Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Όσο βαθαίνει η κρίση, η κατάσταση θα γίνεται αφόρητη για τους λαούς
  • [02] Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΛΑΟΣ θα είναι στην επόμενη Βουλή
  • [03] Επίθεση εναντίον αλλοδαπών στο Πέραμα
  • [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Μάνδρα και Μέγαρα Αττικής
  • [05] Εκτός ΕΟΠΥΥ τραπεζοϋπάλληλοι, δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί
  • [06] Σύλληψη για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 2,7 εκ. ευρώ
  • [07] Προφυλακιστέος ο Κ. Γιαννίκος για χρέη προς το Δημόσιο

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Όσο βαθαίνει η κρίση, η κατάσταση θα γίνεται αφόρητη για τους λαούς

    «Θεωρώ κοροϊδία του ελληνικού λαού και πολύ μεγάλη επιπολαιότητα, αυτό που λένε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, ότι όσο βαθαίνει και προχωρά η κρίση και καινούργιες χώρες μπαίνουν κάτω από τον μηχανισμό, τότε δημιουργούνται προϋποθέσεις ελάφρυνσης της κατάστασης και θετικής τροποποίησης. Το αντίθετο, όσο βαθαίνει η κρίση η κατάσταση θα γίνεται αφόρητη για τους λαούς και αν υπάρξει μια τροποποίηση, αυτή θα αφορά το πώς θα σωθούν οι τράπεζες και πώς θα κατανεμηθεί η ζημιά, θα αφορά ελαφρύνσεις για τους κεφαλαιοκράτες ενώ οι λαοί δεν θα πάρουν πίσω τίποτα».

    Τη δήλωση έκανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «από αυτήν την άποψη ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει ετοιμότητα, γιατί οι παρενέργειες από την ισπανική κρίση και όχι μόνο, μπορεί να αποτελέσουν εφαλτήριο νέων επιθέσεων εναντίον του, νέων θυσιών και νέων μνημονίων».

    [02] Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΛΑΟΣ θα είναι στην επόμενη Βουλή

    Την πεποίθησή του ότι ο ΛΑΟΣ θα είναι στην επόμενη Βουλή και θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, στη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

    Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λέγοντας ότι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, ενώ είπε ότι σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα δεν γίνεται κουβέντα για τα προβλήματα και τις θέσεις των κομμάτων αλλά «για το ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο».

    Εκτίμησε ότι «δεν είναι η Ελλάδα το ?κακό σπυρί? της Ευρώπης, αλλά η νεοφιλελεύθερη πολιτική του ευρωπαϊκού βορρά που προσπαθεί να καθυποτάξει την οικονομία του νότου». Επανέλαβε ότι ο ευρωπαϊκός νότος πρέπει να αντιδράσει στο σύνολό του και εκτίμησε ότι η ΕΕ οδηγείται στην καταστροφή, και η διάλυση της Ευρώπης, όπως είπε, «είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε εκτός ΕΕ».

    [03] Επίθεση εναντίον αλλοδαπών στο Πέραμα

    Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατούνται έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, που φέρονται να έχουν σχέση με επίθεση εναντίον τεσσάρων ατόμων αιγυπτιακής καταγωγής, σε μονοκατοικία στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα από τα θύματα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

    Οι φερόμενοι ως δράστες, που συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο Σχιστού, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Οι δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές ούτε φέρονται να έχουν σχέση με κάποια οργάνωση.

    [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Μάνδρα και Μέγαρα Αττικής

    Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μάνδρα και τα Μέγαρα Αττικής. Η πρώτη εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3.00 το απόγευμα, σε πευκόδασος στη θέση Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας, σε δύσβατη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    Η δεύτερη εκδηλώθηκε μία ώρα αργότερα στο Κανδύλι Μεγάρων, σε ξερά χόρτα και αντιμετωπίζεται από πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο.

    [05] Εκτός ΕΟΠΥΥ τραπεζοϋπάλληλοι, δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί

    Αναστέλλεται η ένταξη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας των τομέων υγείας ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ και ΤΑΠΤΠΓΑΕ (τραπεζοϋπάλληλοι) του ΤΑΥΤΕΚΩ, (είχε ιδρυθεί από κοινού με τις ΔΕΚΟ και είχε ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ την 1η Μαΐου) έως 31 Δεκεμβρίου 2012, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, «καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας και την μετατροπή του σε αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου».

    Οι συγκεκριμένοι τομείς υγείας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις διαδικασίες που υπήρχαν.

    Την εξαίρεσή του από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ έχει αποφασίσει και το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) μετά την απόφαση των επιστημονικών συλλόγων -δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών- που το συγκροτούν.

    [06] Σύλληψη για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 2,7 εκ. ευρώ

    Μια 67χρονη συνελήφθη το πρωί, από άνδρες της ασφάλειας στο Λουτράκι, για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο η οποία θα προσαχθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.

    Σε βάρος της 67χρονης έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 2.753.546,51 ευρώ.

    [07] Προφυλακιστέος ο Κ. Γιαννίκος για χρέη προς το Δημόσιο

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο μέχρι πρότινος ισχυρός άντρας του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Κώστας Γιαννίκος, για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κ. Γιαννίκος απολογήθηκε για χρέη που αφορούν μη απόδοση ΦΠΑ, από την ιδιοκτήτρια εταιρία του τηλεοπτικού σταθμού, που φέρονται να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2012 - 14:30:32 UTC