Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο χειρουργείο ο πρόεδρος των Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
  • [02] Οδηγός "καλής συμπεριφοράς" στο Δημόσιο
  • [03] "Υπάρχει ενδιαφέρον για βρετανικές επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα"
  • [04] Στο μέλλον "σερφάρουν" οι πλούσιοι, στο παρελθόν οι φτωχοί
  • [05] Προτιμούν ύπνο με κατοικίδιο παρά με σύντροφο
  • [06] Με τη δύναμη της ψυχής τα παιδιά δημιουργούν στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων
  • [07] Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Μ. Παπαϊωάννου
  • [08] Δίωρη στάση εργασίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών
  • [09] Αυξήθηκε ο παγκόσμιος δείκτης τιμών τροφίμων για 3ο συνεχόμενο μήνα
  • [10] Η αμερικανική ακτοφυλακή βύθισε ακυβέρνητο ιαπωνικό πλοίο του τσουνάμι
  • [11] Με Καναδά η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, για την πρόκριση στο Λονδίνο
  • [12] Η κλιματική αλλαγή οδήγησε στο τέλος της πιο πρόσφατης εποχής των παγετώνων
  • [13] Νέο φως στις γενετικές αιτίες του αυτισμού από τρεις ανεξάρτητες έρευνες
  • [14] Πέθανε ο πρόεδρος του Μαλάουι, Μπίνγκου ουά Μουταρίκα
  • [15] O "Αυτοκράτορας" στην Πόλη

  • [01] Στο χειρουργείο ο πρόεδρος των Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

    Σε επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.

    Ο Μ. Λώλος που, σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε με γκλoμπ και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Υγεία", όπου θα χειρουργηθεί.

    Το συμβάν καταδίκασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), χαρακτηρίζοντάς το "συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η Ενημέρωση", ενώ έκανε λόγο για "ενέργειες, που υποσκάπτουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας".

    Υπενθυμίζεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διενέργεια διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό, αλλά και για τα όσα αναφέρθηκαν σε ΜΜΕ από δημοσιογράφους, που κάλυπταν τη συγκέντρωση και τα επεισόδια στο Σύνταγμα, οι οποίοι κατήγγειλαν βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς ανθρώπων του Τύπου από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    [02] Οδηγός "καλής συμπεριφοράς" στο Δημόσιο

    Αθήνα, Ελλάδα 05/04/2012 16:28 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Τον οδηγό ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και τον οδηγό για τα δικαιώματα πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση, παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας

    Τον οδηγό ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και τον οδηγό με τα δικαιώματα πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

    Ο οδηγός ορθής διοικητικής συμπεριφοράς συντάχθηκε σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη. Συνιστά κείμενο αρχών που απευθύνεται σε δημόσιους υπαλλήλους και αφορά τις σχέσεις τους με τους πολίτες. Ουσιαστικά, όπως σημείωσε ο κ. Ρέππας, «τυποποιεί το σύγχρονο επαγγελματικό προφίλ των δημόσιων λειτουργών» και «θέτει τις προδιαγραφές πρότυπης συμπεριφοράς».

    Στο 1ο κεφάλαιο προσδιορίζονται τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά των δημόσιων λειτουργών. Στο 2ο κεφάλαιο περιγράφονται με σαφήνεια οι κανόνες συμπεριφοράς και οι υποχρεώσεις των δημόσιων υπαλλήλων. Στο 3ο κεφάλαιο διατυπώνονται οι θεμελιώδεις αρχές που διασφαλίζουν την ουσιαστική, ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς γραφειοκρατία.

    Το 4ο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στις αρχές που πρέπει να προσδιορίζουν τη συμπεριφορά των πολιτών προς τους δημόσιους υπαλλήλους. Όπως σημείωσε, ο κ. Ρέππας, με τον οδηγό επιδιώκεται μια «νέα, ποιοτική σχέση πολιτών και δημόσιων υπαλλήλων».

