Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό την εποπτεία των δανειστών η Ισπανία, λέει η Κομισιόν
  • [02] Αλ. Τσίπρας: "Ο αστυνομικός θα ξαναγυρίσει στη γειτονία"
  • [03] Αρχαία Ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας
  • [04] Ο Ευ. Βενιζέλος την Τρίτη στην Amna Web TV
  • [05] Πάνω από 500 συλλήψεις για χρέη 1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο
  • [06] Ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια το όζον σήμερα στην Αθήνα
  • [07] Αντ. Σαμαράς: Ύψιστη προτεραιότητα για τη ΝΔ τα προβλήματα στην Υγεία

  • [01] Υπό την εποπτεία των δανειστών η Ισπανία, λέει η Κομισιόν

    Η Ισπανία θα τελεί υπό την εποπτεία των διεθνών δανειστών της μετά την ανακοίνωση του προγράμματος διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας. Οι δηλώσεις τους έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι που επέμεινε ότι το πρόγραμμα δεν συνοδεύεται από όρους αντίστοιχους με αυτούς που συνοδεύουν τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

    Ωστόσο, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσαν σήμερα ότι, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η "τρόικα", δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εποπτεύουν τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας.

    "Φυσικά θα υπάρξουν όροι", δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια στο ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser. "Όποιος δίνει χρήματα, ποτέ δεν τα δίνει δωρεάν".

    [02] Αλ. Τσίπρας: "Ο αστυνομικός θα ξαναγυρίσει στη γειτονία"

    Η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, με την επιστροφή του αστυνομικού στη γειτονιά και η επανασυμφιλίωση του λαού με την αστυνομία είναι οι δύο προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα ασφάλειας των κατοίκων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις, ο κάθε πολίτης να μπορεί να περπατήσει ελεύθερα και άφοβα σε κάθε γωνιά της χώρας 24 ώρες το 24ωρο» είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κυβερνήσεις του Μνημονίου διοχέτευαν πόρους, δυνάμεις και ενέργεια σε δύο σκοπούς «που δεν έχουν καμία σχέση με τον στόχο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας», αφενός, «στην καταστολή των αντιδράσεων του λαού μας στη μνημονιακή πολιτική της καταστροφής» και αφετέρου «στη φύλαξη προσώπων υψηλής επιρροής».

    σφάλεια του πολίτη σημαίνει ότι «ο αστυνομικός θα ξαναγυρίσει στη γειτονιά. Εκεί είναι η δουλειά του. Να προστατεύει τον πολίτη και όχι να βρίσκεται σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Αρχαία Ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας

    Τα Αρχαία Ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

    Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση.

    Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα Αρχαία Ελληνικά, τα Λατινικά και τα Μανδαρίνικα.

    [04] Ο Ευ. Βενιζέλος την Τρίτη στην Amna Web TV

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στη Web TV του ΑΜΠΕ, αύριο, Τρίτη, στις 13.00.

    Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στον κ. Βενιζέλο μέσω twitter (@amna_news με hashtag #venizelos_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Η αποκλειστική συνέντευξη του κου Βενιζέλου θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.amna.gr.

    [05] Πάνω από 500 συλλήψεις για χρέη 1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο

    Περισσότεροι από 500 οφειλέτες του Δημοσίου με συνολικά χρέη, που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, συνελήφθησαν από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2011 έως τον Μάιο του 2012, σε ολόκληρη τη χώρα.

    Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων από τα μέλη των ειδικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φαινομένων της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 502 χρεοφειλέτες του Δημοσίου σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 922.452.979,95 ευρώ. Από αυτούς 446 ήταν άνδρες, 495 ήταν Έλληνες και οι 7 αλλοδαποί.

    Οι περισσότερες συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Ασφάλειας στον νομό Αττικής (231) και στο νομό Θεσσαλονίκης (65).

    [06] Ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια το όζον σήμερα στην Αθήνα

    Υπέρβαση του «ορίου ενημέρωσης του κοινού» στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκε σήμερα στην Αθήνα, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της πόλης.

    Με το όριο ενημέρωσης κοινού να είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια, καταγράφηκε υπέρβαση στον σταθμό Θρακομακεδόνων, στις 14:00, με τιμή 205 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ στις 15:00 η τιμή κατέβηκε στα 187 μικρογραμμάρια. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ, η τιμή αναμένεται να πέσει κι άλλο μέχρι το απόγευμα και να περιοριστεί στα κανονικά επίπεδα.

    [07] Αντ. Σαμαράς: Ύψιστη προτεραιότητα για τη ΝΔ τα προβλήματα στην Υγεία

    Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην ακυβερνησία που προήλθε από ευθύνες πολιτικών δυνάμεων, απέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τα προβλήματα στην Περίθαλψη και την Υγεία των Ελλήνων, η αντιμετώπιση των οποίων, όπως τόνισε, αποτελούν υψίστη προτεραιότητα για τη ΝΔ.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων και πρόσθεσε: «Εμείς θα στηρίξουμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών. Αρνούμαστε τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας».

    «Το κράτος σε συνάρτηση και με τα χρηματικά διαθέσιμα της δανειακής σύμβασης, οφείλει να εξοφλήσει τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας», συνέχισε, τονίζοντας ότι «είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2012 - 14:30:27 UTC