Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υψηλά κέρδη στο χρηματιστήριο Αθηνών
  • [02] Αντιπαράθεση για την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους Ευρωπαίους ηγέτες
  • [03] Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, προανήγγειλε ο Β. Μεϊμαράκης
  • [04] Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [05] "Είναι η Ευρώπη αυτή που κέρδισε", δήλωσε ο Μπαρνιέ

  • [01] Υψηλά κέρδη στο χρηματιστήριο Αθηνών

    Σε ράλι επιδίδεται η χρηματιστηριακή αγορά, με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, στον απόηχο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ESM και για το αναπτυξιακό πακέτο με άμεσα μέτρα ύψους 120 δισ. ευρώ.O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:40, διαμορφώνεται στις 611,54 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 5,71%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,365 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 7,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 5,30%.

    Ανοδικά κινούνται 91 μετοχές, 30 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    [02] Αντιπαράθεση για την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους Ευρωπαίους ηγέτες

    Για «εμμονή του κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται τη χώρα», κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή του Α. Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, με το οποίο κατηγορεί τον πρωθυπουργό για "υποταγή στους δανειστές".

    Ο κ. Σαμαράς «ούτε καν "ψέλλισε" τη δική του προεκλογική δέσμευση για "επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου"», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «με αυτό τον τρόπο δείχνει την υποταγή του στους δανειστές και αποδεικνύει ότι παραμένει πιστός στην εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου για τον λαό και τη χώρα».

    «Η εμμονή του κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται τη χώρα, είναι πλέον αντιληπτή από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μάταια περιμένουν την υπεύθυνη αντιπολίτευση που τους υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κεδίκογλου.

    Εξάλλου, το ΚΚΕ, μεσχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, αναφέρει ότι«Η επιστολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στους ηγέτες της ΕΕ επιβεβαιώνει ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η οποία προβλήθηκε κατά κόρον στην προεκλογική περίοδο από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, είχε καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα.

    Η όποια επαναδιαπραγμάτευση γίνει, δεν αφορά στα λαϊκά συμφέροντα, αλλά στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

    [03] Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, προανήγγειλε ο Β. Μεϊμαράκης

    Τη δέσμευση ότι θα υπηρετήσει αρχές και θεσμούς, για το συμφέρον των πολιτών και της χώρας και θα ασκήσει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος όλης της Βουλής, εξέφρασε, από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του.

    Ταυτόχρονα, προανήγγειλε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «ως μεγάλη ευκαιρία για συναινετική αλλαγή» του, «χωρίς προσχήματα και συνθήματα», αλλά με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Κοινοβουλίου και την αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού κόσμου.

    «Υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, κινούμενοι θεσμικά. Η Βουλή στηρίζεται στη συνεργασία. Μπορούμε και να συμφωνούμε», επισήμανε, καλώντας βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες.

    [04] Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Με ισχυρή άνοδο άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια του Μιλάνου και της Μαδρίτης. Ο δείκτης FTSE Mib ενισχύθηκε κατά 3,17% με το άνοιγμα, ενώ Ibex-35 ενισχύθηκε επίσης κατά 3,17% για να περάσει σύντομα στο +4,13%, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τη νύκτα κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για τη στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας και τον κατευνασμό των αγορών.

    Με ισχυρή άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 3,11% και διαμορφώθηκε στις 3.146,09 μονάδες. Οι τραπεζικοί τίτλοι σημείωναν άνοδο κατά 5% έως 7%.

    Με άνοδο άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε 1,74% και διαμορφώθηκε στις 5.588,5 μονάδες.

    Ισχυρή άνοδος καταγράφηκε κατά το άνοιγμα και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 2,39% και διαμορφώθηκε στις 6.296,74 μονάδες.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] "Είναι η Ευρώπη αυτή που κέρδισε", δήλωσε ο Μπαρνιέ

    "Είναι η Ευρώπη αυτή που κέρδισε", δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για τα μέτρα που θα χαλαρώσουν τις πιέσεις των αγορών στην Ιταλία και την Ισπανία.

    Ερωτηθείς στο το ραδιοσταθμό Radio France Internationale (RFI) εάν ήταν η Γερμανία ή Γαλλία αυτή που κέρδισε στις Βρυξέλλες μετά τη μακρά νύχτα των διαπραγματεύσεων, ο Μπαρνιέ απάντησε: "Είναι η Ευρώπη αυτή που κέρδισε. Εγώ, ο οποίος παρακολουθώ τα ευρωπαϊκά θέματα από καιρό, δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί αυτές οι συναντήσεις των ευρωπαίων ηγετών αποκαλούνται σύνοδοι κορυφής της τελευταίας ευκαιρίας ή γιατί γίνεται προσπάθεια να απομονωθούν τα καλά και τα κακά σημεία", τόνισε.

    "Καθένας γύρω από το τραπέζι των συνομιλιών έχει προβλήματα, ερωτήματα, ιδέες και φιλοδοξίες επίσης. Και η συζήτηση είναι μακρά και τελικά, η Ευρώπη είναι αυτή που κερδίζει. Είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο αυτό που βελτιώνεται", εξήγησε ο Μπαρνιέ, ο οποίος είναι αρμόδιος και για τις οικονομικές υπηρεσίες.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 June 2012 - 12:30:32 UTC