    [03] "Υπάρχει ενδιαφέρον για βρετανικές επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα"

    Για την προώθηση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν 10.000 θέσεις απασχόλησης σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας ενδιαφέρονται βρετανικές εταιρίες, όπως δηλώνει ο Βρετανός πρέσβης δρ Ντέιβιντ Λάντσμαν στο ΑΜΠΕ.

    Επιβεβαιώνοντας το αμείωτο ενδιαφέρον για αναπτυξιακές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Βρετανός διπλωμάτης εκφράζει, παράλληλα, τον προβληματισμό αλλά και την προσδοκία των βρετανικών επιχειρήσεων για την απλούστευση του κανονιστικού πλαισίου που ισχύει στην ελληνική αγορά .

    Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Λάντσμαν σημειώνει ότι «συναντήσεις σαν κι αυτή αποτελούν σημαντική ευκαιρία προς την κατεύθυνση της υλοποίησης έργων που φέρνουν αναπτυξιακά οφέλη και στις δύο χώρες μας».

    Τονίζει ότι «τα έργα που συζητήσαμε, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που αφορούν υψηλού επιπέδου οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού εδώ και χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια οι βρετανικές εταιρίες που παρέχουν τη χρηματοδότηση και την τεχνογνωσία για τα έργα αυτά, ανανεώνουν το ενεργό ενδιαφέρον τους για την επένδυσή τους και για την Ελλάδα».

    «Όπως τόνισα στην κ. υπουργό», συνεχίζει ο Βρετανός πρέσβης στις δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, «ελπίζω ότι τα έργα αυτά μπορούν να λάβουν έγκριση και να ανοίξουν το δρόμο για επενδύσεις ύψους πέντε και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ και για τη δημιουργία περίπου 10.000 θέσεων εργασίας σε διάφορες περιφέρειες της χώρας. Η κ. υπουργός με ενημέρωσε για τον σαφή προσανατολισμό της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα ανάπτυξης και ιδιαίτερα για τις διαδικασίες fast track. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσουν τα έργα αυτά γρήγορα. Θα συνεχίσουμε την στενή και δραστήρια συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση για όλα αυτά τα έργα».

    [04] Στο μέλλον "σερφάρουν" οι πλούσιοι, στο παρελθόν οι φτωχοί

    Σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση στον χρόνο είναι προσανατολισμένες οι αναζητήσεις των χρηστών στο Google, ανάλογα με το αν αυτοί προέρχονται από πλούσιες ή από πιο φτωχές χώρες.

    Μία νέα πρωτότυπη βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε για πρώτη φορά στο συμπέρασμα ότι η online συμπεριφορά των χρηστών στις μηχανές αναζήτησης εξαρτάται από το επίπεδο του ανά κεφαλή Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) στη χώρα τους.

    Όσο πιο ψηλό είναι το ΑΕΠ ανά κεφαλή, τόσο πιο πολύ οι ερωτήσεις και αναζητήσεις αφορούν το μέλλον, ενώ όσο πιο χαμηλό είναι το ΑΕΠ ανά κεφαλή, τόσο πιο πολύ οι πληροφορίες που οι χρήστες ψάχνουν, αφορούν το παρελθόν.

    Οι επιστήμονες, με τη βοήθεια του "Google Trends", εξέτασαν 45 δισεκατομμύρια αναζητήσεις που έκαναν οι χρήστες από 45 διαφορετικές χώρες το 2010 και υπολόγισαν την ποσοστιαία αναλογία των αναζητήσεων που αφορούσαν το επόμενο έτος (2011), καθώς και το προηγούμενο (2009). Δημιούργησαν έτσι ένα νέο «δείκτη προσανατολισμού προς το μέλλον» και διαπίστωσαν μία σαφή τάση στις χώρες με υψηλότερο ΑΕΠ/κεφαλή οι χρήστες να «κοιτάζουν» προς το μέλλον στις online αναζητήσεις τους.

