Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έτοιμες να δράσουν "πυροσβεστικά" οι κεντρικές τράπεζες με το βλέμμα στην Ελλάδα
  • [02] "Αυλαία" για την προεκλογική εκστρατεία
  • [03] Πανελλαδικές: Πρεμιέρα με Αγγλικά
  • [04] "Μπορεί να υπάρξει ανάγκη να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ"
  • [05] Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για ενημέρωση ενόψει των εκλογών

  • [01] Έτοιμες να δράσουν "πυροσβεστικά" οι κεντρικές τράπεζες με το βλέμμα στην Ελλάδα

    Οι Κεντρικές Τράπεζες σημαντικών οικονομιών του πλανήτη είναι "σε ύψιστη ετοιμότητα", να δράσουν κατευνάζοντας τα πνεύματα στις χρηματαγορές και αποτρέποντας τα οξέα προβλήματα για τον τραπεζικό τομέα, εάν του αποτελέσματος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές επακολουθήσει αναστάτωση, δήλωσαν ανωνύμως σήμερα στο Ρόιτερς εκπρόσωποι του G20, που συνενώνει ανεπτυγμένες με αναπτυσσόμενες οικονομίες.

    Απ την πλευρά της, υψηλόβαθμη αμερικανική κυβερνητική πηγή επέστησε ανωνύμως την προσοχή στο γεγονός ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα παράσχουν "το οριστικό σήμα, για το τί πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια" στο πλαίσιο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Το Σαββατοκύριακο γίνονται βουλευτικές εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία, αλλά και ο β' γύρος των αιγυπτιακών προεδρικών εκλογών.

    "Οι Κεντρικές Τράπεζες προετοιμάζονται για συντονισμένη δράση, για να προκύπτει ρευστότητα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα", ανέφερε στο Ρόιτερς μια άλλη πηγή του G20, εξοικειωμένη με τη διεθνή διπλωματία στο πεδίο της οικονομίας από κοινού, όμως, με αρκετές ακόμα πηγές του G20.

    Άλλη πηγή του G20 προέβλεψε ότι εάν οι χρηματαγορές αναστατωθούν, τότε ήδη τη Δευτέρα στο Λος Κάμπος στο Μεξικό θα γίνει έκτακτη σύσκεψη του G7 σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία), στην οποία τηλεφωνικώς θα κληθούν να συμμετάσχουν κεντρικοί τραπεζίτες ισχυρών οικονομικώς κρατών.

    Θα καταστεί σαφές ότι, "θα ληφθούν τα οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα, παροχή 'εξτρά' ρευστότητας, ιδίως σε αμερικανικά δολάρια, για να διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό η σταθερότητα στις διεθνείς χρηματαγορές".

    [02] "Αυλαία" για την προεκλογική εκστρατεία

    Πέφτει σήμερα η αύλαια της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων με τις τελευταίες μεγάλες προεκλογικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως.

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,θα μιλήσει στις 20:30 σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσει στις 19:30 σε πολιτική εκδήλωση, στην πλατεία στο Δημαρχείο Αχαρνών.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος θα μιλήσει στις 19:30 στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος, στο κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω.

    Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Το βράδυ θα μιλήσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Στο μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω των προεκλογικών συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματίσει τα κόμματα. Συγκεκριμένα, λόγω της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στην Πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί σταδιακά προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 17.30 και μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης. Επίσης, λόγω της κεντρικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως θα πραγματοποιηθεί σταδιακά προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 17.00 και μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης.

    Παράλληλα, θα ισχύσουν μεταβολές στις συχνότητες των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, λόγω των εκλογών, σήμερα και την Δευτέρα. Ειδικότερα, οι μεταβολές αφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ για τις οποίες θα ισχύσει εκτάκτως δρομολόγηση βασισμένη στο πρόγραμμα του Σαββάτου. Για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

    [03] Πανελλαδικές: Πρεμιέρα με Αγγλικά

    Από σήμερα, 15 Ιουνίου μέχρι και τις 24 Ιουνίου, θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α' και Β') οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να εξεταστούν σε ένα ή περισσότερα από αυτά για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Οι εξετάσεις κατά ειδικό μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής (Ημερομηνία, μάθημα και ώρα έναρξης):

    Σήμερα, Παρασκευή 15/6/2012 ? ΑΓΓΛΙΚΑ - 12.00

    Τρίτη 19/6/2012 ? ΑΡΜΟΝΙΑ - 09.00 π.μ

    Τετάρτη 20/6/2012 - ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ - 09.00 π.μ

    Πέμπτη 21/6/2012 ? ΓΑΛΛΙΚΑ - 09.00 π.μ , ΙΤΑΛΙΚΑ - 16:00 μ.μ.

    Παρασκευή 22/6/2012 ? ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ - 09.00 π.μ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ - 16:00 μ.μ.

    Σάββατο 23/6/2012 - ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ - 10.00 π.μ

    Κυριακή 24/6/2012 - ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ - 10.00 π.μ

    [04] "Μπορεί να υπάρξει ανάγκη να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ"

    Αναφορές στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα είχε σημερινή χθεσινή ομιλία στο Λονδίνο του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, προς τους εκπροσώπους του χρηματο-πιστωτικού συστήματος στη χώρα του.

    "Ήλθε ο καιρός των αποφάσεων", τόνισε ο αξιωματούχος, εκφράζοντας την προσωπική άποψη ότι, ενδέχεται να υπάρξει η ανάγκη να φύγει η Ελλάδα, απ την ευρωζώνη, για να 'τρανταχτεί' η ηγεσία της και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα τερματισμού της κρίσης.

    "Εάν η έξοδος είναι ο δρόμος που θα επιλεγεί, τότε η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πολύ καλό σχέδιο έτοιμο, για να αποτραπεί η κρίση αυτή να μεταδοθεί. Το χειρότερο για όλους μας σενάριο, θα είναι η έξοδος μέλους απ την ευρωζώνη, χωρίς όμως την επαρκώς φιλόδοξη απάντηση", σημείωσε.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [05] Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για ενημέρωση ενόψει των εκλογών

    Υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου και ώρα 13:00, το Υπουργικό Συμβούλιο για να γίνει ενημέρωση ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

    Στις 19:00 το απόγευμα ο κ. Πικραμμένος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 June 2012 - 6:30:29 UTC