Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έχουμε πολλά πλοία, αλλά λίγα φορτία"
  • [02] Προκαταρκτική εξέταση για συντάξεις «μαϊμού», διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας
  • [03] Φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Σαντόρουμ,σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
  • [04] «Όχι» στην αναστολή της 23ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό
  • [05] Α. Τσίπρας: "Κάποιοι Έλληνες δεν είναι τόσο Έλληνες"
  • [06] Ορκίστηκαν βουλευτές οι Μ. Ντουκάκης και Χ. Καλαποθαράκος
  • [07] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στο Σύνταγμα
  • [08] Άνοδος 0,18% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [09] Στη δημοσιότητα δόθηκαν στοιχεία και φωτογραφίες των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

  • [01] "Έχουμε πολλά πλοία, αλλά λίγα φορτία"

    Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη ναυτιλία, το θέμα της αντιμετώπισης της πειρατείας στα ποντοπόρα πλοία, αλλά και τα ναυπηγικά προγράμματα σε σχέση με τα προβλήματα χρηματοδότησης, κυριάρχησαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Ναυτιλία, που πραγματοποιήθηκε, στο Καβούρι.

    Το 2012, θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τη ναυτιλία, που αντιμετωπίζει οικονομική αναταραχή λόγω της διεθνούς κρίσης και της συρρίκνωσης του παγκόσμιου εμπορίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Διεθνούς Ναυτιλιακής Συνομοσπονδίας, Σπύρος Πολέμης, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

    Τόνισε ότι πολλοί πλοιοκτήτες έχουν κάνει πολλές παραγγελίες για πλοία, αλλά χρειάζεται ένα μορατόριουμ, καθώς η εξέλιξη αυτή δημιουργεί συνθήκες υπερπροσφοράς.

    «Έχουμε πολλά πλοία, αλλά λίγα φορτία», είπε και ανέφερε ότι η Κίνα θέλει ήδη να μεταφέρει το 50% των εμπορευμάτων της σε δικά της καράβια.

    [02] Προκαταρκτική εξέταση για συντάξεις «μαϊμού», διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για χιλιάδες συντάξεις προς πρόσωπα που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για συνταξιοδότηση, παρήγγειλε ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

    Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, που θα διενεργήσει ο αναπληρωτής Οικονομικός Εισαγγελέας, Σπ. Μουζακίτης, αποτελούν οι λεγόμενες συντάξεις «μαϊμού», που φαίνεται να λάμβαναν περίπου 20 χιλιάδες πρόσωπα, με τεράστιο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Το ποσό υπολογίζεται σε 120 εκατομμύρια ευρώ και προέκυψε -σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας- ύστερα από ελέγχους που έγιναν για το θέμα, όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης.

    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθούν τα πρόσωπα που λάμβαναν παράνομα συντάξεις, αλλά και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ταμείων ή των αρμόδιων υπηρεσιών, που ενέκριναν και ακολούθως χορηγούσαν τις επίμαχες συντάξεις.

    Η εντολή του κ. Πεπόνη αφορά τη διερεύνηση για το ενδεχόμενο διάπραξης των αδικημάτων -σε βαθμό κακουργήματος- τής απάτης και της απιστίας στην υπηρεσία.

    [03] Φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Σαντόρουμ,σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

    Ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ φαίνεται να είναι φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματοςστις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή.

    Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που έγινε σε εθνικό επίπεδο, σε ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων, το 36% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τον υπερσυντηρητικό Σαντόρουμ, 53 ετών, έναντι του 28% που υποστηρίζει τον Ρόμνεϊ, 64 ετών.

    Είναι η πρώτη φορά που ο Σαντόρουμ φαίνεται να έχει καθαρό προβάδισμα έναντι του Ρόμνεϊ.