    [05] Προτιμούν ύπνο με κατοικίδιο παρά με σύντροφο

    Οι Αυστραλοί προτιμούν να κοιμούνται με τα κατοικίδια τους παρά με το σύντροφό τους, αναφέρει έρευνα του πανεπιστημίου CQ, που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Συγκεκριμένα, οι Αυστραλοί απολαμβάνουν καλύτερα τον βραδινό τους ύπνο εάν στη θέση του συντρόφου τους έχουν το κατοικίδιο τους και το έταιρον ήμισυ βρίσκεται σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού.

    Ο Ντριου Ντόσον ερευνητής του πανεπιστημίου CQ είπε στο εθνικό κανάλι ABC πως το 8,9% από τους 13.089 ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην έρευνα προτιμά να κοιμάται με τη γάτα, το σκύλο ή όποιο κατοικίδιο έχει, ποσοστό διπλάσιο από τους γονείς εκείνους που δήλωσαν πως αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται το βράδυ μαζί τους.

    Η Αυστραλία έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά κατοικίδιων ζώων.

    [06] Με τη δύναμη της ψυχής τα παιδιά δημιουργούν στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων

    Στην Λεωφόρο Κρητικού Πελάγους 1, στα Άνω Λιόσια, το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων, είναι ένα Πάρκο ζωής και συνεργασίας. Χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις για 10 χρόνια, στηρίζει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητά του στην εργασία των μελών του, που έχουν δημιουργήσει περισσότερα από διακόσιες χιλιάδες εργόχειρα «ανεκτίμητης» αξίας.

    «Η αναπηρία είναι δύναμη», επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου αναπήρων Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης ,που είναι η ψυχή της προσπάθειας. Όταν πριν 10 χρόνια ξεκίνησε το εγχείρημα, όπως λέει μιλώντας στο ΑΜΠΕ, οι υποσχέσεις από τον δήμο χάθηκαν μέσα στην «μαύρη τρύπα» των Άνω Λιοσίων.

    Η θέληση και η δύναμη της ψυχής, όμως, όλων των ατόμων που μαθαίνουν τέχνη και εργάζονται εκεί είναι μεγάλη και το κέντρο κάθε μέρα ζει, αναπνέει και παράγει έργο.

    Εκεί, σχεδιάζουν με μολύβια, ζωγραφίζουν με χρώμα, φιλοτεχνούν, φτιάχνουν κεραμικά και γύψινα διακοσμητικά. Κάθε μέρα, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, το εργαστήριο είναι το καταφύγιο δημιουργίας για εκείνους που έχουν «ειδικές δεξιότητες».

    Η χαρά τους είναι μεγάλη, όταν εκθέτουν και πουλάνε τα έργα τους σε παζάρια που διοργανώνονται στις διάφορες περιοχές και αποφέρουν έσοδα στο ΚΕΑ, καθώς και ένα χαρτζιλίκι σε όλους που εργάζονται στην παραγωγή.

    [07] Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Μ. Παπαϊωάννου

    Αθήνα, Ελλάδα 06/04/2012 11:15 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέθεσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Σέβομαι την απόφαση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αγαπημένου φίλου και συνεργάτη σε δύσκολες ώρες για την πατρίδα και το κίνημά μας. Κοινή μας είναι η απόφαση να συνεχίσουμε μαζί και τώρα και αύριο για την πραγμάτωση των μεγάλων εθνικών και κοινωνικών μας στόχων».

    [08] Δίωρη στάση εργασίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

    Για δύο ώρες (9 π.μ. έως 11 π.μ.) θα παραμείνει σήμερα κλειστό το Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενώ παράλληλα το διάστημα αυτό θα υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικαστικών υπαλλήλων έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου.

    Η απόφαση για την πραγματοποίηση της δίωρης στάσης ελήφθη από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος διεκδικεί την άμεση ενίσχυση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με ανθρώπινο δυναμικό με οποιοδήποτε τρόπο (προσλήψεις, μετατάξεις, αύξηση του αριθμού τω ασκουμένων) και την άμεση υλοποίηση του προγράμματος φωνοληψίας και μηχανοργάνωσης.

