Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές της τρόικας στην Αθήνα
  • [02] Επανέρχεται η απόσυρση Ι.Χ. Video
  • [03] "Οδύσσεια" για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ
  • [04] Συνεχίζουν οι κινητοποιήσεις
  • [05] "Η Ελλάδα αλλάζει" ο»Ώ

  • [01] Επαφές της τρόικας στην Αθήνα

    Η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων, το φορολογικό νομοσχέδιο και η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ), για την τριετία 2012- 2014, βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

    Οι επικεφαλής της τρόικας συνάντηθηκαν χθες με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της επικύρωσης του αναθεωρημένου μνημονίου και της έγκρισης της τέταρτης δόσης του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ.

    Τα μέτρα που θα αποφασισθούν, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου.

    Συναντήσεις με Υπουργούς

    Μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Ραγκούσης διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την τρόικα να απαιτεί η μια πρόσληψη για εφτά αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός ενημέρωσε τους ξένους αξιωματούχους για την πορεία του προγράμματος "Καλλικράτης", το νέο ενιαίο μισθολόγιο και γενικότερα τις πολιτικές που ακολουθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την αναμόρφωση του κράτους.

    Εξάλλου, σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το κλιμάκιο της τρόικας. Πηγές του υπουργείου Υγείας επεσήμαναν ότι με βάση τα μέτρα που λαμβάνονται, η μείωση των δαπανών θα επιτευχθεί.

    Επίσης, το συμπέρασμα που προέκυψε, από τη συνάντηση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοϊδη με το κλιμάκιο είναι ότι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει καταφέρει να επιταχύνει την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας.

    Μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Έθεσαν τα θέματα των ρυθμίσεων που αφορούν στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα οποία αποτελούν δεσμεύσεις του Μνημονίου. Το Υπουργείο Εργασίας, θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον νόμο Λοβέρδου, για την δοκιμαστική πρόσληψη ενός έτους και τον υπολογισμό των υπερωριών είναι επαρκείς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επανέρχεται η απόσυρση Ι.Χ. Video

    Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση του μέτρου της απόσυρσης Ι.Χ. αυτοκινήτων, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά.

    Ο υφυπουργός δήλωσε ότι η απόφαση θα υπογραφεί εντός της εβδομάδος, οπότε, όπως προβλέπει ο νόμος, θα αρχίσει να ισχύει 10 μέρες μετά τη δημοσίευσή της στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, η απόσυρση θα εφαρμόζεται για αυτοκίνητα που τέθηκαν για πρώτη φορά στην κυκλοφορία πριν το 1999.

    Οι κάτοχοι τους θα έχουν την δυνατότητα να το αποσύρουν και να κερδίσουν μείωση του τέλους ταξινόμησης για την αγορά καινούργιου οχήματος μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Οδύσσεια" για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

    Χιλιάδες ραντεβού ακυρώνονται στα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    Οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται από τις λίστες που είναι αναρτημένες έξω από τα ιατρεία, για τους γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο του Δημοσίου και των Ελεύθερων Επαγγελματιών. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διάθεση των ατομικών συνταγολογίων.

    Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι στα μέσα της εβδομάδας τα προβλήματα με τα ραντεβού των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα έχουν εξομαλυνθεί.

    Επίσης, το Υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ θα ενταχθούν στην πλειοψηφία τους στο νέο σύστημα που προετοιμάζει το έδαφος για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).

    Τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα πραγματοποιούν και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, ενώ τα φαρμακεία θα πραμείνουν κλειστά έως και αύριο.

    Το νομοσχέδιο για την υγεία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Αναφερόμενος στο θέμα της πληρωμής των ιατρών, υπογράμμισε ότι αυτοί θα πληρώνονται, αυτή τη μεταβατική περίοδο, κατά περίπτωση και πράξη. "Δεν αλλάζουμε τον τρόπο πληρωμής τους τώρα" σημείωσε ο υφυπουργός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Συνεχίζουν οι κινητοποιήσεις

    Θα υπολειτουργήσουν και αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά σκληραίνουν τη στάση τους, τόσο έναντι του υπουργείου με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, όσο και κατά των διοικήσεων των εταιριών για την τακτική που ακολουθούν να προσφεύγουν στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους.

    Το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της ΑΜΕΛ, (Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας), στο ύψος των Σεπολίων, ομάδα περίπου 50 ατόμων, από το Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κτήριο, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Μετά από λίγη ώρα ανέβηκαν στο γραφείο του προέδρου της εταιρίας ο οποίος όμως απουσίαζε, και σε μια, σπάνια, συμβολική κίνηση, "έχτισαν" την πόρτα του γραφείου του κάνοντας μια ιδιοκατασκευή, με γύψο, τούβλα και άλλα υλικά.

    Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης να πραγματοποιήσουν αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και να συμμετάσχουν και αυτοί στην πορεία που διοργανώνουν οι γιατροί.

    Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί,αύριο από τις 11 το πρωί, ακινητοποιούνται όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι τις 3 για Μετρό, ΗΣΑΠ, τις 3:30 για τα λεωφορεία και τις 4 για τα τρόλεϊ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Η Ελλάδα αλλάζει"

    "Η Ελλάδα αλλάζει, καταβάλλει έντονη και συντεταγμένη προσπάθεια, και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε όλοι και που σταδιακά παραδέχονται και οι πιο δύσπιστοι αναλυτές του εξωτερικού", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Τόνισε, δε, ότι και οι διεθνείς αγορές βλέπουν ότι δεν είμαστε πλέον το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης, παραπέμποντας στη σημερινή δημοπρασία εντόκων εξαμήνων γραμματίων, το επιτόκιο των οποίων, ο κ. Πεταλωτής έκρινε ως καλό "για την περίοδο που διανύουμε", επισημαίνοντας ότι υπερκαλύφτηκε 4,54 φορές και με χαμηλότερο επιτόκιο εξάμηνης διάρκειας, κατά την οποία το υπουργείο Οικονομικών συγκέντρωσε συνολικά 390 εκατ. ευρώ.

    "Διαψεύδονται για άλλη μια φορά διάφορα σενάρια και αποδεικνύουμε ότι στην οικονομία μας αποκαθίστανται σταδιακά η σταθερότητα, η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη", τόνισε.

    Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι κάποιες αποφάσεις ήταν επώδυνες για να σταθεί στα πόδια της η χώρα και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει και ένα δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους και να αποκαταστήσει το εισόδημα των εργαζομένων όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, κάτι που όπως είπε μπορεί να γίνει σε σύντομο διάστημα με την απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων και την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών.

    Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι τεράστιες ανισότητες και τα προνόμια δεν θα επιστρέψουν. Παράλληλα, σημείωσε ότι "σχέδιο πανευρωπαϊκής λιτότητας σαφώς και δεν συζητάμε" και ότι δεν τίθενται και τέτοια σχέδια.

    "Ούτως ή άλλως μέτρα και αποφάσεις που ήταν πολύ δύσκολες τα έχουμε πάρει προ πολλού για να μπορέσουμε να υπάρχουμε σήμερα ως χώρα", είπε και υπογράμμισε ότι "αυτό που συζητάμε είναι να δημιουργηθεί προοπτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο και για εμάς και για τις άλλες χώρες της ΕΕ".

    Ερωτηθείς σχετικά με τους λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό, τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία με την Ελβετία και σε τεχνικό επίπεδο "ώστε να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε λογαριασμούς Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματά τους στην Ελβετία χωρίς να φορολογηθούν".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 February 2011 - 15:30:18 UTC