παρόντος, χρήσιμη.

    Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Γκρούεφσκι να ενθαρρύνει περισσότερο την υπάρχουσα διαδικασία επίσημων συνομιλιών, που περιγράφονται στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, ώστε να λυθεί το θέμα της ονομασίας το συντομότερο δυνατό: μια εξέλιξη η οποία, όπως τονίζει θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

    Ο κ. Σαμαράς πάντως δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση που κρατά η κυβέρνηση των Σκοπίων όλο το τελευταίο διάστημα. "Είμαι, υποχρεωμένος να τονίσω ότι οι συστηματικές πράξεις της Κυβέρνησής σας και Αξιωματούχων της FYROM, θέτουν εμπόδια στην προαναφερόμενη συμφωνία" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος και παρότρυνε τον κ. Γκρούεφσκι να υιοθετήσει μια θετική προσέγγιση σε αυτό το σημαντικό θέμα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι δυο Κυβερνήσεις και έχουν συμφωνήσει να επιλύσουν. Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Σαμαρά στις 16 Δεκεμβρίου, με την οποία τον προσκαλούσε σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [02] Παναγιωτόπουλος: Βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τις δηλώσεις Γιλμάζ

    Για βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ ότι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έκαιγε Ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών.

    Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος ζητά από την κυβέρνηση Ερντογάν να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα ενώ τονίζει πως επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους.

    «Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει - εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    [03] Η κυβέρνηση πρέπει να διερευνήσει τις δηλώσεις Γιλμάζ, λέει η Ντ. Μπακογιάννη

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση τις «δηλώσεις Γιλμάζ που αποκαλύπτουν ότι επί κυβερνήσεως Τσιλέρ είχε διατεθεί ειδικό κονδύλι για τον εμπρησμό των δασών των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου» τονίζει με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Οι δηλώσεις αυτές «αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας» και «Δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα» σημειώνει η κα Μπακογιάννη.

    Καλεί, δε, την κυβέρνηση:

    α) Να καταγγείλει μέσω του υπουργού Εξωτερικών το γεγονός στην Ε.Ε. και σε όλα τα διεθνή φόρα.

    β) Να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για το κόστος αποκατάστασης και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις.

    γ) Το ΥΠΕΚΑ να ολοκληρώσει τάχιστα τις υπόλοιπες μελέτες αναδασώσεων στα νησιά αυτά».

    [04] Καρατζαφέρης: Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων

    «Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων» υποστήριξε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Όπως πρόσθεσε (υπήρξε) «Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, (ενώ είναι) ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού».

    Για την επερχόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν δρομολογήσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τότε τόσο το Μνημόνιο και το απολύτως συνδεδεμένο μαζί του PSI κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα. Δεν μπορεί να έρθει η τρόϊκα και να μην υπάρχει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα λάβει τις αποφάσεις του «αμέσως μετά τα Φώτα». Όσο για τον χρόνο των εκλογών, είπε ότι «όσο κοντύτερα γίνουν τόσο θα βλάψουν την υπόθεση, όσο μακρύτερα γίνουν, τόσο καλύτερα. Ή πρέπει να γίνουν αύριο, ή πρέπει να γίνουν στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Διαφορετικά, το Μνημόνιο δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί».

    [05] "Κινηματογραφικές" διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη

    «Κινηματογραφικές» κλοπές διενεργούσε σπείρα διαρρηκτών, που με μηχάνημα διάτρησης μπετόν, τρυπούσε την οροφή σούπερ-μάρκετ, κατέβαινε με σχοινιά στο εσωτερικό του και άνοιγε με εξειδικευμένα κοπτικά εργαλεία τα χρηματοκιβώτια!

    Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από αυξημένη επιτήρηση καταστημάτων τροφίμων, που βρίσκονταν σε απομονωμένες περιοχές, κατάφεραν να εξαρθρώσουν τετραμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε μία διάρρηξη με λεία 55.000 ευρώ στις 18 Δεκεμβρίου και μία απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίων σε σούπερ-μάρκετ, στις περιοχές της Σίνδου και της Κερασιάς αντίστοιχα, κατά το τελευταίο δεκαήμερο.

    Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 41χρονος αλλοδαπός και έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι συνεργοί του, οι οποίοι ξημερώματα Χριστουγέννων, εφοδιασμένοι με κατάλληλα μηχανήματα και εργαλεία, αναρριχήθηκαν στην οροφή σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Κερασιάς, με σκοπό να την τρυπήσουν και να προσεγγίσουν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

    Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2011, με σκοπό τη διάρρηξη χρηματοκιβωτίων από καταστήματα τροφίμων, η γεωγραφική θέση των οποίων εξασφάλιζε σχετική κάλυψη της εγκληματικής τους δράσης (απομονωμένα σημεία).

    Τα μέλη της σπείρα είχαν συγκεκριμένους ρόλους καθώς, όπως διαπιστώθηκε, σε άλλον είχε ανατεθεί η παράκαμψη συστημάτων ασφαλείας, σε άλλον η διάτρηση των οροφών, η διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, κ.ο.κ.

    Στην οροφή του καταστήματος στην Κερασιά όπου σημειώθηκε η απόπειρα διάρρηξης, αλλά και σε αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει και χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικό μηχάνημα διάτρησης μπετόν, τρεις τροχοί, 18 δίσκοι κοπής, ηλεκτρικός κόφτης, 5 τσεκούρια, ένα σιδηροπρίονο, φακοί, κατσαβίδια, σχοινιά με αυτοσχέδιους κόμπους, κατάλληλα για αναρρίχηση-καταρρίχηση και πλήθος άλλων εργαλείων.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

    [06] Πυρκαγιά έξω από την Γένοβα - χίλιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

    Πάνω από εκατό εθελοντές, ογδόντα άνδρες της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς, που ξέσπασε χθες το βράδυ σε περιοχή κοντά στη Λα Σπέτσια, στην περιφέρεια που συμπεριλαμβάνει και την πόλη της Γένοβας, στη βορειοδυτική Ιταλία.

    Χίλιοι κάτοικοι της τοποθεσίας Σαντ Ερμέτε, αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία απειλούνται από τις φλόγες.

    Η πυρκαγιά, εξαιτίας και του πολύ ισχυρού ανέμου, αναπτύσσεται σε έξι διαφορετικά "μέτωπα", σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο, μέσα σε δυο κοιλάδες.

    Το μεγαλύτερο "μέτωπο", σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, έχει μήκος τριακοσίων μέτρων.

    Ένας άνδρας, κατά την προσπάθειά του να δαμάσει τις φλόγες, που απειλούσαν το σπίτι του, πλησίασε υπερβολικά στη φωτιά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια.

    >Αν, τις αμέσως επόμενες ώρες, ο άνεμος δεν αυξηθεί, ελπίζουμε να μπορέσουμε, μέχρι το βράδυ, να δούμε φως στην άκρη του τούνελ<<, δήλωσε ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής Εντοάρντο Μουλατιέρο.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν πέντε Καναντέρ και δυο ελικόπτερα της περιφέρειας της Λιγουρίας.

    Από την Πολιτική Προστασία της Ρώμης σήμερα το πρωί αποφασίσθηκε η αποστολή άλλων πέντε αεροσκαφών.

    Μέχρι αυτή την στιγμή, τα αίτια της πυρκαγιάς, παραμένουν ανεξακρίβωτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 December 2011 - 13:29:22 UTC