    [09] Αυξήθηκε ο παγκόσμιος δείκτης τιμών τροφίμων για 3ο συνεχόμενο μήνα

    Ο παγκόσμιος δείκτης τιμών τροφίμων αυξήθηκε τον Μάρτιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization, FAO) των Ηνωμένων Εθνών.

    Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων έφθασαν σε ύψος - ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2011 και στη συνέχεια υποχώρησαν, αλλά άρχισαν να αυξάνονται και πάλι από τον Ιανουάριο.

    Ο δείκτης - που μετρά τις μηνιαίες μεταβολές των τιμών ενός καλαθιού δημητριακών, σπορέλαιων, γαλακτοκομικών, κρέατος και ζάχαρης - διαμορφώθηκε στις 215,9 μονάδες τον Μάρτιο από 215,4 μονάδες τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO. Ο δείκτης τιμών των δημητριακών διαμορφώθηκε στις 227 μονάδες και ήταν αυξημένος σε σχέση με τον Φεβρουάριο, καθώς κινήθηκαν ανοδικά οι τιμές του αραβόσιτου, ενισχυμένες από τα χαμηλά αποθέματα και την ισχυρή αγορά της σόγιας.

    Οι υψηλές τιμές των τροφίμων, μαζί με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών, εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,6% τον Μάρτιο, παρά τη φθίνουσα οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

    "Ο δείκτης των τιμών των τροφίμων έχει πολύ υψηλή συσχέτιση με τις τιμές τους πετρελαίου και, καθώς οι τελευταίες αυξάνονται, είναι δύσκολο να μην ακολουθήσουν οι πρώτες", δήλωσε αναλυτής για τα εμπορεύματα της τράπεζας Rabobank International.

    [10] Η αμερικανική ακτοφυλακή βύθισε ακυβέρνητο ιαπωνικό πλοίο του τσουνάμι

    Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ, με επαναλαμβανόμενες ριπές του πολυβόλου ενός σκάφους της, βύθισε χθες ένα ακυβέρνητο ιαπωνικό "πλοίο φάντασμα" που η θάλασσα είχε παρασύρει κοντά στην Αλάσκα μετά το καταστροφικό περυσινό τσουνάμι.

    Το ακυβέρνητο αλιευτικό Ryou-Un Maru, το οποίο αποτελούσε απειλή για τη ναυσιπλοΐα, βυθίστηκε γύρω στις 6:15 μ.μ. (τοπική ώρα, 05:15 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), σχεδόν πέντε ώρες αφότου το σκάφος της Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ εναντίον του.

    "Είναι επιβεβαιωμένο", δήλωσε ο αξιωματικός της Ακτοφυλακής Κιπ Ουάντλοου. "Το σκάφος βυθίστηκε και δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα στην περιοχή".

    [11] Με Καναδά η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, για την πρόκριση στο Λονδίνο

    Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών έκανε χθες βράδυ το καθήκον της στο προολυμπιακό τουρνουά του Εντμοντον, νικώντας άνετα 14-5 την Ολλανδία, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν οι διεθνείς. Η ήττα-σοκ της Γερμανίας από την ΠΓΔΜ με 6-4 άφησε την ελληνική ομάδα στην τρίτη θέση του Α΄ ομίλου και τη φέρνει στις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου αντιμέτωπη με τον γηπεδούχο Καναδά, στον προημιτελικό που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

    Το ματς με την Ολλανδία ήταν εύκολο για την εθνική, που μετά το πρώτο οκτάλεπτο (2-1) "ανέβασε στροφές" και ξέφυγε 6-1 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και 9-2 στο τέλος της τρίτης περιόδου, φτάνοντας άνετα στην τελική επικράτηση. Ο Ντράγκαν Αντριτς χρησιμοποίησε στο τελευταίο οκτάλεπτο κάτω από τα δοκάρια τον Φίλιππο Καραμπέτσο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Μιράλης έχασε πέναλτι στη δεύτερη περίοδο, καθώς χρεώθηκε με παράβαση από τους διαιτητές κατά την εκτέλεση.

