Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είναι η ώρα της μεγάλης ιστορικής στροφής
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης θα κινδυνεύσει η χώρα
  • [03] Τελευταία μέρα για τις ληξιπρόθεσμες
  • [04] Ό. Ρεν: "Μήνυμα στις αγορές η βοήθεια προς Ισπανία"
  • [05] Νίκη Σοσιαλιστών - Πρασίνων στον α΄ γύρο
  • [06] Ζαν-Μαρκ Ερό:" Ευρεία πλειοψηφία για τους Σοσιαλιστές στον β' γύρο"
  • [07] Πατέρας και γιος πνίγηκαν στα θολά νερά της λίμνης Κερκίνης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είναι η ώρα της μεγάλης ιστορικής στροφής

    Την δέσμευση ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτικη για την ανάπτυξη των νησιών, ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στη Χίο.

    O κ. Τσίπρας, παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποδομές, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία για τον πληθυσμό των νησιών, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου στο ΦΠΑ που έχει καταργηθεί με το Μνημόνιο.

    Είναι όμως η στιγμή της μεγάλης ιστορικής στροφής, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης και υποδομών για τα νησιά. Για βιώσιμη ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου και διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης. Με έναν δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας που θα αποκαταστήσει την ασφαλή και ουσιαστική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης θα κινδυνεύσει η χώρα

    " Αν δεν σχηματιστεί η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, η χώρα θα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου " υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του προς στελέχη του κόμματος του Λεκανοπεδίου Αττικής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχυθεί στις επικείμενες εκλογές ώστε να διεμβολίσει το " τεχνητό σκηνικό δήθεν δικομματισμού που βολεύει αναμφίβολα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ". Ανέφερε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός πόλος που βρίσκεται στο μέσο του πολιτικού φάσματος, για να συμπληρώσει πως αυτό δεν σημαίνει ότι σταθμίζει τις καταστάσεις και καιροσκοπεί, ότι έχει πλήρη συνείδηση της υποχρέωσής του να παίξει καταλυτικό ρόλο, για μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. " Μπροστά σε έκτακτες συνθήκες χρειάζονται αντισυμβατικές, γενναίες, ενωτικές, εθνικές λύσεις που δεν διχάζουν την κοινωνία και ανακόπτουν τη βία ", σημείωσε.

    Σε αυτό το σημείο παρέπεμψε στα 8 σημεία για τη συμφωνία εθνικής ευθύνης που περιλαμβάνονται στη σχετική επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους αρχηγούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία, αλλά και ότι δεν θα αρκούσε ούτε η δύναμη μιας οριακής αυτοδυναμίας, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΕΕ " έχει μάθει το μάθημα " και ότι θέλει να δεσμευτούν και να υπογράψουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που επηρεάζουν τις εξελίξεις.

    Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει συνάντηση, νωρίς το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας στη Ρώμη.

    [03] Τελευταία μέρα για τις ληξιπρόθεσμες

    Ασφυκτικούς ελέγχους κατά των οφειλετών του Δημοσίου ξεκινά από αύριο ο εισπρακτικός μηχανισμός, ενεργοποιώντας όλα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, καθώς εκπνέει σήμερα η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων.

    Με κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων, αυτοκινήτων, μισθών, συντάξεων ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων, αλλά και με ποινικές διώξεις απειλούνται πλέον εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

    Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και άνω των 2 δισ. ευρώ συνολικά έως το τέλος του έτους.

    [04] Ό. Ρεν: "Μήνυμα στις αγορές η βοήθεια προς Ισπανία"

    Οι χώρες της ευρωζώνης δίνουν με την απόφασή τους να χορηγήσουν βοήθεια στην Ισπανία ένα πολύ σαφές μήνυμα στις αγορές όσον αφορά την αποφασιστικότητά τους να ενεργήσουν δραστικά για να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης, δήλωσε την Κυριακή ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

    "Πρόκειται για ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τις αγορές όσον αφορά την αποφασιστικότητα της ευρωζώνης να λάβει δραστικά μέτρα για να ηρεμήσουν" οι αγορές και να αποφευχθεί η διάχυση, σημείωσε σε δήλωσή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά στις Βρυξέλλες.

    "Η Ισπανία θα πρέπει να διατυπώσει σύντομα ένα επίσημο αίτημα για τη βοήθεια αυτή", σημείωσε. Θα πρέπει να το κάνει πριν από την προσεχή σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

    "Οι ανάγκες του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία υπολογίζονται από το ΔΝΤ σε 40 δισεκατομμύρια, αλλά μπορεί να είναι πολύ πιο υψηλές", σημείωσε.

    "Αναμένουμε τα αποτελέσματα δύο ανεξάρτητων αξιολογήσεων, αλλά αποφασίσαμε σκοπίμως να έχουμε περιθώρια ελιγμού και γι'αυτόν το λόγο το Eurogroup αποφάσισε να θέσει στη διάθεση (της Ισπανίας) 100 δισεκατομμύρια ευρώ", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Σταυρούλα Μπέκου

    [05] Νίκη Σοσιαλιστών - Πρασίνων στον α΄ γύρο

    Πρώτοι έρχονται οι Σοσιαλιστές του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και οι σύμμαχοί τους στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθη σήμερα στη Γαλλία, και οδεύουν προς την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

    Σε έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να εξασφαλίσει από 275 ως 315 έδρες και σύμμαχοί του οι Πράσινοι από 12 ως 18 από τις συνολικά 577 έδρες του κοινοβουλίου. Για την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 289 έδρες.

    Η δεξιά συγκεντρώνει βάσει των εκτιμήσεων από 230 ως 270 έδρες.

    Ο επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος έχασε την πρόκληση έναντι της Μαρίν Λε Πεν στο Ενίν-Μπομόν, ανακοίνωσε ο ίδιος την ήττα του και αποσύρθηκε προς όφελος ενός Σοσιαλιστή.

    Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι το κόμμα της επιβεβαιώνει τη "θέση του ως τρίτη δύναμη" της χώρας και κάλεσε σε μια ανασύνθεση της δεξιάς.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [06] Ζαν-Μαρκ Ερό:" Ευρεία πλειοψηφία για τους Σοσιαλιστές στον β' γύρο"

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό ζήτησε από τους Γάλλους να εξασφαλίσουν σε εκείνον και στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μια πλειοψηφία "ευρεία, στέρεη και συγκροτημένη" στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

    Ο Ερό, ο οποίος επανεξελέγη στη Νάντη, στη δυτική Γαλλία, από τον πρώτο γύρο, τον οποίο κέρδισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο οποίο ανήκει σε πανεθνικό επίπεδο, ζήτησε επίσης από τους Γάλλους "να εξασφαλίσουν διάρκεια στην αλλαγή", ένα μήνα μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [07] Πατέρας και γιος πνίγηκαν στα θολά νερά της λίμνης Κερκίνης

    Πατέρα και γιο έπνιξε στα θολά της νερά η λίμνη Κερκίνη αργά χθες το απόγευμα. Το συμβάν έγινε γνωστό μετά την παρατεταμένη απουσία των δύο ανδρών, 73 και 37 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι σύμφωνα με τις καταθέσεις των συγγενών τους δε γνώριζαν κολύμπι.

    Τα άψυχα κορμιά τους βρέθηκαν στη λίμνη Κερκίνη, σε σημείο που το βάθος του νερού δεν ξεπερνούσε τα 2,5 μέτρα, με τη μεταλλική βάρκα αναποδογυρισμένη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2012 - 6:30:27 UTC