    [04] «Όχι» στην αναστολή της 23ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό

    Επίθεση στην Σούπερ Λίγκα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε διαχωρίζει τη θέση της και δηλώνει αντίθετη με την απόφαση για αναβολή της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σε θεσμικό επίπεδο θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

    Η απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τη λίγκα και τις ομάδες επί της ουσίας και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητες που την επέβαλαν. Τέτοιες ενέργειες είναι που ενισχύουν την αναξιοπιστία του προϊόντος στην αγορά και δίνουν πάτημα σε όσους πολεμούν το αυτοδιοίκητο επικαλούμενοι ότι εξυπηρετεί "μαφιόζικες" πρακτικές. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι αντίθετη στην απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος και αυτό δηλώθηκε ρητά και στην τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της ΠΑΕ με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Άρης πριν τη συνεδρίαση".

    [05] Α. Τσίπρας: "Κάποιοι Έλληνες δεν είναι τόσο Έλληνες"

    "Μπορεί οι ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενόψει των αποψινών αποφάσεων του Γιουρογκρούπ.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τα επιχειρήματα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, που μέσα από συνεντεύξεις ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Έλληνες δεν είναι καινούργια, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά.

    "Αφού λοιπόν οι εταίροι και οι πιστωτές διασφαλίστηκαν έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας οικονομικά αλλά και νομικά, σήμερα με την απόφαση τους οργανώνουν τη χρεοκοπία με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε το όλο βάρος να πέσει στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και οι ίδιοι μαζί με τους τραπεζίτες να διασωθούν", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

    [06] Ορκίστηκαν βουλευτές οι Μ. Ντουκάκης και Χ. Καλαποθαράκος

    Τον όρκο του βουλευτή έδωσαν οι Χρήστος Καλαποθαράκος και Μανούσος Ντουκάκης - οι δύο νέοι βουλευτές του ΛΑΟΣ που αντικαθιστούν τους παραιτηθέντες 'Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, οι οποίοι έχουν προσχωρήσει στη Ν.Δ.

    Λαμβάνοντας το λόγο μετά την ορκωμοσία τους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε πως οι ορκισθέντες είναι «άνθρωποι με ψυχή και καρδιά, πατριώτες που θα σεβαστούν το Σύνταγμα και τις ανάγκες της Πατρίδας».

    «Μπορώ να εγγυηθώ ότι δύο συνάδελφοι κάτω από οποιαδήποτε κόπωση και δουλεία δεν θα γίνουν ποτέ ριψάσπιδες» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    [07] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στο Σύνταγμα

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) μαζί με την ΑΔΕΔΥ, την ερχόμενη Τετάρτη στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

    Το συλλαλητήριο διοργανώνεται ενόψει της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου, για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που απαιτήθηκαν, προκειμένου να εξευρεθούν τα ποσά που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση.

    Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι "με τις παρεμβάσεις στις συντάξεις, στις συλλογικές συμβάσεις και στο κράτος πρόνοιας υποβαθμίζονται τα εργασιακά δικαιώματα και η κοινωνική προστασία".

    [08] Άνοδος 0,18% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Η έντονη νευρικότητα, εν αναμονή των αποφάσεων του Eurogroup, χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 825,75 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,18%.

    Ενδοσυνεδριακά όμως κινήθηκε με έντονες διακυμάνσεις. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 847,63 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 2,84%, στη συνέχεια πέρασε σε αρνητικό έδαφος, σημειώνοντας κατώτερη τιμή στις 819,65 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 0,56%, για να κλείσει τελικά με μικρή άνοδο.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 98,008 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,31% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,87%.

    [09] Στη δημοσιότητα δόθηκαν στοιχεία και φωτογραφίες των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

    Στη δημοσιότητα έδωσαν σήμερα τα υπουργεία Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, λίστα με φωτογραφίες και περιγραφές των 77 αρχαίων αντικειμένων, που αφαίρεσαν άγνωστοι -έως στιγμής- δράστες από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία, την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου.

    Στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται γι άλλη μια φορά όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

    Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

    Στον αριθμό 2106476188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, από τις 08.00 έως 23.00 καθημερινά.

    Στην ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 February 2012 - 17:30:26 UTC