    [12] Η κλιματική αλλαγή οδήγησε στο τέλος της πιο πρόσφατης εποχής των παγετώνων

    Η τελευταία εποχή των παγετώνων στη Γη τελείωσε πριν από περίπου 10.000 χρόνια, όταν υπήρξε κλιματική αλλαγή εξαιτίας της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, όπως δείχνει μία νέα επιστημονική μελέτη.

    Η έρευνα, που καλύπτει την περίοδο πριν από 10.000 έως 20.000 χρόνια, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κλιματική αλλαγή και το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» δεν υπήρξαν στο παρελθόν μόνο θέμα ανθρώπινης επέμβασης, όπως συμβαίνει στην εποχή μας.

    Εξάλλου μια άλλη έρευνα δείχνει ότι, πολύ πιο βαθιά στο παρελθόν, πριν από 50 έως 55 εκατ. χρόνια, πάλι είχε υπάρξει μεγάλη αύξηση του διοξειδίου στην ατμόσφαιρα για φυσικές αιτίες, με συνέπεια να υπάρξει υπερθέρμανση και να λιώσουν και τότε οι πάγοι.

    [13] Νέο φως στις γενετικές αιτίες του αυτισμού από τρεις ανεξάρτητες έρευνες

    Τρεις ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες ανακοίνωσαν νέα ευρήματα για το γενετικό υπόβαθρο του αυτισμού κι εντόπισαν αρκετές ακόμα μεταλλάξεις γονιδίων που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες ενός παιδιού να εμφανίσει τη συγκεκριμένη διαταραχή.

    Επίσης ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος αυτισμού αυξάνει για το παιδί, αν η ηλικία των γονέων, ιδίως του πατέρα, είναι άνω των 35 ετών. Οι πατέρες έχουν τετραπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τις μητέρες να «περάσουν» στα παιδιά τους ένα τέτοιο γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού πέντε έως είκοσι φορές.

    Οι συγκεκριμένες γονιδιακές ποικιλομορφίες, πάντως, είναι εξαιρετικά σπάνιες και, από κοινού, εξηγούν ένα μικρό μόνο μέρος των περιπτώσεων αυτισμού. Όμως, η ανακάλυψή τους βοηθά τους επιστήμονες να ρίξουν νέο φως στη βιολογική βάση της εν λόγω διαταραχής στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

    [14] Πέθανε ο πρόεδρος του Μαλάουι, Μπίνγκου ουά Μουταρίκα

    Ο πρόεδρος του Μαλάουι Μπίνγκου ουά Μουταρίκα πέθανε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές και κυβερνητικές πηγές.

    Ο 78χρονος πρόεδρος μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες Παρασκευή στο Κεντρικό Νοσοκομείο Καμούζου της πρωτεύουσας Λιλόνγκουε, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.

    Το Σύνταγμα καθιστά σαφές ότι ο αντιπρόεδρος Τζόις Μπάντα είναι πρώτος στη σειρά διαδοχής στην ηγεσία της φτωχής αυτής νοτιοαφρικανικής χώρας, παρότι η διαγραφή του Μπάντα από το κυβερνών κόμμα το 2010 ενδεχομένως να περιπλέξει την διαδικασία.

    [15] O "Αυτοκράτορας" στην Πόλη

    Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρωλίγκας θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαΐου), με πρώτο αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στόχο το 7ο αστέρι στη φανέλα του.

    Οι "πράσινοι" επικράτησαν 86-85 στον 5ο προημιτελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έκαναν το 3-2 στη σειρά των πλέι οφ μπροστά σε 20.000 φιλάθλους τους και ετοιμάζουν βαλίτσες για μια 10η παρουσία σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας (συν μία στη Σουπρολίγκα το 2001).

    Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο "Βασιλιάς" του ελληνικού μπάσκετ επιστρέφει στους "4", την αμέσως επόμενη χρονιά μετά από τίτλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 April 2012 - 8:30:34 UTC